Jump to content

cyberfly

Members
  • Content Count

    873
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by cyberfly


  1. Member aku baru beli laptop pagi tadi..Compaq CQ40..

    So aku tlg la install Vista kat dia..

    Tapi problemnya install tak siap2 bila sampai step last tu..(completing install)

    aku dah try dvd lain tapi problem sama still berulang..

    Untuk pengetahuan laptop tu member aku beli yang FreeDos

    So sekarang camne nak atasi problem ni?

    *Aku tak install Win XP sbb takde driver dan kat rumah sewa aku tak masuk internet lagi


  2. alhamdulilah,aku dpt smbung dgree law kt shah alam,dpt kolej jati.nk tnya sape2 pernah dk kt kolej jati,cane keadaan kolej tu?ada wifi x?dgr cite kena naik bas,betul ke?

    dari matrik ke?

    tp kan... haaritu ak nmpak budak matriks nye buku teks calculus

    dlm bm la... huhu....

    tp mmg la... kat u sme pon in english...

    tp sib bek lecturer explain in bm...

    ala calculus senang je tak kira BI or BM :lol: :lol:


  3. Artikel terbaru :

    Bermain games Windows Vista dalam Windows XP

    Kepada sesiapa yang pernah mencuba games tersedia dalam Windows Vista,tentu ada tahu bahawa games yang disediakan adalah jauh lebih menarik daripada games tersedia Windows XP.

    Bagi pengguna Windows XP,anda juga boleh bermain games ini melalui WindowsXP anda dengan membaca artikel ini.

    gamesvista_thumb[4].png

    http://jomphp.blogspot.com/2008/06/bermain...ista-dalam.html


  4. Thread ini bertujuan nak laporkan artikel terbaru dari blog aku :lol::lol:

    PhpMysqlTechBlog.1.gif

    Cara paparkan code dalam blogger

    Kepada bloggers yang ingin memaparkan code html didalam blog anda,tentunya agak leceh kerana perlu mengubah secara manual supaya code tersebut dapat dipaparkan dengan betul.

    Oleh itu saya ingin berkongsi satu plugin Windows Live Writer yang sangat berguna iaitu Code Snippet.

    Link :

    http://jomphp.blogspot.com/2008/06/code-sn...ndows-live.html

    Preview :

    codesnippet.png


  5. 8600GT = 256 MB 128 Bit DDR3

    = 540 Bit 1400 Core

    = Harge RM 300.00

    3650 = 256 MB 128 Bit DDR 3

    = 725 Bit 1600 Core

    = Harge RM 245.00

    aku rase baik ko amik 3650 sbb harge murah & speed lg mantap.. :rolleyes:

    3650 pilihan terbaik kalau bwh 300.

    tapi ngam tak dengan chipset board dia tu bro?

    donwori ok je.

    Better ko upkan lg bajet dptkan nVIDIA 8800GS @ nVIDIA 9600GSO.. :wub:

    cadangan yang bernas.8800gs rm360 je tapi perfomance bumi dan langit beza.


  6. bkn tgk mainboard tue support ker tak?kalau mainboard tue support max 2Gb jek kau masuk 4gb still sama mcm 2GB jerk.... :lol: :lol:

    TS,baik cek betul2 seblum beli.Kebanyakan chipset 945 support 2gb je.

    patut detect 3.5gb..mungkin sbb ko pakai built-in VGA.

    1gb pun kira dah OK sebenarnya..so kalau ram yg ade tu tak betul2 digunakan, same jer ko pakai 1gb ker 2gb ke..even 8gb pun

    memang mobo pun akan jadi limit..tapi mobo skang patutnya stakat 4gb tu bukan satu masalah..So limit kat OS la pulak sbb 32-bit memang support stakat 3.5gb jer

    erk....rasanya chipset tu bukan chipset sekarang tu. :lol: :lol:

    P/S : Anyway pakai 4gb mmg best :D


  7. Aku pun dah pening..aku tak lama lagi akan pakai 8800GTS 512 @ 640 mb,recommand power 500watt keatas,aku tak pakai teknologi SLI.Cooler Master,gigabtye,Acbel,Power logic dan true power mana lagi bagus??? minta bantuan

    pilih je 512mb.Anyway PSU tu angkat je Silverstone Strider ST50F kalau bajet ko bwh rm300.tu pilihan terbaik.

×
×
  • Create New...