Jump to content

brigedalaqsa

Members
  • Content Count

    364
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by brigedalaqsa


  1. akum semua... aku tak tau samada aku post kat tempat yang betul ke tak... masalah aku gini :

    ada satu video kartun hanya boleh main kat pc aku sahaja... aku buka kat pc lain keluar suara sahaja tanpa gambar... kenapa yer? aku update wmplayer pun tak boleh jugak... main kat player lain (winDVD ke, power DVD ke, dll) pun tak boleh jugak...


  2. nasib baik requirement pc buruk ako kat rumah lepas boleh main high detail lagi tuh..... 1.7 celeron, 256 x 2, gc geforce 4 ti4200 128 vtd 8x ..... skrg ni kat blacklist 10# baru start main bounty dah kumpul 799,*** lebih fuh.... cuma tak berapa paham cam mana nak dapat kan pinkslip sapa tuh boleh ajar tak

    ye ke? aku punya pc :

    p4 2.6

    ram 1ghz

    gc radeon 9250

    kenapa masih sangkut2 ha???


  3. betul ke ni...

    aku rasa kalau dia dah kaya takkan lah susah payah nak jual buku pulak...

    lagi satu aku rasa ni anggaran pendapatan yang dia akan dapat bila korang semua dah beli buku tu dan sponsor kepada orang lain dan orang lain pun sponsor kepada orang lain dan begitulah seterusnya... kalau tak dari mana nak datang duit banyak2 kalau tak daripada orang lain....

    pikir logik lah.... cool.gif


  4. user posted image

    akum semua...

    kalau aku mount daripada pc lain OK... buleh install sampai abis (cth: NFSMW)... tapi bila nak copy fail tu tak boleh..

    mulanya aku ingatkan masalah windows sebab lepas kena virus terus jadi camni... lepas tu aku format. tapi masih tak settle... aku ingatkan NIC. aku tukar... tapi camtu lah.. masih tak settle...

    sebenarnya masalah apa ni...


  5. tu win xp home nyer price. kalau pro dalam 500 rat.

    sebenarnya ko takyah bimbang la pasal license dulu, selalunya diorang buat inspection melalui rekod dari local authority (majlis pembandaran kawasan ko).

    selalu kalau apply lisence cc ni, aku jamin dekat setahun baru ko dapat permit meniaga tu. so dalam tempoh tu kumpul la duit banyak2 dulu, pastu baru aa beli lesen windows lepas dapat permit meniaga tu.

    kalau microsoft datang, ko buat2 la muka kesian. depa tu orang kita gak, boleh negotiate. untuk pengetahuan ko depa ni lagi gemar saman CC yang hi-spect je (PC beratus, sales sehari beribu.) tapi setakat PC 20 bijik, diorang pon segan nak saman la. kalau saman pon kompem CC tu tutup pastu, kesian nak menaniaya bangsa sendiri nak meniaga.

    lega sikit rasanya...


  6. wah.

    cte la brader.

    nak gak tau.

    ya! ya!

    aku pun nak tau...

    takut juga aku baca thread nih sebab aku dah buka cc dah setahun nih...

    semua pc pakai lanun...

    takde satu pun yang ori melainkan semuanya lanun...

    aku ada yang OEM dalam 12 keping... tapi dalam kotak lagi la...

    kalau dia datang kita tunjuk yang tu boleh ke?...

    tapi cc aku kat pekan kecil je...

    ada kemungkinan diorang akan datang ke? unsure.gif


  7. pengalaman aku sepanjang bukak cc ni, perkara paling penting yang ko kena pastikan DULU ialah 'comp. technician' atau 'orang terer komputer'. lagi bagus kalau owner sendiri yang terrer tak pon staff sorang yg terrer. sebab ko akan menghadapi pelbagai masalah dan kerenah dunia cc ni.

    satu pesanan aku, 'customer ko kena jaga, kalau cc ko slalu problem, orang lari beb!'

    betul! betul!!

×
×
  • Create New...