Jump to content

pokyah

Members
  • Content Count

    1249
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by pokyah


  1. [quote name='kae' timestamp='1292175580' post='1056354']
    Dell XPS 15 [pakej RM 3499] tuh kira ok la bro.. terbaik tuh..
    ataupun..
    Dell Studio XPS 16 , lawa sket.... ada full HD , RM 3399 je..[i5 460M + HD5730] --> http://www1.ap.dell.com/content/products/features.aspx/xps_deals?c=my&cs=mydhs1&l=en&s=dhs&ST=dell%20xps&dgc=ST&cid=33211&lid=783233&acd=1059562075234140

    lain2....
    Sony Vaio EA36 .. RM 3499 , i5 560M + HD5650
    [/quote]

    Hd5730 tu ok ker bro??

  2. [quote name='hafixalautner' date='30 October 2010 - 01:45 PM' timestamp='1288417520' post='1051819']
    need for speed nie ade jual kt dlm dvd ke ek ???? aku nie tak tau ape tapi teringin nak men gak.... kalau bab download2 nie mmg aku tak reti langsung... dah cuba banyak kali download, asyik2 ta bleh bukaakk.... buat penat tunggu je....
    ade ke dijual dlm dvd ????
    kalau ade kat area sg petani, ade jual kat ne ek ????
    aku pown nk men Gak ^^
    [/quote]

    2004 punya cerita tu... hehe... mesti la ada... [lanun] punya..huhuh

  3. [quote name='khairul anwar' date='07 July 2010 - 08:30 PM' timestamp='1278505809' post='1040714']
    ASUS A42JV overall winner
    RM2999
    i5 450
    GT335
    [/quote]

    aku pon dok usha gak ASUS A42JV (rm2999) nie... memula nak angkat ASUS A42JK (rm2699)...tpi model nie dh tak keluaq dh kedai tu ckp.. hari jumaat nie ada pikom pc fair kt aloq staq.. bujet mmg nak angkat terus ni..tpi bujet dh agak lari... tapi ayat hg ni mmg buat aku nk angkt terus, korek la lubanq mana2... heheh


  4. QUOTE(Fiduih @ Dec 21 2008, 10:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
    alo pokyah!

    aku pong dok kat aloq staq gak, hehe

    skang nih tongah melayari intinit pakai menatang P1 tu...
    apa yg bleh aku katakan, line dia kureng stabil skit, yakni signal suka fluctuate
    kekadang laju nak mampus kekadang slow/terputus koneksion trus

    so kalu donlod file yg non-resumable, abis la bila dia buat hal

    modem dia hang kena buat feng shui skit, cari lokasi yg btui2 ngam baru letak
    akunya letak kat tgh tingkap tongue.gif signal skang nih jrg dah terputus...

    not bad la bg aku...


    fuhhh hg dah pakai ka??? waaa... dok area mana??? dah lama mana pakai??? aku persan Wimax nie kat alorstaq dlm bulan ni ja la... banak banner kat tepi jalan....


    masa aku call kemarin dulu suruh dia mai umah aku check signal.... red ka, yellow ka, green ka... dia pnya signal....
    mcm hg kata la...kena cari tempat yg ada fung sui sket kot....
    siap aku bagi alamt kat dia...tapi sampai arini tak mai2...call pon tak....

    nak berniaga ka tak mau...hukakaka...

    terpaksa la stay ngn stimixxx dulu....


    QUOTE(Alif-TM Distributor @ Dec 22 2008, 08:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
    Salam. Wimax nie memang bagus but still NEW...sesetengah tempat jer yang betul2 ok...you boleh try subscribe..try dulu dlm tempoh menunggu..klu okay teruskan..klu tak terus cancel k...jgn lepas tarikh..klu tak bayar lah bulan2 seperti yg termaktub dalam kontrak..sprti ramai yang terkena dengan [email protected] broadband..huhu laugh.gif ..ini pengalaman saya sbg TM Distributor seluruh Malaysia tongue.gif







    -Promosi akhir tahun-
    Daftar Streamyx PERCUMA dan terima Hadiah Wang Tunai RM 30 to RM 50 atau PERCUMA 1 Website 1 GB included Domain, Hosting anda so on.

    -Pendaftaran adalah PERCUMA !!!

    -Tiada DEPOSIT diperlukan (Jika anda pergi ke mana-mana TM Point, anda perlu membayar sebulan deposit tetapi jika anda daftar dengan saya PERCUMA semata-mata malah berpeluang menerima hadiah wang tunai/website)

    -Anda boleh daftarkan telefon rumah & telefon tempat perniagaan dengan saya secara PERCUMA malah tiada lagi bayaran SEWA TALIAN TELEFON RUMAH RM 26 seumur hidup jika anda bertukar kepada Streamyx Combo. All in one package only in one bill.

