• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Prefer dengar lagu guna platform apa?

27 posts in this topic

Posted · Report post

Hai guys. Zaman skarang en dah bnyak platform digital utk dengar lagu mcm Spotify, Joox etc. So aku skrg tgh nak buat mcm research, nak korang pilih yg korang lagi prefer dengar lagu guna platform apa dan kenapa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hai guys. Zaman skarang en dah bnyak platform digital utk dengar lagu mcm Spotify, Joox etc. So aku skrg tgh nak buat mcm research, nak korang pilih yg korang lagi prefer dengar lagu guna platform apa dan kenapa?

saya dengar direct dari youtube jah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Hai guys. Zaman skarang en dah bnyak platform digital utk dengar lagu mcm Spotify, Joox etc. So aku skrg tgh nak buat mcm research, nak korang pilih yg korang lagi prefer dengar lagu guna platform apa dan kenapa?

aku dengar guna youtube gak sbb senang tgk music video sekali haha.. Oh ya guys, haritu ada iklan before lagu, iklan tm merdeka tahun ni.. Jalan cite dia lain dpd iklan2 lain.. Korang ada tgk tak?

https://www.youtube.com/watch?v=CGu-D4XJY1U

Edited by AprilStucked

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

  
   Hai guys. Zaman skarang en dah bnyak platform digital utk dengar lagu mcm Spotify, Joox etc. So aku skrg tgh nak buat mcm research, nak korang pilih yg
   korang lagi prefer dengar lagu guna platform apa dan kenapa?
 

I prefer lagi dengar guna Spotify, even dia kena subscribe, tapi most of lagu semua ada dekat situ, banding dengan joox, even dapat free stream, tapi lagu banyak kena lock.

saya dengar direct dari youtube jah...

Guna youtube banyak guna quota, kalau ada yang pakai limited punya internet, sayang lah nak guna untuk stream YouTube je

Edited by melindaapang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku dengar guna youtube gak sbb senang tgk music video sekali haha.. Oh ya guys, haritu ada iklan before lagu, iklan tm merdeka tahun ni.. Jalan cite dia lain dpd iklan2 lain.. Korang ada tgk tak?

Zaman sekarang kan dah canggih, jadi untuk Tak lupakan warisan seni ukir, anak dia gunakan kemudahanbyang ada untuk perkenalkan seni tu kepada semua

Zaman sekarang kan dah canggih, jadi untuk Tak lupakan warisan seni ukir, anak dia gunakan kemudahanbyang ada untuk perkenalkan seni tu kepada semua

Apa2 pun terima kasih kepada TM kerana wujudkan kemudahan internet ni, kalau dulu sangat susah untuk berhubung sesama Kita, tapi sekarang semua dihujung jari je

Edited by gupinter87

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Hai guys. Zaman skarang en dah bnyak platform digital utk dengar lagu mcm Spotify, Joox etc. So aku skrg tgh nak buat mcm research, nak korang pilih yg korang lagi prefer dengar lagu guna platform apa dan kenapa?

Hmm ku org kedekut jadi x mau belanja xtra utk platform mcm Spotify tu hahaha, terus je masuk dlm playlist kat Youtube sudah boleh, rasa juga kurang sama je berbanding guna Spotify.

aku dengar guna youtube gak sbb senang tgk music video sekali haha.. Oh ya guys, haritu ada iklan before lagu, iklan tm merdeka tahun ni.. Jalan cite dia lain dpd iklan2 lain.. Korang ada tgk tak?

Ya ku ada tengok iklan baru dari TM tu yg bersempena dgn hari kemerdekaan yg ke 62, tajuk dia pun dah menarik dan contentnya bagus juga.

Edited by lucky123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Hmm ku org kedekut jadi x mau belanja xtra utk platform mcm Spotify tu hahaha, terus je masuk dlm playlist kat Youtube sudah boleh, rasa juga kurang sama je berbanding guna Spotify.

tapi leceh jugak kalau setiap masa nak kena bukak YouTube je manjang, kalau bukak kat phone dah satu hal x boleh buat benda lain

Ya ku ada tengok iklan baru dari TM tu yg bersempena dgn hari kemerdekaan yg ke 62, tajuk dia pun dah menarik dan contentnya bagus juga.

Tm Ni kira rangkaian yang terbesar dalam Malaysia,jadi memang sangat bagus kualitinya. I pun pakai unifi juga dirumah

Edited by gupinter87

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I prefer lagi dengar guna Spotify, even dia kena subscribe, tapi most of lagu semua ada dekat situ, banding dengan joox, even dapat free stream, tapi lagu banyak kena lock.

