Jump to content

TJ-Ariff

Premium Member
  • Content Count

    2118
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

40 Baik

About TJ-Ariff

  • Rank
    Ahli Rajin
  • Birthday 02/03/1973

Contact Methods

  • AIM
    Cabut..!!
  • MSN
    MalaySiaN
  • Website URL
    http://
  • ICQ
    5515
  • Yahoo
    tjariff

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    De Royal City Of Silver

Recent Profile Visitors

15801 profile views
  1. Asalamualaikum, Kepada semua warga PDC yang dihormati, tak kira yang baru atau yang lama, yang muda atau yang veteran. Terlebih dahulu saya memohon maaf jika apa yang saya katakan ini akan atau ada yang menyentuh hati rakan2 semua. Saya ingin menegur sedikit kepada rakan2 putera, terutama kepada rakan2 yang baru, 1) sekiranya anda ada membuka sesuatu topik untuk bertanyakan sesuatu perkara dan perkara itu dapat diselesaikan oleh anda sendiri, saya berharap sangat agar soalan yang pertama anda post itu[b] jangan di "edit"[/b] ataupun[b] dipadam[/b]. 2) Menulis kembali apakah cara penyelesaian yang anda telah buat sehingga masalah yang anda hadapi itu diselesaikan, Saya berharap sangat mendapat kerjasama anda semua, kerana setiap masalah yang anda hadapi dan cara mengatasinya boleh dikongsi bersama dengan rakan rakan yang lain. Itulah sebenarnya tujuan forum PDC ini, bukan hanya bertanyakan soalan dan hanya kita2 saja yang dapat tetapi apa yang kita dapat dan kita ada, adalah terlebih baik kita kongsikan bersama. Saya buka topik ini kerana telah terdapat beberapa kes (topik) yang telah di edit semula oleh pembuka topik, jadi bila kawan2 yang lain ingin menjawab atau merujuk kembali, topik asal tersebut dah diubah. Jadi kepada semua ahli2 PDC sila ambil perhatian. Harap mendapat keperihatinan anda semua. Sekian, terima kasih,
  2. TJ-Ariff