    -Malah jika anda suka call ke mana-mana talian tetap seluruh MALAYSIA, saya ada sediakan juga pakej Unlimited Call ke mana2 talian tetap seluruh Malaysia dengan bayaran tambahan cuma RM 28 sahaja sebulan. Anda boleh buat panggilan 24 jam tanpa henti selama sebulan. Malah kami berikan 60 minit PERCUMA setiap bulan bagi penggilan ke Telefon Bimbit !!!

    -Jika anda pengguna Streamyx biasa, segera lah bertukar kepada Streamyx Combo kerana lebih JIMAT dan lebih HEBAT !!!

    -Streamyx Combo kini mobile iaitu anda boleh menggunakan Streamyx dimana-mana sahaja anda berada lebih drp 1200 Streamyx Zone di Seluruh Malaysia seperti McD, Pizza Hut, Secret Recipe, Hentian PLUS, Restoran Mamak dan dimana2 tempat yang ada lambang Streamyx Zone !!!

    -Modem Wayarless di beri PERCUMA!!!

    -So apa tunggu lagi, tak der Telefon dan Streamyx daftar sekarang!!!

    -Semua pendaftaran boleh dilakukan secara online sahaja…Anda hanya perlu berikan saya:

    -Salinan I/C depan & Belakang size A4 pemohon Streamyx (18 Tahun ke atas only)
    -Alamat lengkap rumah
    -No. telefon (jika ada) & No. Telefon jiran (jika ada)
    -No. H/P pemohon
    -Tandatangan pemilik telefon dan pemohon Streamyx pada salinan I/C
    -Anda boleh tuliskan semua maklumat berikut di bawah salinan I/C kemudian SCAN salinan I/C lalu ATTACH FILE tersebut ke dalam email anda dan email kan kepada saya ALIF ALWI ZULKIFLI, [email protected], 012-2947062 @ 019-3367062. laugh.gif

    -Urusan pemasangan telefon rumah dan streamyx akan selesai dalam tempoh 7 hingga 14 hari. Kontraktor saya akan menghubungi anda sebelum datang untuk kerja pemasangan.
    -Sebaik sahaja selesai pemasangan berikut anda akan menerima hadiah wang tunai atau website mengikut pilihan anda.

    -YURAN PENGAKTIFAN RM 75 dikecualikan bagi yang mendaftar from 15 Nov 2008 to 31 Dec 2008 (My bufday hehe )..lepas jer tarikh nie anda perlu membayar yuran pengaktifan RM 75 walau dimana jua anda mendaftar.
    -Oleh tue, daftar sekarang, bagi tahu family, sedara-mara atau kawan2 yang xder streamyx untuk mendaftar dengan saya sekarang.

    PS: Jualan Hujung Tahun, bagi setiap pembelian produk TM hingga hujung tahun ini layak untuk sertai CABUTAN BERTUAH dengan hadiah utama iaitu TV LCD 42”, ke-2 TV LCD 32”, ke-3 TV LCD 24”, ke-4 iPod Nano & ke-5 Barang Premium TM.

    PSS: Bagi yang tinggal berhampiran dengan The Store, Sg. Buloh, boleh datang sendiri ke booth TM saya di pintu utama ground floor. Pastikan anda daftar dengan saya ALIF ALWI ZULKIFLI . Terima kasih.

    PSSS: Agen diperlukan, tanpa modal & komisyen 100% diberikan. Berminat hubungi saya sekarang!!!

    “PLZ FORWARD THIS MESSAGE TO ALL YOUR FRIENDS n TQ FRIENDS”

    http://www.alifalwi.myportal.my
    http://www.alifalwi.myportal.my
    http://www.alifalwi.myportal.my



    hihihihi..siap ada promot lagi?? Alif-TM Distributor...............kalo aku nak upgreat tenet jadi 1mps kena pi TMpointt ja ka???

    slow sangt la tenet aku nieeeeeeeeeee.....

  5. QUOTE(WanR @ Dec 21 2008, 05:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
    p1 wimax ye.. baca term elok2..diorang limit usage 20GB.. tak kemana la kalau isp malaysia.. malaysia boleh. tp dia cuma cakap, bila lepas 20gb, kita punya line akan diset low priority.. tanya dulu elok.. mulut manis promoter tu elok korang sepak dulu,, so bleh dia cakap yg benar je.


    kuikiu....

    20GB tu maksudnyer kita punya dL la ekkkkk??? 20GB/ bulan???
    ek ek elehhhhhhhhh...ada limit lak???

