Jump to content

brigedalaqsa

Members
  • Content Count

    364
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by brigedalaqsa


  1. he he he mmg aku akui dia x lawa.........dan ramai yg lawa2 lagi kat luar itu aku tau.........tapi aku `sangkut` kat amoi ni pasal dia tu cam manja sangat/kebudakan/mudah mesra/memahami aku/leh ajak bergurau senda...........

    jangan2 ngan org lain pun dia cam tu jugak.. :D


  2. utk pengetahuan brigedalaqsa

    GITN telah mengeluarkan modul utk conf makmal sekolah tu...

    os nya ialah redhat AS, SuSE Enterprise Linux Server 9 dan Win 2000

    dahulunya semua os tu menggunakan 2 nic...tapi sekrg telah diubah kepada 1 NIC

    dari server hanya menggunakan 1 nic sahaja (boleh rujuk modul)

    pada asalnya aku mmg tak percaya hanya guna 1 nic sahaja.....

    tapi bila dah buat ikut modul jadi juga akhirnyaaa...

    default yg asal

    NIC 1 10.x.x.x ----- NIC 2 run dhcp (192.168.1.1)

    setelah diubah suai menjadi

    NIC 1 10.x.x.x ----- NIC 1 run dhcp 10.x.x.x <------- sehingga last ip yg dibekalkan oleh gitn.

    tak silap aku hanya sekitar 60 - 62 ip lahhh...

    cth nya dari router tuu 10.x.x.1 ----- so ip yg ko dapat hanyalah 10.x.x.62

    aku nak kepastian bagi yang 2 nic dulu..

    yang 2 nic tu maksudnya kena masukkan camnilah (contoh):

    modem ip : 10.117.211.65

    server nic1 ip :10.117.211.66

    server nic1 gtway : 10.117.211.65

    server nic2 ip : 192.168.1.1

    srver nic gtway : ?

    client ip : 192.168.1.xxx

    betulke camni??


  3. cuba try cara nih tgok...insyallah bleh kot

    -> start

    -> run

    -> taip regedit

    -> Hkey_Local_Machine

    -> System

    -> Current Control set

    -> Control

    -> Lsa

    -> pastu open folder lsa tu....

    -> cari restrictanonymous, dwi-klik..pastikan value data tu 0 , kalu 1 tukar jadi 0

    -> dh tu kuar ar...

    try ar connect tgok blik ke pc tuh....

    mungkin kna wat bende ni kat pc yg x bleh connect gak...

    okies...

    p/s: pasti kan bkan restrictanonymoussam lain nih dgn restrictanonymous....

    aku akan cuba bila masalah sama berulang lagi..

    terima kasih..


  4. hehehehe ...itu la pasal ...ape citer terbaru ek ..incubus kuar album baru ...band nie mmg la x metal ..tapi musik diorg dikategorikan aku sbgi new age rock ...cube korang dgr lagu Anna Molly ..videoclip dier pon dah kuar kat Efnet ...enjoy incubus yer ...

    kepada kawan2 ku ..ke mane menghilang ...

    maksud kau INCUBUS SUCCUBUS ker?


  5. bukan soal muzik sebenarnya.. tapi soal mentaliti..

    jangan katakan metal jek, dengar dangdut pon jauh bleh tersesat..

    bagi yg paham laa.. ;)

    lagu2 jiwang mat saleh pun banyak yang mengarut..

    tapi orang tak kata apa sebab muzik tak ganas..

    kira tak jahat lah...

    kalau metal pulak.. lirik yang menyeru keamanan pun orang kata jahat sebab muzik ganassssss....

    apa daaaa..


  6. sekadar nk bg pandangan..kt umah ni penah ad lima biji keta,iswara sedan secondhand ayah aku pkai.sebelum pkai iswara ayah aku ad pkai 2 keta bukan nasional. tp aku nk citer napa ayah aku pkai iswara,iswara tu ayah aku beli thn 1994,secondhand,proton lak tu..tp ok je...enjin dan semua part xpenah wt hal, pkai pon sedap, body pon cantik lg. sb ayah aku mmg suka servis cuma satu je masalah, tingkap. itu pon tingkap belah driver. ayah aku pkai smpai tahun 2004.

    tahun 1999 abg aku lak beli iswara, keta baru. pkai smpai 2005. tingkap xd masalah tp suis tingkap tu dia pasang terbalik :P tp keta tu hancuss...mcm2 plak yg rosak kecuali tingkap.bwk mmg xsedap langsung..