Guna youtube banyak guna quota, kalau ada yang pakai limited punya internet, sayang lah nak guna untuk stream YouTube je

guna spotify kena bayar sebulan2, kalau x ingat salah satu bulan kena bayar sepuluh ringgit dan ke atas

aku dengar guna youtube gak sbb senang tgk music video sekali haha.. Oh ya guys, haritu ada iklan before lagu, iklan tm merdeka tahun ni.. Jalan cite dia lain dpd iklan2 lain.. Korang ada tgk tak?

aq x suka tgk iklan2 mereka, x ade bawa ape2 message pun

Edited by limtape

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tapi leceh jugak kalau setiap masa nak kena bukak YouTube je manjang, kalau bukak kat phone dah satu hal x boleh buat benda lain

Tm Ni kira rangkaian yang terbesar dalam Malaysia,jadi memang sangat bagus kualitinya. I pun pakai unifi juga dirumah

kalau buka youtube, blh jugak buka benda lain..1. U buka chrome 2. Type Youtube.com 3.display dia dgn desktop site.. skrg dah blh sambil dgr lagu dr youtube sambil buka fb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku dengar guna youtube gak sbb senang tgk music video sekali haha.. Oh ya guys, haritu ada iklan before lagu, iklan tm merdeka tahun ni.. Jalan cite dia lain dpd iklan2 lain.. Korang ada tgk tak?

https://www.youtube.com/watch?v=CGu-D4XJY1U

Ada suggest youtube, ada suggest spotify or joox. Nice2, thankyou.

Oh ya, ada tengok iklan ni. Tm tahun ni punya iklan mmg best. Betul lah, kalau takde tm, takkan ada internet pastu takkan ada kemudahan mcm skrg ni..

Zaman sekarang kan dah canggih, jadi untuk Tak lupakan warisan seni ukir, anak dia gunakan kemudahanbyang ada untuk perkenalkan seni tu kepada semua

Apa2 pun terima kasih kepada TM kerana wujudkan kemudahan internet ni, kalau dulu sangat susah untuk berhubung sesama Kita, tapi sekarang semua dihujung jari je

Betul. Skrg mmg dah canggih. Nak bayar parking ke pakai app je skrg. Dgr lagu pun pakai internet je kan. Mmg memudahkan semua org

Edited by aminur88

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tapi leceh jugak kalau setiap masa nak kena bukak YouTube je manjang, kalau bukak kat phone dah satu hal x boleh buat benda lain

Tm Ni kira rangkaian yang terbesar dalam Malaysia,jadi memang sangat bagus kualitinya. I pun pakai unifi juga dirumah

Aku pun pakai unifi kt rumah.. Mmg senang utk aku sbb aku buat bisnes kecik2 je, so senang dpd rumah je hehe.. Bnyk peluang nak promote kek n biskut2 aku buat guna internet..

guna spotify kena bayar sebulan2, kalau x ingat salah satu bulan kena bayar sepuluh ringgit dan ke atas

aq x suka tgk iklan2 mereka, x ade bawa ape2 message pun

Iklan dia ada banyaak mesej.. Anak yg bantu ayah dia, sbb nak kekalkan warisan seni ukiran family dia.. Pastu kepentingan internet yg boleh bawa brg2 kita ke global mcm tu.. Mcm iklan tu, diorg dduk kira mcm luar bandar but still ada kemudahan internet.. Dah memudahkan hidup org2 luar bandar, dapat sama kemudahan mcm kt bandar..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku pun pakai unifi kt rumah.. Mmg senang utk aku sbb aku buat bisnes kecik2 je, so senang dpd rumah je hehe.. Bnyk peluang nak promote kek n biskut2 aku buat guna internet..

Iklan dia ada banyaak mesej.. Anak yg bantu ayah dia, sbb nak kekalkan warisan seni ukiran family dia.. Pastu kepentingan internet yg boleh bawa brg2 kita ke global mcm tu.. Mcm iklan tu, diorg dduk kira mcm luar bandar but still ada kemudahan internet.. Dah memudahkan hidup org2 luar bandar, dapat sama kemudahan mcm kt bandar..

Haa, betul. Iklan dia mmg best, bnyak input. Kena ingat kt mak ayah, tolong diorang. Peringatan utk diri sendiri juga ni. Lagipun internet kan ada, senang nak video call keluarga yg jauh dpd kita kalau rindu hehe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Haa, betul. Iklan dia mmg best, bnyak input. Kena ingat kt mak ayah, tolong diorang. Peringatan utk diri sendiri juga ni. Lagipun internet kan ada, senang nak video call keluarga yg jauh dpd kita kalau rindu hehe.

Sekarang kan dah ada internet kat kawasan pendalaman, semua sebab usaha TM yang nak memudahkan Kita berhubung dengan parents, jadi Kita yang di bandar Ni xperlu lah berulang alik untuk jumpa parents, vc sahaja untuk berhubung

Aku pun pakai unifi kt rumah.. Mmg senang utk aku sbb aku buat bisnes kecik2 je, so senang dpd rumah je hehe.. Bnyk peluang nak promote kek n biskut2 aku buat guna internet..

Iklan dia ada banyaak mesej.. Anak yg bantu ayah dia, sbb nak kekalkan warisan seni ukiran family dia.. Pastu kepentingan internet yg boleh bawa brg2 kita ke global mcm tu.. Mcm iklan tu, diorg dduk kira mcm luar bandar but still ada kemudahan internet.. Dah memudahkan hidup org2 luar bandar, dapat sama kemudahan mcm kt bandar..

