Jump to content

Mr.Fahizi

Members
  • Content Count

    1263
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mr.Fahizi


  1. salam semuaanyaa...

    cam ni :

    dalam network aku skang ni dah pakai line streamyx . jadi aku ade celcom broadband punya ni

    mcam mane aku gabungkan line celcom ni dalam network aku yg pakai line streamyx tadi ..

    jadinya .. bile digabungkan nanti .. line streamyx pakai .. line celcom broadband pon di pakai didalam 1 network ..


    ade yg faham ka ?

    tak faham tanye balik yaa...

    mintak tolong ajar sape yg tau ...

  2. salam semua ,

    aku nak mintak tolong kat korang mengenai masalah pc aku nih..

    problem ni datangnya kadang2 sahaja.. tak selalu ..

    pc aku ni aku buat connection dengan Celcom Broadband pastu LAN tu aku sharing ..

    kadang2 tu dia kuar problem

    Error #623
    Error Message: Cannot find the book entry.

    ape maksud sbenarnye ye? ade sape2 tau ..
    aku dah baca dalam internet ttg solution dia..

    ade yang cakap aku kena buat
    Solution: Install Blue Frog connection software again

    ape maksud nya tu ?? blue frog tu ape ???
    pening aku....

    harap korang tolong k

  3. QUOTE (gpk1 @ Nov 12 2008, 09:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
    sebab aku bukan budak uitm...aku tak leh masuk dalam sebab tu duduk dlm kereta je... tak sempat nak download.... kat luar tu aku search guna N82 .. banyak betul signal wireless... macam-macam nama ada....Sigai la...macam-macam ada.. tapi tak ada yang free...



    name wireless Netzero ade tak mase ko search tu ??

    heheh tu name kdai aku lar smile.gif

    nak guna wifi leh je... free aku bagi 1 day tongue.gif

  4. QUOTE ([email protected] @ Nov 16 2008, 06:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
    Yerp...
    aku ada masalah sama...connected full bar
    Semalam aku test kat KL pun sama
    Tp x dapat nak surf...ko ada call operator celcom & tanya pasal benda ni x fahizi?



    aku dah call dari semalam lagi .. sbb line aku kat uitm machang ni dari semalam lagi takleh nih

    pagi tadi aku ade call lagi dalam kul 7.30 pagi .. operator tu cakap laluan network masih tak dapat baiki lagi .. dia cakap mungkin dalam
    kul 4.30 petang nanti baru ok.. aku pun cakap takpe le, aku tunggu lar sampai kul 4.30 ptg..

    tapi 4.30 ptg pun takleh nak surf internet jugak.. aku pun terus call lagi operator , operator tu cakap lagi kt aku masalah yang sama masih lg belum dapat dibaik pulih , dia cakap mungkin dalam pukul 9.30 malam nih.. baru ok ..

    ni aku tgh tunggu lar nih... ade lagi setengah jam lagi nih... jap lagi nak test balik .. kalau takleh jugak ..
    aku nak call balik operator..

  5. nak downgrade kena pegi celcom branch yang terdekat le ..

    mane leh downgrade melalui telefon yang ko tel operator tu .

    sbb aku dulu call jugak nak suh upgrade jadi D98 tapi operator tu cakap tak boleh , kena pegi celcom centre yang berdekatan .

    aku pun pegi lar ke celcom centre , isi borang pastu submit takyah bayar ape2 pun.

    dalam 3 - 4 jam .. aku cek package aku dah upgared.
    tapi kawasan aku ni mmg laju le sbb tu aku rasa berbaloi bila aku dah upgrade jadi D98.

    kawasan aku di UiTM Machang.

  6. aku just nak tau cara setting dia je..

    kalau install kt pc server ni ..

    kt pc client tu nak kena install jugak ke ??

    dulu aku penah guna software wingate ni ... 3 ke atau 2 tahun lepas...

    sekarang sudah lupa lar cara setting ngan install dia..

    tu yang aku bukak topic kat sini ...


  7. celcom broadband kat area aku skang slow betul lar...

    tencion pon ade... ni....

    celcom careline tu takyah cakap lar bape kali dah aku call.. buat report ... tapi dok macam tu juga...

    dah lar sini dapat coverage 3G / HSDPA tapi speed macam ****

    speed aku paling tinggi pegi dalam 150 Kbps hingga 345 Kbps je ... itupun kadang2 .. mmg tak stabil lar.. speed tu..

    kalau paling rendah dalam 42 Kbps

    aku plak g langgan package yang D98 .. rasa rugi lar plak .... ingat nak terminate , tapi line telekom kat sini kena curi kabell.. org telekom plak belum repair lagi.. cakap kabel yg order belum sampai lagi lar.. ape lar... adoilar....

    area aku di kawasan UiTM Machang .


  8. aku ka uitm machang ni .. mmg kawasan ni fully coverage HSDPA / 3GX

    pakai celcom broadband package up to 3.6 Mbps yang RM 98 sebulan tu ..

    sharing dengan 45 pc ... setakat ni ok lagi... laju je surf internet , c hating .. or download file yang kecik2

    sebelum ni aku pakai line streamyx 1mbps .. tapi aku dah terminate line streamyx .. sbb kawasan uitm machang kadang2 org curi kabel telefon sampai 2-3 minggu line tak dapat..

    jadi aku pun tukar kepada celcom broadband . mmg besh speed dia...

    :)

×
×
  • Create New...