  6. itu la pasal...
    tapi kalo pakai streamyx pon ada gak dia punya kontrak kan??
    apa guna kontrak nie ha?? kalo aku pakai pas2 tak best... kalo aku lari apa effectnya???? nama aku kena blacklist ker??




    QUOTE(hampeh @ Dec 21 2008, 01:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
    Dia ada kontrak pasal terjamin la income , mana la tau kot2 lepas ni p1 ni ter over customer subscribe sampai slow network/speed dia takde la orang nak lari beramai2 ke provider internet lain tongue.gif . Wimax ni kalau laju walaupun duduk jauh dari pemancar dia + bila hujan lebat2 @ ribut connection tak putus, best gak smile.gif


    yer ker line tak putus kalo time hujan??? lepas nie ada ker tm nak wat service wimax nie agaknyer ha???


    P1 wimax nie cuma ada kat johor , kl , selangor dengan kedah jer.........
    aku duduk alor star... tapi aku call dia punya seller.... pejabat kat alor star pon belum ada??? kikiki

    kalo dia katakan sebulan aku pakai wimax nie....tetiba kopeni nie bungkus macam mana ha??? hehehe

  7. haiiiiii...

    aku tinggal kat alor star...
    kemarin ada orang promosi p1 wimax kat supermarket dekat ngn area umah aku...

    sebanarnya aku tak tau sangat apa tu wimax........ yang aku penah dengar wimax adalah broadband yang laju...dengan jarak 50km...

    dia tawarkan kat aku pakaje 1.2mps........kontrak 2 yer = RM89 /bulan..... kalo 1 yer = 98 /bulan...

    pendaftaran berapa entah... untuk sebelum 2009 dia bagi modem..


    aku tengok dia test buka youtube mmg laju.... speedtest.net 1.6Mps......


    aku sekarang pakai strimix 512kbs......... RM66 + RM28 (line phone) = RM94.........tapi servis tau tau jer la... menyakitkan hati....bukan aku tak komplain.... selama 4tahun aku pakai strimux nie...banyak kali dah la...........mungkin line umah aku kot.......... membe aku yang duduk area lain....
    laju la plak...pakaje 512kbp macam aku gak........huhuh....

    apa pendapat korang tentang P1 nie????

  8. mmg gempak la game nie...aku dah layan...............
    mmg layan abis..............wuahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
    hhh.................................................. laugh.gif



    QUOTE(GhostXY @ Dec 12 2008, 02:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
    de sesape lg dh pkai driver ati yg br x??
    gc aku prob la plak pas pkai driver ni..men gta 4 bug sane sni..
    mse pkai driver 8.11 ok je xde bug.. sad.gif



    bug mcm mana tue??? shadow ada bintik2 ker??? mcm aku la...cam ner nak fix ha??
    aku pakai 8.12 la...ngn windows XP sp3 (ori laugh.gif )
    tapi aku update dirver ati sebelum instal game nie lagi... hurmmmm..tak tau la bezanya

  9. QUOTE(Rapla @ Dec 3 2008, 10:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
    aku baru ja plan nak beli...
    sabtu nie PC [email protected] Penang....
    nak pi usha la....

    sama nak pi PC FAir kat sini??


    aku nak pi gak..nak cari joystick xbox 360 utk pc....huhuh..atau hdd...hehe

    aku rasa kat kedai mcm tak keluaq dah la mabo jenis GA-EP45-DS3 nie....keluaq jenis baru dah skrng...yg support 1333....ddr3
    toi dak? unsure.gif

  10. nak tanyan kawan kawan...
    Logitech Cordless Rumblepad 2
    ngan
    Microsoft Xbox 360 Gaming
    ngan
    Logitech ChillStream
    rolleyes.gif rolleyes.gif


    yang mana lagi gempak ha???? ada sapa penah cuba dak????

    boring la pakai joystick cap ayam nie....nak main nfs:undercover ngn wini pon tak puas...

  11. QUOTE(mujahid_madani @ Nov 23 2008, 09:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
    nnti ad kuar cm menu tnye nk boy ke laki pastu plih..dn die akan ckap..then pilih nme..


    dah la...menu tu dah keluar....pas2 dia diam jer...aku tunggu lama...huhuh...nak kena tunggu berapa lama lepas menu boy or girl tu??
    cam ner nak wat...atau pon aku punya ada bug??huhhu

  12. alamak..noobnyer aku..
    nak tanya sket...
    aku baru nak main game nie..1st dia dilahirkan.. pastu apa aku nak buat...macam aku stuck kat situ jer...huhuh
    cuma boleh tekan E jer...pastu bunyi bayi menangis...hehe?? cam ner ha?? atau game nie rosak???hohoh
    doc tu macam tercangak jer depan ak.. wacko.gif
×
×
  • Create New...