Jump to content

Belle Belinda

Members
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Belle Belinda

  1. Yaya, aku menantikan pengenalan network 5G stand alone TM ni, xsabar nk try la
  2. Of course, nowadays technology has made our life better, labor force will take place by robot one day, thus i believe 5G can success in making wireless telesurgery with robot
  3. Ya, setuju ni, line TM stable dan laju, bila I pakai Maxis, line dia slow giler, main game asyik lag je, lepas tukar TM dh jadi ok
  4. This idea not bad... Do u heard that now TM has doing a pre test network 5G stand alone? I believe that 5G network will be introduced soon
  5. Betulx3...lagipon korang ada dgr x tm skrg ni tengah buat pre test network 5G stand alone? cuba trylah tm, skrg ni dh ada network 5G, internetnya laju lg efisien
  6. pertama kali dengar pasal ni...apa kegunaan memorandum antara TM dgn Langkawi?
  7. Blh jer...sy rasa 5G blh mengembangkan smart grid ni dan kita org blh monitor penggunaan smart grid dgn alat peranti...
  8. Ada tak hospital yg offer rawatan jarak jauh? Org tua kat rumah mungkin blh dptkan rawatan mcm ni...
  9. Sy sokong TM 5G standalone ni...sy baca dr article 5G standalone akan ada kelajuan internet yg cepat dan cekap...
  10. telco lain blh bekerjasama dgn tm juga berkongsi infra mereka...sy rasa cara ni baik sbb blh jimatkan kos dan masa... setahu sy, 5g standalone ni akan ada kelajuan internet yang lebih cepat dan efisien. tapi 5g standalone ni perlu kos yg tinggi, akan tetapi ia blh manfaatkan pengguna pd masa hadapan...
  11. yes...as far as i know, 5G standalone utilizes core 5G without LTE which can support wide variety of 5G solutions for many industries...it will not only benefits consumers but also corporate consumers... the future implementation of 5G on such smart traffic lights, car parking system will make our life more easier and move our nation towards smart city...
  12. mungkin sbb tm dah ada byk experience dlm network advancement ni..jadi mereka blh sediakan infra utk buat 5G standalone... 5G standalone ni akan ada kelajuan internet yang lebih pantas dan cekap... Walaupun kos utk buat 5G agak tinggi, tetapi memanfaatkan generasi pd masa akan datang...
  13. 5G ni akan lbh baik drpd 4G, sbb ia blh sokong pelbagai jenis 5G cases, dan ia juga ada ultra low latency...
  14. Yes, TM is doing pretesting of network 5G in some areas like subang jaya and Langkawi to test the speed, stability and features of network...they used network 5G for monitoring smart light, smart parking and so on...
  15. Hairan lah apa lagi kebaikan lain 5G ni selain kepantasan Internet? Ia blh jimat kos tak?
  16. But other Telco still focusing their efforts on non stand alone fiber for 4G network... This took more time for telco who do not have the fiber to install it...it's really waste time, money and energy...
  17. As far as i know, TM want to do this 5G network stand alone... https://www.malaymail.com/news/tech-gadgets/2019/12/03/tm-aims-to-be-the-first-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425
  18. korang rasa kalau TM buat 5G stand alone blh tak selesaikan masalah ni?
  19. Rasa hairan kenapa semua telco tak buat 4G tu stand alone ketika lalu...Dan skrg ni aq dengar TM nak buat 5G stand alone...https://www.malaymail.com/news/tech-gadgets/2019/12/03/tm-aims-to-be-the-first-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425
  20. pki la tm unifi...line ia cepat dan stabil...u tau tak TM skrg ni dah perkenalkan teknologi 5G?
  21. bagusnya...Fitbit ni kena pki internet connection utk berfungsi ke? Kalau connect dgn line yg slow dan lambat, adakah fungsi ia akan terjejas?
  22. ya betul...perkembangan teknologi mcm 5G TM mmg byk membantu dlm sesuatu penyiasatan dlm bidang sains forensik...
  23. aiyo...the apps can help us to find the parking space that charge cheaper fee...Did your guys realize that the evolution of 5G network by TM help us a lot in using mobile app for multi purposes?
  24. How does the smart water filter work? Do I need to connect smart water filter with internet for functioning well?
  25. internet mmg penting dlm kehidupan seharian kita org...internet 5G TM mmg bagus sbb mereka ada infra sendiri utk install fibre...
×
×
  • Create New...