Jump to content

uHu

Learning
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by uHu


  1. Are You Frustrated With Not Being Able to Cash Your PayPal Funds?

    What if I Can Show You, Not One, But THREE Ways to Withdraw Your PayPal

    Funds WITHOUT Spending USD1,000 to Open Up a US Bank Account ...

    The BEST thing is, You Can Withdraw Your PayPal Fund at Local Malaysian ATMs and Get 100% of Your USD to Ringgit Malaysia (No Monthly and ATM Fees)!

    Please visit to this websites for more details

    www.replicarszone.com

    "One of the reseller for this e-book"


  2. soalan 1: try search topik2 sblum ni or search jer google

    soalan 2: selain guna FTP bleh gak guna 'file manager' dalam cpanel (kalo hosting berbayar la)

    thanks ejoe... okay bagaimana kalu saya tak upload lagi oscommerce tu... maknanya saya buat kat localhost aja... so ade cara lain x nak ubah CHMOD??


  3. AKUM..

    saya nak tanya... di dalam OScommerce ada beberapa perkara yang perlu diubah suai sbg contoh catalog/includes/configure..php... (that we need to set permission first into writeable)

    dari nilai CHMOD 644 ke CHMOD 777...

    soalan saya :

    1) apa kah yang dimaksudkan dengan nilai CHMOD 644 AND 777 ?? (terang secara kasar udah cukup)

    2) berdasarkan pengalaman ANDA SEMUA , adakah cara lain untuk mengubah CHMOD ini selain daripada FTP software ... mana la tau kot-kot ada cara manual... :P

    sekian , terima kasih... harap membantu....


  4. AKUM.. neway now aku pakai laptop IBM R51... tapi aku rasa cam nak upgrade RAM from 256 kepada yang lebih besar...

    Soalan aku... ialah...

    bley ke IBM nyer laptop R51 pakai RAM yang datang dari brand lain dan bukannya dari IBM..?

    ATAU PUN AKU MEMANG KENE PAKAI RAM IBM GAK?

    BLey x citer kesan2 yang aku alami sekiranya aku upgrade RAM dari jenama yang lain?

    help me...


  5. kay geng laptop aku dah ok dah...

    rupe2nyer ade spyware kat dalam pc aku...

    all network service such as smtp , hhtp n etc aku hilang.... but now dah ok dah...

    thanks kepada kawn2 yang membantu secara langsung mahupun tidak...

    benda ni telah mengajar aku ilmu network dgn lebih terbuka lagi...

    finally thankz to IBM.... i like ur IBM Access !!! yehaaa... idup IBM! :P


  6. kay muffinxe... first of all tq...

    neway aku dah buat semua step ko...

    1) cuba tgk network properties, ada tak network LAN is disable?,

    JAWAPAN : AKU NYER MMG ENABLED .. aku dh check dah...

    2) yang run ipconfig tu aku dah buat dah... dan aku tau concept dier... so aku tgk xder masalah... dan xder pun tulis error media disconnected

    3) run>services.msc >check dhcp client service>start

    JAWAPAN : Yup memang aku pakai XP PRO ... dan aku dah try to start back aku nyer DHCP.. tapi still x ok gak... still said " Limited or no connection "....

    4) NIC aku pun aku dah check xder pape corrupted or rosak... ( untuk makluman packed tetap masuk cuma packed received 0 )

    5) disable firewall [email protected] firewall lain

    JAWAPAN : AKU dah pun disabled seperti mana yang ko cadangkan...

    so kawan2 ada suggestion lain??? hmmm :(


  7. Hai...!!

    actually laptop aku ade problem skang nie.. yg mana aku nyer laptop x dapat nak access internet... selain itu bukan cakap internet jer tp semua yg berkaitan la contohnyer yahoo massenger n etc... dia kata internet connection aku limited or no connections .. so aku pun klik la pada word tu dan try click button repair.. tapi x dapat gak solved problem aku nie... hmmm... tapi bila aku cabut plug cable internet dan cucuk kat pc bapak aku, ok la plak... senang je nak masuk internet... dulu laptop aku pun camtu.. tp kini tidak lagi...

    setelah diteliti dan cari apa punca dier aku dapat word ini... "DHCP SERVER NOT RESPONDING"

    so ?? korang tau x mcm mana nak mengembalikan connections internet laptop aku?? plz....

    segala pertolongan anda amat di hargai.. semoga tuhan menambahkan ilmu2 anda yg sedia ada... amin

    :(

×
×
  • Create New...