Jump to content

sinta7

Learning
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sinta7


  1. Function send_email_all_member
    
    sql = "Select email Fom TblMember"
    Set rs = recodset
    rs.Open sql, db, 1, 2
    
      Do Until rs.EOF
        Call sendEmail(rs.Fields("member_email"))
      rs.MoveNext
      Loop
    
    rs.Close
    Set rs = Nothing
    
    End Function

    Berikut adalah contoh looping send email kat semua member....

    So, script timer/sleep tu nak letak kat ner?

    mcmn nak buat script timer/sleep tu...?

    ada function khas ka?

    Bantu la saya..

    Saya budak baru belajar.... :rolleyes:


  2. Masa sending tu, buat interval between loops, maksudnya ada ruang masa antara 2 loop. Kalau hantar sekaligus memang akan makan resource server.

    Saya tak fham sangat buat interval between2 loops tu...

    boleh bagi details lagi tak atau pun sample coding ke...?

    terima kasih atas bantuan anda... :rolleyes:


  3. askum n salam sejahtera..

    hai.. kekawan.... sy nak minta idea n perdapat korang..

    saya nak buat mcm ni..

    saya mempunyai web sendiri... dalam web tu terdapat satu sample forum kira mcm notis board la...

    katakan la dalam database web ni terdapat lebih korang 1000 emel member

    so, saya nak buat..

    apabila seorang member buat post kat forum tu.... terdapat satu coding atau function untuk send emel kepada semua member tentang post terbaru tu..

    tapi masalahnya function tadi kena buat looping 1000x utk send msg kepada semua member...n menyebabkan web lambat dan kekadang lost connection...

    so, saya bercadang nak buat satu sample application menggunakan Visual Basic, aplication ini bertujuan untuk menghntar emel kepada semua member apabila terdapat new posting kat forum tu... n application ni saya install kat web server...

    So, ada sesiapa tau tak mcmn nak buat connection dari web ke application kat server tu..., menggunakan web language programming ASP?

    atau anda mempunyai sebarang cadang cara nak send emel kepada semua member dengan cara lain yang mana lebih mudah n effection...?

    Terima Kasih Atas Bantuan Anda...

    :rolleyes::rolleyes::rolleyes:


  4. bro,

    masalahnya ialah..... date format....

    sekarang ko guna date format 'dd/mm/yyyy'

    ko kena tukar guna date format ni... 'mm/dd/yyyy'

    maknanya...

    date1 = 01/01/2007

    date2 = 01/05/2007

    keputusan putusan yang ko dapat 120 tu ialah.. perbezaan jumlah hari dari 01/jan/2007 dengan 01/mei/2007 sama dengan 120 hari...

×
×
  • Create New...