Jump to content

5draw

Learning
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by 5draw


  1. Assalamualaikum dan selamat sejahtera

     

    Saya menghadapi masalah untuk memuatturun contoh-contoh gambar dpd menu 3d warehouse menjadi perlahan dan selalu sangkut(hang) minta pandangan sahabat semua

     

    t.kasih


  2. QUOTE(Rizuwan @ Aug 12 2007, 04:46 PM) [snapback]540550[/snapback]
    macam tu gak ngan aku.. aku nak blaja pasal oracle ni... takde ke sifu yang ade dalam ni yg sudi ngaja.. aku nak kene rangka satu sistem wat final projek..


    hi...saya pun baru lagi ngan oracle nie. awak leh start tgk kat website nie
    http://st-curriculum.oracle.com/tutorial/D...orial/index.htm topik: oracle database 10g express.
    selebihnya, leh tgk kat
    http://www.oracle.com oracle website

     

    dalam bm ada tak tutorial oracle? t.ksh

    sful[email protected]



    salam,

    agak berminat nk join thread ni.actually pernah blaja pasal oracle ni masa join MDEC punye short course.
    course tu selama 3 bulan. belajar asas-asas oracle database, more to administration la. tp selepas tu
    keje sebagai apex developer lebih kurang 6 bulan dan skarang da menganggor balik. huhu.

    nak mengajar tu mungkin xlayak sebab xpandai, sket-sket tu tau la. tapi nak join jugak, nak blajar balik.
    skang ni cume tau sql, pl/sql, basic-basic jela. pasal database tu da lupa. huhu kalau nk blaja
    guna oracle tools untuk wat sistem tu ble la sket-sket. guna Oracle Application Express (APEX). kalau
    ade sape nak blaja gune tools ni ble la aku ajar stakat yang aku mampu sebab aku keje dulu wat sistem pakai
    tools ni la.

    klu nak balaj wat system gune APEX ni, donload n install la oracle database, n APEX ni.
    masa install oracle database tu, jangan lupe check kat option "install sample database".
    so da xperlu setup new database untuk blaja. pastu kalau ble blaja dulu oracle SQL n PL/SQL.
    Dua2 language ni perlu kalau nk wat system gune APEX ni. blaja basic je dlu, bila da dapat
    idea macam mane nk bina system pkai APEX ni, baru sambung balik blaja SQL n PL/SQL ni. nanti
    lagi banyak bnda2 menarik yang kita ble wat kat system kita tu. sape2 yang tau html, css n javascript is
    a good advantage sbb APEX system yg akan dibangunkan menggunakan APEX ni adalah web based. tp kt xperlu
    wat sume html code tu sebab tools ni handle sume tu.

    donload dan install software2 tu sume pastu kita start blaja sama2 tongue.gif
    sapa yg nak ebook sile pm k


    anyway, hope ade otai oracle database yang sudi mengajar di sini smile.gif

     

    salam,

    agak berminat nk join thread ni.actually pernah blaja pasal oracle ni masa join MDEC punye short course.
    course tu selama 3 bulan. belajar asas-asas oracle database, more to administration la. tp selepas tu
    keje sebagai apex developer lebih kurang 6 bulan dan skarang da menganggor balik. huhu.

    nak mengajar tu mungkin xlayak sebab xpandai, sket-sket tu tau la. tapi nak join jugak, nak blajar balik.
    skang ni cume tau sql, pl/sql, basic-basic jela. pasal database tu da lupa. huhu kalau nk blaja
    guna oracle tools untuk wat sistem tu ble la sket-sket. guna Oracle Application Express (APEX). kalau
    ade sape nak blaja gune tools ni ble la aku ajar stakat yang aku mampu sebab aku keje dulu wat sistem pakai
    tools ni la.

    klu nak balaj wat system gune APEX ni, donload n install la oracle database, n APEX ni.
    masa install oracle database tu, jangan lupe check kat option "install sample database".
    so da xperlu setup new database untuk blaja. pastu kalau ble blaja dulu oracle SQL n PL/SQL.
    Dua2 language ni perlu kalau nk wat system gune APEX ni. blaja basic je dlu, bila da dapat
    idea macam mane nk bina system pkai APEX ni, baru sambung balik blaja SQL n PL/SQL ni. nanti
    lagi banyak bnda2 menarik yang kita ble wat kat system kita tu. sape2 yang tau html, css n javascript is
    a good advantage sbb APEX system yg akan dibangunkan menggunakan APEX ni adalah web based. tp kt xperlu
    wat sume html code tu sebab tools ni handle sume tu.

    donload dan install software2 tu sume pastu kita start blaja sama2 tongue.gif
    sapa yg nak ebook sile pm k


    anyway, hope ade otai oracle database yang sudi mengajar di sini smile.gif

    pm ebook nya boleh 

    emel saya [email protected]

    t.ksh

×
×
  • Create New...