    (time ni bile mintak pendapat dgn kwn2 semua ngutuk abis proton dh xnmpak yg elok dh, trus kata keta dr negara lain elok, made in malaysia xelok, tp sebenarnya abg aku yg xjaga keta tu elok2)

    aku plak pkai kancil 850 je (firsthand)..kt umah ni keta ni berkongsi2, kancil ni dh nk masuk 7 tahun.okje smpai skrg sb selalu diservis. diantara dua2 keta proton ni aku mmg suka pkai ayah aku punyer,walaupon second,tp sedap. jd ape yg aku nmpak kt sini, proton ni masalah utama dia tingkap. aku berharap proton dpt setelkan masalah ni. tp utk lain2 part, tgk tgn jugakla, kalo tgn xbedung,pegang ape pon rosak :lol:

    skang ayah aku pkai KIA CARNIVAL skang dh jadi Naza Ria. makan minyak pelahap giler,naik bukit kancil pon leh potong,maintenance tinggi giler,air cooler cepat giler abis.. xriang ria aku bwk keta ni..nk kata xservis?? ayah aku mmg jaga keta ni mcm iswara second tu jugak.

    (time ni bila mintak pendapat dgn kwn2 xd pon yg ngutuk keta ni,xd pon kata keta keluaran KIA xelok,xd pon ngutuk negara yg keluarkan keta ni)

    huhuhhu...melayu :D

    rasanya dah ramai yang kongsi pengalaman mereka menggunakan kereta nasional ni (termasuklah aku)...

    maksud aku pengalaman yang baiklah..

    tapi para pengutuk profesional nih ader2 jer modal mereka untuk terus mengutuk dan terus mengutuk... :lol:

    satu lagi nak tambah.. kenapa kebanyakan posting si "c-fu" ni kurang enak dibaca yer...


  7. best ke band Nightwish nie ..mesti layan ... oh tidak ...aku ketinggalan ...

    currently in listening to :

    Bullet For My Valentine- Tears Dont Fall

    Fear Before The March of Flames - What Happends In Vegas Stays In Vegas

    Norma Jean - Memphis Will Be Laid To Waste

    Search - Lara Tari Pencinta

    Funeral For A Friend - Streetcar

    Cradle of Filth - Nymphetamine

    Def Gab C - Pelangi Petang

    Dilinger Escape Plan - Panasonic Youth

    Cassandra_-_This_Years_Floor_Plan

    As I Lay Dying - Forever

    30 Seconds to Mars - The Kill

    ahaks ,...

    best ar.. kau mesti dengar..

    lagu yang aku bold tu memang best giler...


  8. penah tgk dia wat konsert tak? lagu NEMO kalu x silap aku...hahaha, memang power siot..

    aku ada 3 full konsert dia..

    masa aku praktikal hari tu.. bebudak kat sana layan punk ngan skinhead..

    sekali aku pasang konsert nighwish terus ternganga..

    diorang x pernah dengar gerne muzik camtu...

    progressive metal.. lagu diorang unik dan best.. try ar dengar.. ;)

    aku tengah donlot...


  9. kalau ning baizura jd vokalis metalasia, boleh kot chalenge nighwish nie.. :lol:

    dh try dreamtheater, perghhh...

    saper penah dgr HIM (love metal)...try ler...

    kan lagu "puspasari penawar puteri" tu metalasia duet ngan ning..

    suara ning kat dalam album boleh tahan la..

    tapi masa live kat hard rock cafe (live ntv7) hari tu suara dia x segagah vokalis nightwish lah...

    kalau kau dah tengok nighwish nyer live... FUHHHH!!!!

    dreamtheater tu gerne ape yer?

    pernah dengar nama jer.. lagu x pernah dengar..

×
×
  • Create New...