Jump to content

fazrin2211

Members
  • Content Count

    200
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by fazrin2211


  1. [quote name='ashton' date='08 October 2008 - 01:36 AM' timestamp='1223400988' post='814358']
    <!--quoteo(post=812020:date=Oct 4 2008, 10:03 PM:name=lumpy®)--><div class='quotetop'>QUOTE(lumpy® @ Oct 4 2008, 10:03 PM) <a href="index.php?act=findpost&pid=812020"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->tau x ape tu kegunaan combo fix?jangan main2 kalu xpandai guna....


    to TS,dah update windows?<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->


    alo bro den takkan bg solution nih klu den tak ponah guna...takdo pekdahnye nak suko-suko....baek den g maen kat funfair...he,..he..hee..untuk pengetahuan ekau kegunaan combofix nih peralatan khas yang digunakan untuk remove malware virus yg singgah kat dlm pc kito...n membantu remove malware yg di scan kat hijackthis bg yg was-was untuk fix checked...tp mmg klu pasai system 32 combofix nih mmg bleh pki.....

    p/s:-den hanya bg pendapat bg yang memerlukan jawapan*
    [/quote]


    betul tu bro, combofix ni byk sangat membantu, tapi kalau org tak percaya, biarkan je la...nak tolong pun susah org camni

  2. [quote name='kae' date='01 April 2010 - 06:25 PM' timestamp='1270117527' post='1024108']
    aku suggest..ko go je for Asus A42Jr jika ko tak percayakan brand HP dan Acer...
    klo ada budget.. boleh up sikit for Asus N82jv << laptop idaman aku skarang nih
    RM 3799




    mmg ada yg berpendapat Acer dan HP compaq brand yg tak bagus..
    tapi aku rasa isu ini sepatutnya dibuang dan dikikis dari fikiran...
    sbb HP compaq dan Acer batch baru nih makin baik sikit..
    aku yakin batch baru nih akan kurang masalah..
    lagipun hp dan acer takkan biarkan productnye kerugian..
    percayalah..
    hampir semua sedara aku pakai acer batch lama .. masih lagi bernyawa walaupun dah 5 tahun menggunakannya tanpa sebarang masalah..
    batch baru nih menyediakan spec yg betul2 menarik..

    tapi.. ada juga alternatif lain.. jika tak sukakan hp compaq dan acer.. iaitu.. asus,lenovo,dell,benQ dan lain2

    P/s : klo nak bandingkan laptop.. jgn bandingkan brand...
    [/quote]


    memang compaq tak bagus, byk masalah,sakit jiwa, kat kedai aku ramai org hantar compaq.
    tapi acer memang tahan, 5 tahun pakai pun masih dalam keadaan baik, siap eksiden tercapak guling2 atas jalan tampa beg pun leh hidup.

  3. [quote name='annamirâ„¢' date='02 March 2010 - 08:40 AM' timestamp='1267490455' post='1019658']
    Eh, boleh juga walaupun guna popup flash, saya pernah tgk sahabat saya buat, dan hasilnya ok lah, kurang hasil shadownya dan cahaya lebih smooth menyimbah pada subjek. Caranya, ambil bekas isi filem yg warna putih tu, kemudian tebukkan lubang sekadar muat ia masuk ke kepala flash tu dan beres :)

    Artsmoke lagi...
    [img]http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs501.snc3/26345_1230183475167_1246518416_30535460_2966413_n.jpg[/img]
    [/quote]


    [eh cantik asa[ tuuu

    aku baru beli external flash semalam,hhehehehe

  4. [quote name='annamirâ„¢' date='01 March 2010 - 04:13 PM' timestamp='1267431221' post='1019561']
    @Nocturnal: Best shot long exposure tu, suka tang spikes 14 bilah blades aperture tu ;)
    @Fazrin: Nampak mcm berbiasa je spider tu huhu... apa pun nice macro shot, kalau dapat smoothkan lagi bayang2 spider tu, antara cara nak smoothkan dia adalah dengan menggunakan diffuser pada flash, takyah beli yg mahal2 DIY je lagi senang ;)
    Err, gambar kambing tu shot kat mana? Shah alam? Saje je teka2 ;p
    [/quote]

    hhhahaa, external flash pun tak beli2 lagi. nak beli, tapi rasa cam membazir, sebab tak pakai sgt.
    labah2 kat bukit larut, kambeng kat laguna merbok, sungai petani.

  5. aku dah pakai 6 handphone nokia, semua yg aku pakai, tak pernah rosakpun.
    walaupun ada yg jatuh terburai, ade yg jatuh masa tgh naik moto sampai golek2.

    se memang la tak masuk virus, macam nokia 3310 pun tak masuk virus.
    memang sesuai la pada org pakai hp utk bergaya or berlagak je.

    tp klu org jenis suka kan pembaharuan, main dengan software2,
    mesti pilih nokia.

    hahahaha ramai kawan aku yg tukar nokia, bila tgk aku pakai gps...lalalalalala

  6. amik n79 klu namo slide. semua sama n85, kecuali n79 tak boleh charge bateri pakai usb, dan Screen OLED n85 lebih cantik. aku pakai n85, ni ade sket review dari aku http://diysteps.blogspot.com/2009/06/nokia-n85-review-by-faz.html

    tapi klu nak yg solid, mantap, amik n79. n85 kurang kukuh

    yg penting handphone bagi aku:
    1.ada wifi
    2.3.5G
    3.camera
    4.GPS (garmin)
    5.Boleh install application macam2

    hehehe

    buat yg pakai n85, share la application best, games ke, hack ke,hehe

  7. amik n79 klu namo slide. semua sama n85, kecuali n79 tak boleh charge bateri pakai usb, dan Screen OLED n85 lebih cantik. aku pakai n85, ni ade sket review dari aku htmlhttp://diysteps.blogspot.com/2009/06/nokia-n85-review-by-faz.html

    tapi klu nak yg solid, mantap, amik n79. n85 kurang kukuh

    yg penting handphone bagi aku:
    1.ada wifi
    2.3.5G
    3.camera
    4.GPS (garmin)
    5.Boleh install application macam2

    hehehe

    buat yg pakai n85, share la application best, games ke, hack ke,hehe

  8. setelah 6 tahun baru di bangkang? why... SEBAB masyarat dah buka mata, benda ni tak berjaya, dia org taknak anak2 dia org bodoh dan terus bodo selamanya.

    if anak dia org hancur BI, math ngan sains pun hancur.....

    biar bodo sedikit bi, tapi math ngan sains ok, masih ada peluang sambung belajar.

    org dulu2 pun boleh je kerja bagus2,
    bangla duduk malaysia pun leh cakap malaysia. tak mustahil kite kalau keje kat state leh cakap english ngan baik. jepun boleh maju ngan bahasa sendiri? putera.com pun boleh maju ngan bahasa malaysia? so? kalau nak bangga dengan bahasa english tu, tak payah lepak putera pun boleh, byk forum lam english utk belajar komputer

    kesian, tambah2 lagi anak2 org kampung, anak2 org2 kaya dah biasa ngan bahasa english ni, sebab tu tak berapa kisah.

    so akan jadi, org miskin bertambah miskin & bodo, org kaya terus bertambah kaya & bijak (dan semakin bijak bersosial ikut budaya barat).
×
×
  • Create New...