Jump to content

Chuki2

Members
  • Content Count

    541
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Chuki2

  1. Sistem ini digunakan banyak company. Dan setiap company diorang ada banyak data-data pelanggan, bil, dan senarai bayaran sendiri. Setiap company mempunyai purata sebanyak 5~7 ribu pelanggan. So diorang akan buat bayaran setiap tahun kepada saya untuk maintain sistem. Dan kalau cukup setahun tak bayar, sistem akan block daripada company tu daripada login. Soalan saya, cara apa yang terbaik untuk link company dengan pelanggan? Jadikan table company sebagai parent table dan pelanggan sebagai child table?   ATAU Jadikan database company dan pelanggan berasingan. Jadi setiap kali company baru bukak akaun, dia akan generate database pelanggan baru dan link-up pada database company? Angggaran data pelanggan lebih 100k, so tengah analysis performance terbaik.   Thanks Guys.. ;)
  2. Salam semua.. Baru-baru ini saya ada telefon wakil MDEC untuk berkenaan kursus SAP - Developer. Kos dia lebih kurang 24k. Pinjaman PTPTN di sediakan dengan syarat peserta dah ada pengalaman kerja selama 6 bulan ke atas. Language yang digunakan adalah language ABAP (Advanced Business Application Programming). Sape kat sini pernah ambil sijil SAP? Saya nak tahu apa kelebihan sijil SAP di pasaran? Dan satulagi saya sedang mencari kursus berkaitan ASP dan C#... Ada tempat yang menyediakan sijil ASP dan C# tak?
  3. Salam semua forumer putera.com Saya salah seorang user lama kat sini. Dulu masa memula join forum nie. Memang meriah. Macam-macam ragam ada. Siap lagi buat gathering antara sesama forumer (Tak dapat nak jumpa sbb zaman sekolah lagi) . Tapi lepas forum ini down, semua dah berubah. Kalau post soalan, lambat nak ambil respons... Rasa suasana tu sunyi je.. hehe Jadi ada cadangan tak macam mana nak bangunkan semula forum putera.com dan kembali meriah seperti dulu?
×
×
  • Create New...