Jump to content

farid joo

Learning
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About farid joo

  • Rank
    Ahli Baru
  1. ni semua bergantung dengan jenis game yang awak main. Ada yang gemar main game berat seperti PUBG dan DOTA, ada pula yang milih game simulasi seperti The Sims. Tak semestinya milih laptop gaming jenama mahal jamin kualiti. Kadangkala yang murah juga, mampu beraksi seperti yang berharga mahal. cuma skrg game pn dh ada yg vr bola 5g nnti
  2. skrg dh nk 5g mmg lah ok sgt kalau ada cmtu pnya hologram. kalau org kerja bz mcm aku balik malam susah nak kuar plak beli brg. kalau gtu boleh main gtu je try dri rumah. haha. bnyk je teknologi tu kan cuma lambat skit je kita ni
  3. betul sgt. negara maju dh capai smua tu. tapi kita sbb kurangnya keberkesanan Internet untuk segalanya (IoT) hingga kini adalah sistem rangkaian yang belum laju untuk mengoperasikannya. pelaksanaan­nya masih kurang berikutan kekangan kelajuan Internet. yelah sekarang dah 4g tapi masih belum mencukupi nak tampung teknologi 5g
  4. sbnrnya kan permainan mcm ni ada kait jugak sikit skit dgn IoT pnya tech. tp antara punca kurangnya keberkesanan Internet untuk segalanya (IoT) hingga kini adalah sbb sistem rangkaian yang belum laju untuk mengoperasikannya. sbb tu dia mmerlukan rangkaian yang pantas dan bukan sekadar isyarat gelombang radio yang dimiliki sekarang. so, dri 4g pergilah pula ke 5g skrg
  5. betul tu. ada je aku baru jmpa mggu lpas baca pasal ni. dia naik basikal tapi dia blh hantar signal kalau ada traffic light atau kereta kat dpn. mcm amaran bahaya style waze tu.haha
  6. main kat rumah je bro. kalau main luar habis laah langgar org. haha
  7. rasa belom cukup kot. sbb tgok kat technology canggih skrg smua dok pakai 5g. hrtu ada baca yg basikal boleh alert ada a kat dpn. dia kene pakai spek, pastu kuar warning. tu pn dia kata kne 5g pnya.
  8. bab sensor ni smua boleh pakai sbnrnya tapi gak 5g tu kira yg dh upgrade tapi kene banyak link dengan syarikat besar laah kalau nak libatkan kereta pulak kan. mcm cth kereta terbang tuuu pn pakai 5g nanti. mesin pmbedahan jarak jauh pn pakai 5g.
  9. oh baru tau kene rendah. sori lah tak berapa tau bab ni. hahha. yg aku baca teknologi 5G nnti akan buat permainan sangat lancar, responsif, dan konsisten. tu je. haha. apa kalau maian e sport pn boleh kan guna 5g ni
  10. tu diaa kalau nak main mnde tu kene ada support internet besar laa. skrg 4g tak boleh, kene tggu 5g laa. hahha
  11. mungkin yg tu kene buh kat kereta kot pastu connect dgn apa apa wifi yg power. kira mcm ada gps lah kan utk nk tahu location mnde semua tuh
  12. ni dah nak masuk Malaysia slow slow. dh ada lah tu nnti akan guna hologram buat video call. tapi rasanya kene upgrad e kita pnya phone skli tuh. banyak faedah dia 5G ni. Panggilan hologram ini boleh buat bila kita dah mempunyai jaringan 5G dan keluarga boleh sua muka walau ada dalam kalangan anak-anak di perantauan tu kan
  13. skrg ni drone pn dh pakai kuasa 5G untuk nak improve dia pnya network. ada juga mcm mcm aku baca sana. ada yg lagi accurate nak komunikasi dgn org lain dah. aish macam macam laa dia add on
  14. naaah baru tgok tadi kat youtube yg Dubai dh guna dh pun, hahahha motor terbang ni diorg kasi polis pakai buat survey bandar.. peehh!! negara kaya, 5G pn ke depan jee nak kasi motor terbang. hahah
  15. skrg dh ada dh yg guna camtu. hartu aku tgok bkn takat video call je. rpnya dh ada pn restoran yg dia buat menu guna halogram.
×
×
  • Create New...