    Sebarang Ucapan

    [B][U]Ucapan Takziah[/b][/u] Dengan ini saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan takziah kepada saudara Lanoz diatas kembalinya ayah mertua beliau pada 24 dan nenek beliau pada 25 januari lalu. Semoga saudara lanoz bersabar kerana itu adalah ketetapan kepada setiap manusia. al-fatihah...
  3. Assalamualaikum. Tajuk ini dibuka untuk membincangkan apa juga bentuk soalan berkenaan dengan Agama Islam. Peraturan Topik 1) Dinasihatkan jangan menimbulkan soalan dan jawapan yang akan mengelirukan forumer lain. 2) Jika setiap soalan yang berkaitan dengan hukum dan akidah , sipenjawab hendaklah seboleh bolehnya memberikan sumber rujukan yang boleh diguna pakai. 3) Jangan bertengkar atau bersoal jawab secara kasar. 4) Jaga tingkah tutur dalam memperkatakan hal hal Islam. *Akan dikemas kini dari masa kesemasa. Sekian. Wassalam.
  4. Salam semua.. Dibawah ni saya dah pilih dan senaraikan e-code yang di fatwakan sebagai haram kerana bercampur dengan bahan bahan yang tidak halal didalam makanan kita. E-code ini terlampau banyak, jadi saya pilih yang haram saja. Jadi semasa nak beli apa apa makanan yang dibungkus, sila pastikan anda melihat kod kod tersebut sebelum membeli, ini kerana untuk memastikan makanan tersebut betul betul Halal. FOOD ADDITIVES’ ECC-CODES (E-CODES) E100 - E181 Colors E200 - E297 Preservatives and Food Acids E300 - E381 Anti-oxidants, Mineral salts and some food acids E400 - E492 Emulsifiers, Vegetable Gums E500 - E579 Anti-Caking Agents and Mineral Salts E900 - E1202 Artificial sweeteners, etc E1400 - E1450 Starches E1505 - E1520 Miscellaneous Jika terdapat kod kod seperti dibawah harap jangan dibeli ia disenaraikan sebagai HARAM. E120 - Cochineal, Carminic acid, Carmines [Colouring] [animal origin] E140 - Chlorophylls and Chlorophyllins: (i) Chlorophylls (ii) Chlorophyllins [Colouring] E141 - Copper complexes of chlorophylls and chlorophyllins (i) Copper complexes of chlorophylls (ii) Copper complexes of chlorophyllins [Colouring] E161b - Lutein [Colouring] E161g - Canthaxanthin [Colouring] E252 - Potassium nitrate (Saltpetre) [Preservative] E430 - Polyoxyethylene [8] stearate [Emulsifier] [stabiliser] [possible allergic reaction] E431 - Polyoxyethylene (40) stearate [Emulsifier] E441 - Gelatine [Emulsifier] [Gelling agent] [animal origin] E542 - Bone phosphate [Anti-caking agent] [animal origin] E634 - Calcium 5′-ribonucleotides [Flavour enhancer] E635 - Disodium 5′-ribonucleotides [Flavour enhancer] [possibly of animal origin] E920 - L-cysteine hydrochloride [improving agent] [animal origin] E921 - L-cysteine hydrochloride monohydrate [improving agent] [animal origin] E1105 - Lysozyme [Preservative] Dibawah ini adalah kod kod makanan dari Eropah ia juga dikategorikan sebagai HARAM: E120 - (carmines, coccus niles, carmine acid) E631 - (disodiumenocinate) E904 - (couldn’t find English name) E101 - (riboflavin) of blood E101 - (riboflavinfive fostate) of blood E141 - (don’t know the name) E422 - (glycerol) of swine E430 - (no name given) of swine E431 - (polyoxyethylenestearate) E432 - (polyoxyethylenesorbitanemonolaurate) E433 - (polyoxyetylenesorbitanemono-oleate) of swine E435 - (polyoksietyleenisorbitaanimonostearaatt i) of swine E436 - (polyoxyethylenesorbitanetristearate) E470A - (latter’s greaseacid-, potassium- & calsiumsalts) of swine E470B - (greaseacids’ magnesiumsalts) of swine E471 - (greaseacids’ mono- & diglycerols) of swine E472A - (acetic acid esters) of swine E472B - (lactic acid esters) of swine E472C - (citric acid esters) of swine E472E - (wine acid esters) of swine E472F - (acetic acid- & wine acid esters) E473 - (greaseacids’ saccharose esters) E474 - (sugarglycerids) E475 - (greaseacids’ polyglycerol esters) of swine E476 - (polyglycerolpolyrisinolate) E477 - (probuleneglycolmonostearate) of swine E481 - (sodiumstearolyledilactylate) of swine E482 - (calsiumstearolyledilactylate) of swine E483 - (stearyletartrate) E491 - (sorbitanemonostearate) of swine E492 - (sorbitanetristearate) of swine E493 - (sorbitanemonolaurate) E494 - (sorbitanemono-oleate) E495 - (sorbitanemonopalmitate) E570 - (greaseacids) Harap memberi faedah kepada semua Ahli, dah Sila Sebarkan kod kod tersebut, agar Umat Islam tidak tertipu kerana kebanyakan didepan bungkusan makanan tersebut ada Tanda Halal !. Wassalam..
  5. Memandangkan semakin ramai ahli putera yang berminat dalam bidang programming. Dengan ini Kami bercadang untuk menubuhkan Kelab Programming khas bagi warga putera. Kepada yang berminat boleh lah menyatakan nya disini. Di Kelab ini nanti, kita boleh bertukar tukar fikiran untuk membuat satu projek... Silakan...
  6. Salam semua, satu virus yang saya temui semalam yang bernama JAMBANMUV2... Kebanyakan anti virus tidak dapat kesan. AVG Free terus curroupt... Kesan nya pada sistem : Folder option - Tiada Control panel di padam membuat folder .exe ( macam brontok) mengujudkan autorun.inf pada boot command prompt disable config tidak dapat dijalankan. pc jadi sangat lembab. Jika ada sesiapa yang menemui virus ini, harap kongsikan cara untuk menyelesaikan nya... Anti virus yang dicuba : Spyware doctor - Tiada kesan Adware - Tiada kesan AVG Free - Tidak boleh scan c drive Portable AV - kesan autorun.inf dan Reymon - delete - tetapi masih ada virus tersebut.. Setiap anti virus yang saya install akan rosak (corroupt) Wassalam...
  7. Berikut adalah senarai ajaran yang telah diwartakan sesat diMalaysia oleh Majlis Ugama Islam Malaysia. 1) Nasrul Haq 2) Budi Suci 3) Al Watan 4) Budi Suci Sejati 5) Jawa Faradin 6) Silat Sunda Pukulan Ghaib 7) Tusuk Hikmat 8) Ilmu Kebatinan 9) Potong Maya 10) Naluri 11) Kaula 12) Haqqullah Syahadah 13) Rampai 14) Wali Suci 15) Kalimat Sakti 16) Silat Pukulan jarak Jauh 17) Ilmu Tenaga Dalam Hikmat 18) Zikir Sha'ban Islam Haq 19) Asal Wujud Garis Laksamana 20) Al Ma'zat 21) "Trancendentel Meditation"- Maharsi Mahish Yugi 22) Abdul Manan bin Harun - Tolak Hadis Ilmu 23) Mentauhidkan Allah oleh Nasrun S.T. Qahar 24) Kumpulan Ikhwan / Al Mas 25) Kuasa Ghain (Tahan Diri) 26) Mohd. Nordin Putih 27) Nasrun S.T. Qahar 28) Roslan Katimun - Ajaran Wali Sembilan 29) Tariqat Naqsyahbandiah Kadirun Yahya 30) Wali Sembilan 31) Khatijah binti ali @ Puan Tijah 32) Syed Mutalib Bin Syed Mohd. Nordin 33) Ajaran Mohd. Seman Al Banjari 34) Al Arqam 35) Golongan Anti Hadis 36) Ajaran Juruzon bin Abdul Latif (Hj. Ahmad Al Walidie(Pak Su)) 37) Syiah 38) Ajaran Hj.Ghazali Othman Hulu Kelang 39) Ajaran Hj. Kahar Ahmad 40) Ajaran Ilmu Tajali Ahmad Laksamana 41) Ajaran Ilmu Hakikat @ Jahar Dumin Hulu Langat 42) Tarikat Mufaridiah 43) Ajaran Hassan Anak Rimau 44) Tarikat Aurad Ismailiah 45) Ajaran Martabat Tujuh 46) Tarikat Samaniah Ibrahim Bonjol 47) Ajaran Sulaiman (Bahtera Nabi Noh) 48) Ajaran Ilmu Hakikat Hassan bin Jonit 49) Ajaran Ahmadiah / Qadiani 50) Ajaran Mohd. Nor Seman 51) Ajaran Ayah Pin 52) Ajaran Bahai Kebanyakan Ajaran ajaran ini berada di Wilayah Persekutuan. selainnya di negeri Selangor , Kelantan , Negeri Sembilan , Kedah , Terengganu , Melaka , Pulau Pinang , Johor , Perak , Serawak , Perlis Pahang dan Sabah. Awasi lah terhadap Ajaran ajaran tersebut. Semoga kita semua dilindungi Allah. Wassalam
×
×
  • Create New...