• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Yu-gi-oh!

194 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Halo eberybady.

Sebenornye ade dua tujuan aku bukak topic nih. First, tentu sekali khas ntuk mereka yang minat ngan animenye dan trading cardnyer dan teringin nak membincangkan dan mentopikkannya (walaupun aku pun takde Tradingcard nyer). Satu lagi sebab aku nak jawapan bagi soalan cepu emas nih :

SIAPAKAH SEBENARNYA MARIK ISHTAR???

Aku google tak dapat pun. So... leh tolong jawab tak.

Oh ye... lagik satu...

Ade sesiapa yang dah tengok episod Duel 2 Saga. Yang Kaiba dapat kad Obelisk tuh lepas tuh dia tukar pakaian kepada Egypt High Priest. Kalu ade leh tolong burn tak. biggrin.gifbiggrin.gif

Just For Information : Duel 2 saga nih occur spas Duel Kingdom Saga (Saga Maximillion Pegasus).

Edited by Crimson Star

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dh tgk.. tp kat tv singapore ari sabtu channel i ke u aku xigt..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Heh... heh... heh... heh... heh.

Bagus btul ler ko nie bintang crimson (ko panggil aku phoenix jer, so aku panggil ko bintang crimson ..k.) Kan aku dah dapat idear ntuk avatar aku... (gambor Marik Ishtar)

Anyway... sape sebenarnye Malik Ishtar yang disebut-sebut tuh. Ape yang aku tau... die orang jahat.. tuh je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dia tu dgn kakak dia(ntah sape ntah name dia) keturunan penjaga millenium items.. keturunan diorg ni mmg xdibenarkan utk bergaul dgn masyarakat luar(siap duduk kat bwh tanah tgh2 gurun pasir) tp masa si Malik Mydin opps silap.. malik ishtar tu kecik dia curik2 keluar dr tempat diorg pegi jalan2 kat lowyat eh silap lg..kat kota mesir... kira dia dh terpengaruh dgn anasir2 luar laa... bapak dia dapat tau dan nak hukum dia pasal langgar peraturan... tp masa kelam kabut, si malik ni terpegang satu millenium item (cokmar xsilap aku la) terus dia jadik jahat.. sampai laa sekarang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Dier keturunan penjaga millenium items???????!!!!!!!!!!!!

Fuhlamak.... mesti dier ade banyak millenium items tuh kan. Kakak dier mesti nama Isis Ishtar kan. Sebab dalam game PS2 dier ade watak nama tuh.

Eh..... ade sesape tak yang tahu kat mana aku leh carik VCD dier. Tak pun korang jer tolong burn ntuk aku. cool.gifcool.gif

Anyway... ape kuasa Millenium Item dier yek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku tak paham la pasal yu-gi-oh nie.....

1st aku tengok slain kad dier, manyak lagi permainan dier main kan??? tapi apsal dier nyer kad jugak popular??

2nd aper dier nak citer sebenarnyer???

3rd erm..... maner nak dpt citer dier??

aku mula baca buku dier kat umah kawan aku, pastu trus tersangkut... best gak citer dier, tapi aku lebih suka maser dier blur......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku xbape ingat.. tp xsilap aku laa dia bole kontrol orang (masuk/rasuk dlm badan org lain).. betulkan aku kalu aku silap psl aku dah lama gila xtgk cite ni..last awal taun arituh

p/s: btw, sape2 ade opening song utk season3(Duel 2 Saga) nyer mp3 bole send kat aku x? lagu die best gak buat jamming hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku tak paham la pasal yu-gi-oh nie.....

1st aku tengok slain kad dier, manyak lagi permainan dier main kan??? tapi apsal dier nyer kad jugak popular??

2nd aper dier nak citer sebenarnyer???

3rd erm..... maner nak dpt citer dier??

aku mula baca buku dier kat umah kawan aku, pastu trus tersangkut... best gak citer dier, tapi aku lebih suka maser dier blur......

1. selain duel monster.. ade gak dungeon dice monster,etc... tp duel monster gak yg terkenal psl zaman dulu kala (zaman saiful bahari kata org kampung aku laa) pharaoh(yugi) ngan die punya high priest(Kaiba) penah berlawan tablet batu(??!!) yg gambar2 dia sebijik mcm dlm kad tu... blue eyes white dragon ada, black magician ade sume ade ahh..

