• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Prefer dengar lagu guna platform apa?

27 posts in this topic

Posted · Report post

sebab tu lah Kita sebagai rakyat Malaysia Ni kena jugak membantu dalam perkembangan teknologi Ni dengan cara Kita subscribe TM so that mereka boleh ada perancangan yang lebih baik pada masa akan datang

Betul tu kawan, kalau ada byk org yg guna perkhidmatan mrk tu tentu mrk akan ada lebih byk funding utk projek naiktaraft mrk tu dgn mengupah lebih byk pekerja dan membeli peralatan yg diperlukan, itulah caranya kita menunjukkan sokongan terhadap TM...

 

kedua dua pun x suka...aq mmg x suka tgk iklan punya....line, ermmm kalau x bandingkan nya dgn negara lain blh tahan lagi

Iklan TM ni ku rasa byk berbeza dgn iklan lain yg biasa, byk nilai moral yg mrk mau berikan kpd rakyat Malaysia kita ni, sebenarnya line negara kita sudah setanding dgn negara lain kat Asia, hanya kita yg x perasan saje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

negara maju punya internet speed mmg laju drpd negara yg sedang membangun...

Setiap negara mmg mempunyai keadaan yg berlainan jadi usahlah kita berbanding dgn mrk, asalkan kalau dlm kalangan negara yg sedang TM kat Malaysia ni sudah mencapai tahap yg bagus dari segi kelajuan internet serta pembayaran yg mrk kenakan juga berpatutan.

Negara kita kan baru nak membangun. Takleh compare gitu je. Kita pun kira antara negara yg ada internet laju tau. So kita kena bangga. Takde tm mmg takdelah internet mcm skrg yg kita guna ni.

Rakyat negara kita ni mmg patut mengamalkan nilai menghargai jasa... jgnlah kita memperkecilkan jasa TM hanya sbb negara lain mempunyai internet yg lebih bagus, kalau x ada TM mungkin kita masih x ada internet nak diguna lagi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0