Jump to content

Datuk_Seri

Supervisor
  • Content Count

    2178
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Datuk_Seri


  1. maxresdefault.jpg

    Di kesempatan ini, saya mewakili seluruh warga Putera.com, ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin jika ada sebarang salah dan silap sepanjang kami, pasukan moderator Putera.com menguruskan forum ini. Semoga di tahun 2019 ini, kita sama-sama dapat merapatkan kembali ukhwah dan setiakawan seperti sebelum ini semasa putera.com berada dalam era yang gemilang. Semoga forum putera.com kembali meriah seperti sediakala. Mari sama-sama memeriahkan kembali forum Putera.com.

    Salam Aidilfitri dari saya, Datuk_Seri..


  2. transcendence berkenaan kasih seorang suami yang membawa kepada kematiannya dan isteri yang terlalu menyayangi suami hingga sanggup men-digitalkan suaminya. ok la nak tengok saja2. tapi kalau bawa awek yang bukan geek memang dia akan kata tak faham cerita. ni lebih kepada scifi.

     

    heheheeh... bukannya apa, suka tengok cerita si johnny deep nih...


  3. aku tengok yang captain amerika nombor 1 nya.. tapi tak ingat dah laa...

     

    semalam aku pi tengok transcendence... jonny depp berlakon... ok gak laa cerita nya... bleh arr 2/5 bintang aku bagi... jalan cerita terlalu ringan... tak de banyak yang perlu difikirkan.... ok laa kalau boring2 nak pi layan.. kalau tak boring tunggu kuar kat tv jer arr baru tengok... hihihihihi

     

    transcendence plot cerita dia macam mana?


  4. Item(s):  Kontrol Freek - FPS FREEK CQC Signature Series - Untuk DS4 (Playstation 4 sahaja)

     
    Package includes: Kotak
     
    Price: RM58 (termasuk pos)
     
    Warranty: tiada
     
    Dealing method: Pos Sahaja (Pos Ekspress)


    Location of seller: Bandar Teknologi Kajang
     
    Contact method/details: PM sahaja
     
    Age of item: Baru
     
    Item(s) conditions: Baru
     
    Picture:

    GplnK6Fl.jpg

    FUZgo9fl.jpg

    l4qPHnml.jpg

    JfkPx29l.jpg

    HwiBmg4l.jpg

    VYTzm23l.jpg

     

    Reason for sale:  Saja beli lebih - ada 4 unit sahaja! siapa cepat dia dapat...

    --------------------------------------------------

     

    1 dah jual, 3 unit tinggal..


  5. Amount: [b]RM10.00[/b] Status: [b] Successful[/b]
    Reference number: [b]1674802533[/b]
    Transaction date: [b] 08 Aug 2012[/b]
    Transaction time: [b]13:06:29[/b]

    You can add as [b]Favourite List [/b] if you plan to make same transfer in the future. Once added, you will no longer require TAC to make the transfer. From Account [b]104022876820 SA[/b] New balance: [b]RM3,402,676.58[/b] To 3rd Party Account Number: [b]151212893191[/b] Account Holder Name: [b]MOHD YUSOF BIN MOHD[/b] Recipient email: [b][email protected][/b] Effective date: [b]Today[/b] Description of transaction: [b]pelekat Kenderaan Putera.Com[/b]


    Cput.. payment dah buat... sorry dah lama tak update... bertapa.. huhuhuh

  6. Syarikat : Bos tak kasi bgtau
    Jawatan Awal : Service Engineer
    Gaji Awal : RM2300
    Berapa Tahun Kerja : 4 Tahun ++
    Jawatan Sekarang : Senior Service Engineer
    Gaji Sekarang : RM8500 + (offshore Allowance) = ++RM12,000.00

    tapi sebelum ni dah pernah kerja dekat company lain.

    = Start dari SPM, kerja Kilang buat klip walkie talkie motorola - RM400, Jurujual supermarket bahagian elektrik, jurujual Jusco bahagian Sabun basuh, beras, susu, makanan kucing.
    = Sambung belajar dapat Diploma = Juruteknik Kilang Semiconductor = RM850
    = Kontraktor Kelas A Juruteknik = RM900

    Rasa tak puas dan nak lagi kedepan, ambik degree Electrical Engineering
    = dapat offer syarikat base di Norway dan sampai sekarang..

    InsyaAllah, ada rezeki nak sambung Master

    Bukan senang untuk senang, dan bukan susah untuk susah.. :)

  7. [quote name='meerforall' timestamp='1318498711' post='1073674']
    mcm sye slalu soldering dkt board tu..sme ker mcm kite welding..sbb mse kat skolah dlu mse sye soldering cikgu ckp kemas..pastu start ari tu tros pegi hardware beli soldering..smpai skang minat kat letrik..main2 dgn lampu..
    [/quote]

    tak boleh nak samakan welding dengan soldering. walaupun nampak sama, tapi lain. Tapi, dengarnya, skill untuk welding ni, tangan kena stabil.. tu antaranya lah.. sorrylah, takda exp tentang welding ni.. tapi pernah juga bersembang dengan geng-geng welder nih..

  8. [quote name='BasicCX' timestamp='1318469535' post='1073638']


    Salam,

    Alhamdulillah, tak perlu habiskan tempoh pada [i]provider[/i] lama pun tak mengapa. Apa yang perlu, dapatkan Domain Transfer Auth Code (EPP Code) untuk domain kemudian daftar mana-mana plan yang dikehendaki.

    Buat bayaran seperti yang dinyataka pada invois kemudian sertakan sekali maklumat akaun cPanel lama untuk kami lakukan pemindahan.
    [/quote]

    mana nak dapat EPP code tu? carik dekat Cpanel tak jumpa pun?

  9. welder, fitter etc tu suma penting orangnya.. kalau tak pandai welding, bleh runtuh platform, takpun paip bocor etc.. nak jadi welder terbaik bukan pada teori, pada skill.. tu yang orang tengok dekat welder nih. nak jadi welder yang skill, bukan ambik masa setahun dua, mau bertahun-tahun, melainkan memang dah dianugerahkan oleh Allah yang skill tu memang dah melekat sejak dari azali.. hehehe.. pasal gaji apa suma, sorry lah, memang tak tahu. tapi kalau jadi welder jacket dalam air tu, gaji dia mantap..

  10. kalau
    [quote name='ainokaizer' timestamp='1318070102' post='1073297']
    owh..tapi aku lebih minat kepade welder.. sambung dekat mane lagi bagus ??? IPTA, POLIteknik atau ILP??
    [/quote]

    kalau nak jadi welder, yang penting ada certificate dan skill... tapi selalunya syarikat yang hantar.. tapi kalau ada duit lebih, nak pergi training sendiri.. boleh refer sini..

    http://www.twitraining.com/south_east_asia/home/index.jsp

  11. [quote name='ainokaizer' timestamp='1317815536' post='1073153']
    sy lbih brminat kepada pkerjaan Oil N gas... utk diploma.. course ape yg sejajar dgn bidang oil n gas... ssiape yg ade pngalaman brkaitan hal mcm nie,, diharap dpt brkonsi...!!!!
    [/quote]

    kalau diploma, tengok juga apa yang minat.. kalau teknikal, lebih baik ambil bidang mekanikal, instrumentation, electrical. boleh diserap jadi juruteknik especially dekat offshore, fabrication yard, refinery etc. tapi digalakkan untuk sambung degree, bidang lagi meluas...
×
×
  • Create New...