2. aku pon tatau, tp yg aku tau.. sape2 yg dpt kumpul semua millenium item dpt power combo-bawah,depan,bawah,belakang..tumbuk! hehehehe

3. kat jepun.. ataupon kat kedai mamak sebulan sekali...try carik bittorent die laa ape daaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@crimson

VCD dier ko leh cari kat kedai2 VCD berhampiran..tak pun kat Speedy Video ...try laaa , kalau ader pun kebanyakkan nyer takde translate BI mahupun BM... yg ader pun susah nak cari...pasal malik ishtar nie ...armster dah citer.. mmg same dgn apa yg aku nak citer...so.. tak yah citer lg..kuasa dier.. dier leh meracun/merasuk org utk ikut perintah dier.. dan kadang kala menjadikan tubuh badan org lain sebagai boneka dier....

@budakzonm

sebanarnyer yugioh nie mmg bermula dgn game card trading dier.. so tak dinafikan lah yg game card trade dier lebih popular....game2 dier semua berasaskan card...sebenarnye citer dier pasal card trading tue jer.. tapi suatu ari dier terima hadiah dr datuk dier sebuah puzzle yg bercerai... dier x tau yg puzzle tue ialah milineum item...yg datuk dier jumpa kat mesir...so disitu lah bermulanya pengembaraan yugi/yami

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

millenium item maner nak dpt ar?? aku nak buat koleksi peribadi la tongue.gif

owh camtuh citer dier? sumer kekawan aku dah giler ngan kad dier... sampai maser exam pun bawak kad dier ntuk main.. bodo nye dry.gif

kat kedai mamak tuh aku slalu la baca free tongue.gif , tapi aku nak tengok citer dier yg baru la.. malas nak tunggu sebulan skali... hurm~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kahkahkahkahkahkah...

Aku ader power merasuk orang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Errrrrrmmmmmmmm

Ape millenium item yang aku miliki hah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

3rd erm..... maner nak dpt citer dier??

Ler... kan ader tayang kat NTV7 setiap Sabtu pukul 6 petang. Tapi tuh versi purbanyer.

Kalau nak diikutkan kt jepun sana tuh... Pegasus mampus tahun 2000 tak silap aku(episod dier ditayangkan).

Kahkahkahkahkahkah... aku ader power merasuk orang

Ape millineum item yang aku miliki hah.

Encik Phoenix, biler mase yang ko jadik Marik Ishtar nih. Ko gune avatar gambo dier jer... bukan nickname nama dier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Dok senyap-senyap Krizalid. Aku rasuk karang.

Millenium item marik apenyer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

p/s: btw, sape2 ade opening song utk season3(Duel 2 Saga) nyer mp3 bole send kat aku x? lagu die best gak buat jamming hehehe

Abis satu malam aku d/l semua lagu dia. Ingat tak best... dengar kat ntv7 pukul enam petang tuh tak best langsung. Mual nak muntah aku dengar.

Rupa-rupanya lagu OP3 (Shuffle), OP4 (Wildrive), OP5 (Warriors) ngan OP6 (Overlap) semua best. memang betullah boleh buat jamming.

Cool OK cool.gif No Offense cool.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

siaper Noah dlm Yugioh season 3 tue?

aku tgk kat cenel i (singapore) pagi tadi, kaiba sikt lagi nak kalahkan dier, dier ugut kaiba pakai mokuba plak....

sesaper leh terangkan pasal God Cards ngan selengkap2222nyer!?!?!?!?!?!?!?!?!? cool.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

siaper Noah dlm Yugioh season 3 tue?

aku tgk kat cenel i (singapore) pagi tadi, kaiba sikt lagi nak kalahkan dier, dier ugut kaiba pakai mokuba plak....

sesaper leh terangkan pasal God Cards ngan selengkap2222nyer!?!?!?!?!?!?!?!?!? cool.gif

Noa tuh abang angkat Kaiba. Anak sebenar tokey Syarikat Kaiba Corporation yang dah mampus tuh.

Tu jer yang aku tau.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kawan aku citer pagi tadi,

Noah tue anak betul Kaiba Corporation yg mati kene eksiden

dier dihidupkan balik dan Kaiba Seto tue diambil sebagai anak angkat oleh bapak Noah dgn satu tujuan saje:

MENJADI PESAING NOAH AGAR NOAH MENJADI POWER GILER

jadi nama sebenor Noah nie ialah:

KAIBA NOAH

dan rivalnyer ialah:

KAIBA SETO

tol tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Almost right.

Noa Kaiba nie memang dah tak wujud lagik. Demo semer lawan dalam komputer. Not real world (I think).

