Jump to content

limtape

Members
  • Content Count

    62
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by limtape

  1. ye betul! harap dorg pun buat lah kat tempat dan tanah yg bersesuaian kannn... zaman skrg dah mula banjir dah tiap2 tahun nanti.. jgn lupa utk share2 dgn kawan ke ape ke utk vote jugak ni utk ubah sektor perumahan kita juga ye hadiah utama pun berbaloi kan utk arkitek2 kita yg dah perah otak dan tenaga pikir utk contest ni... harap yg menang nanti boleh lah tgk design rumah dorg under sime darby mesti letopsss
  2. yes still on going boleh lah pegi vote sbb vote sampai mnggu depan je mana lah tahu salah 1 menang, boleh lah slow kumpul duit, beli rumah design yg ko suka dah tak yah penat2 pikir concept hihi...
  3. ahahaha kalau ada punkan contest buat concept rumah je under sime darby tapi tu lah contest dah tutup tnggal vote je design rumah..mana lah tau korg jenis nak deco rumah ke ape ke tapi tk de idea, boleh tgk yg ni, https://concepthome2030.simedarbyproperty.com/competition.php#shortlisted-submission ni contest utk cari arkitek lah.
  4. ye betul dari jd tmpat pembiakan nyamuk aedes, baik buat macam ni kan.. haiyaaaa sy pun kalau tahu boleh jd mcm ni pnya barang, dah lama recycled sendiri... mmg respect lah pd yg kreatif mcm ni... kalau lah ada concept rumah yg gunakan recyled ni kan bagus.... ahahaha! sama lah sy pun memang awal lagi sudah surrender buang saja... kan bagus kalau ade gambar ke utk rumah concept yg boleh kenakan dgn benda2 ni, memang auto, sy sanggup beli barang2 dia
  5. Kita harap next time akan ada lagi incentif macam ni walaupun covid dah tak berterusan lagi and telco lain boleh la follow celcom buat rebate ekstra.
  6. U blh share kat kawan2 sebab lagi byk yg tak tau program ni Share sekali lagi kata Celcom ni paling berbalai nanti tanya2 pula hahahaha Ya lagi data Celcom bagi tu top up jer sikit dapat la sekurang-kurangnya 7GB takya takut data habis cepat
  7. Ya betul I dah tanya kawan I ni, dia cakap sebab Celcom ada bagi extra diskaun selain dari yg kerajaan bagi tu so berbaloi la sign dgn Celcom
  8. Betul u check dgn telco u pakai, website atau app pun boleh, masuk IC & nombor fon jer Mcm I pakai Celcom, ni link dia Tebus rebat sebanyak RM360 | Program Jaringan Prihatin | Personal | Celcom Yg I tau ni telco lain bagi package yg lain, kalau ada masa blh compare dulu ya
  9. Ya i pun lbh suka beli dgn telco sebab dpt data sekali lagi bayar setiap bln tak ya sekaligus bayar U blh tengok yg subsidi kerajaan bagi utk beli fon juga kalau u B40 ya
  10. Xiaomi pun ok, byk yg beli Xiaomi utk main game tapi I tak sure bawah RM1000 ada tak, tapi I rasa ada sebab byk tgk student pakai
  11. Ye ke?? Sy guna juga water filter alkaline brand panasonic ionizer tu. Tk tahu plak boleh buat rebus daging utk lembut hahaha tu yg pelik ada simbol daging kt filter dia tu.... Ingat kan utk basuh daging hilangkan hanyir daging hahahahaha.... Kalau sy basuh dulu sayur tu tapi sy mmg guna air alkaline je basuh lepas tu boh dalam plastik vacuum kan dia simpan betul2 dalam peti sejuk boleh tahan 3-4 hari maybe lebih.
  12. kalau reti masak tapi tak sesedap mana tu kira boleh lagi tu cuma bakat memasak kena asah hohoho. macam saya suka masak cuma kalau masak daging tu agak liat maybe salah potong agaknye.. hurm awk tau ke nak lembutkan daging macam mana ? kalau tau kita boleh share2
×
×
  • Create New...