Cool OK cool.gif No Offense cool.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

owh camtuh citer dier? sumer kekawan aku dah giler ngan kad dier... sampai maser exam pun bawak kad dier ntuk main.. bodo nye  dry.gif
Aku rasa orang yang dok main Yoyo kat dalam pasaraya lagi nampak macam orang bodo... tongue.gif

@budakzonm

sebanarnyer yugioh nie mmg bermula dgn game card trading dier.. so tak dinafikan lah yg game card trade dier lebih popular....game2 dier semua berasaskan card...sebenarnye citer dier pasal card trading tue jer.. tapi suatu ari dier terima hadiah dr datuk dier sebuah puzzle yg bercerai... dier x tau yg puzzle tue ialah milineum item...yg datuk dier jumpa kat mesir...so disitu lah bermulanya pengembaraan yugi/yami

Ermm... kurang tepat. Yu-Gi-Oh! Bermula dengan komik yang bernama "Yu-Gi-Oh!" karya Kazuki Takahashi. Pada awal ceritanya pun tak ada permainan kad ni, banyak fokus pada Yugi mengalahkan musuh yang mencabarnya dalam apa jua permainan, dan menghukum sesiapa yang melanggar peraturan (yang kadang² ditetapkan oleh musuh tu sendiri). Ceritanya mula memfokus pada permainan kad apabila Pegasus J. Crawford (Pencipta permainan kad Magic & Wizards, dikenali sebagai Duel Monsters dalam anime dan TCGnya), mencabar Yugi menyertai pertandingan kad di Duelists Kingdom setelah memerangkap roh datuknya.

aku tak paham la pasal yu-gi-oh nie.....

2nd aper dier nak citer sebenarnyer???

Cerita mengenai sorang budak bernama Yugi Muto yang berjaya menyelesaikan blok Millennium Puzzle. Akibatnya, roh kepunyaan seorang Firaun zaman Mesir purba yang terperangkap dalam tu, bebas dan berkongsi badan dan nama (sebab dia hilang ingatan, tak ingat nama sebenar dia) dengan Yugi, dan bertindak membantu Yugi setiap kali dia ditimpa masalah. Firaun tersebut terpaksa mencari semula ingatannya, dan dia hanya akan ingat semula nama asalnya kalau dia berjaya mengumpul ketiga² God Cards, dan nama sebenar Firaun tu sendiri merupakan "kunci" untuk membuka "Gerbang dunia kematian" (World of Death). Apa tujuannya? Entah la, kena la tengok sendiri nampak gayanya. Kalau skip² episod, nanti tak paham plak. wink.gif

Siri komiknya dah pun tamat sekarang ni (Volum 38, Episod 343), di mana firaun tu dah pun tau nama sebenar dia, dan dia berlawan dengan Yugi.

Sungguhpun siri asal komik Yu-Gi-Oh! dah tamat, sekarang ni ada pulak siri komik baru bertajuk Yu-Gi-Oh R. Tapi, menurut laman web yang aku baca, siri ni tak ada kena-mengena (bukan sambungan) dengan siri Yu-Gi-Oh! asal yang dah tamat tu, sungguhpun watak² dalam siri tu watak yang sama... blink.gif

Millenium item marik apenyer.
Pemilik² Millennium Item (sehingga episod terkini kat ntv7): Edited by Agent-D-Reaper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Firaun tersebut terpaksa mencari semula ingatannya, dan dia hanya akan ingat semula nama asalnya kalau dia berjaya mengumpul ketiga² God Cards.

[*]Millennium Eye - Pegasus J. Crawford (buat masa sekarang...)

Ohhhhh.... cenggitu ye.

Obelisk Of Termentor, Sipher The Sky Dragoon ngan seketul lagik aku tak ingat.

Tapi dalam filem dia aku nengok Yugi dah ader ketiga-tiga god card dah (masa dia lawan Kaiba ngan Anubis). Hmmm..... biler dia dapat ek.

Millenium Eye pun dah tak dak pada Pegasus. Tapi, kononnya millenium eye nie akan dibalun oleh Bakura Ryo nanti.

Cool OK cool.gif No Offense cool.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

argh bagus nye korang...

info yg terkini...

aku biasa tgk kat tv 7 je biasa nya...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Almost right.

Noa Kaiba nie memang dah tak wujud lagik.

Sebenarnya Otak Noah tuh kena "Copy and Paste" masuk dekat dalam komputer...

Tapi sebenarnya bukan Noah sorang je ada dalam komputer tuh... ##### pun ada....

(suspen sikit)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Emow Emow Emow...

aku kenal Yu-Gi-Oh! nie melalui komik alih bahasa dia (Bahasa Malaysia)....seorang member kat Putera.com nie yang perkenalkan....nick nyer Yuugi (kalo tak silap aku)...

sekarang nie maner dier sekarang...ntah-ntah pakai nick lain kot kat sini smile.gif.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ari tuh aku gi cari dvd...

tah camne aku tgk ade cite yu gi oh the movie...

aku tanya kat tokei tu...

baru punya ke...

a'ah..

die kate baru sampai...

terase gak nak beli...

tapi budget xde lak mase tuh!!

sape yg dah tgk...

cite la skit...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now