TM banyak bantu dalam penambah baikan untuk rangkaian telekomunikasi, Dan TM je yang berani untuk invest di kawasan luar bandar ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ada suggest youtube, ada suggest spotify or joox. Nice2, thankyou.

Oh ya, ada tengok iklan ni. Tm tahun ni punya iklan mmg best. Betul lah, kalau takde tm, takkan ada internet pastu takkan ada kemudahan mcm skrg ni..

Betul. Skrg mmg dah canggih. Nak bayar parking ke pakai app je skrg. Dgr lagu pun pakai internet je kan. Mmg memudahkan semua org

Bukan setakat dengar Lagu bayar parking je, nak makan, nak tengok wayang, nak study semua pun boleh access internet je. Betapa mudahnya zaman sekarang, Tak macam dulu2

kalau buka youtube, blh jugak buka benda lain..1. U buka chrome 2. Type Youtube.com 3.display dia dgn desktop site.. skrg dah blh sambil dgr lagu dr youtube sambil buka fb

Haah, yang tu I Tau juga tricknya, tapi bagi I lebih prefer pada yg in app punya Lagu, really convenient for me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku pun pakai unifi kt rumah.. Mmg senang utk aku sbb aku buat bisnes kecik2 je, so senang dpd rumah je hehe.. Bnyk peluang nak promote kek n biskut2 aku buat guna internet..

Iklan dia ada banyaak mesej.. Anak yg bantu ayah dia, sbb nak kekalkan warisan seni ukiran family dia.. Pastu kepentingan internet yg boleh bawa brg2 kita ke global mcm tu.. Mcm iklan tu, diorg dduk kira mcm luar bandar but still ada kemudahan internet.. Dah memudahkan hidup org2 luar bandar, dapat sama kemudahan mcm kt bandar..

yala, skrg blh cakap semua maklumat ade pd hujung jari kita...
tapi aq masih x suka message dia, terlalu official

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bukan setakat dengar Lagu bayar parking je, nak makan, nak tengok wayang, nak study semua pun boleh access internet je. Betapa mudahnya zaman sekarang, Tak macam dulu2

Haah, yang tu I Tau juga tricknya, tapi bagi I lebih prefer pada yg in app punya Lagu, really convenient for me

pelik sgt tu, tadi u ckp buka youtube x blh buka app lain, skrg cakap tahu tricknya

yala, skrg blh cakap semua maklumat ade pd hujung jari kita...tapi aq masih x suka message dia, terlalu official

u x suka iklan tm ke x suka line tm? ahahaha...aq rasa message yg dia mau sampaikan kpd kita tu ok lagi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

guna spotify kena bayar sebulan2, kalau x ingat salah satu bulan kena bayar sepuluh ringgit dan ke atas

aq x suka tgk iklan2 mereka, x ade bawa ape2 message pun

U kena tengok betul2, sebab semua iklan2 yang diditayangkan mesti ada mesej sama ada secara open ataupun Tak.

pelik sgt tu, tadi u ckp buka youtube x blh buka app lain, skrg cakap tahu tricknya

 

i mean like setengah fon ada split screen, so u boleh buka YouTube n app lain sekali, buka YouTube tu means bukan suara saje,tapi dgn video sekali. Lagipun kalau guna yg di browser, dia akan play ikut list random, or list yg u buat sendiri. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tapi leceh jugak kalau setiap masa nak kena bukak YouTube je manjang, kalau bukak kat phone dah satu hal x boleh buat benda lain

Hmm aku biasanya buka je kat PC jadi x hadapi masalah mcm ni hahaha, kalau x silap juga ada cara utk buat Youtube run kat background handphone tapi ku x tau mcm mana nak buat.

Tm Ni kira rangkaian yang terbesar dalam Malaysia,jadi memang sangat bagus kualitinya. I pun pakai unifi juga dirumah

Betul kata kau tu, walaupun mmg kita ada berlainan telco kat Malaysia tapi semuanya hanya dpt membangun sbb TM lah yg menjadi pioneer utk sektor perhubungan negara kita ni, jadi jasa mrk tu mmg jauh lebih besar drpd apa yg kita fikir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hmm aku biasanya buka je kat PC jadi x hadapi masalah mcm ni hahaha, kalau x silap juga ada cara utk buat Youtube run kat background handphone tapi ku x tau mcm mana nak buat.

Kalau bukak kt pc memang senanglah, boleh buat kerja sekali sambil dengar lagu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Betul kata kau tu, walaupun mmg kita ada berlainan telco kat Malaysia tapi semuanya hanya dpt membangun sbb TM lah yg menjadi pioneer utk sektor perhubungan negara kita ni, jadi jasa mrk tu mmg jauh lebih besar drpd apa yg kita fikir.

sebab tu lah Kita sebagai rakyat Malaysia Ni kena jugak membantu dalam perkembangan teknologi Ni dengan cara Kita subscribe TM so that mereka boleh ada perancangan yang lebih baik pada masa akan datang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 

u x suka iklan tm ke x suka line tm? ahahaha...aq rasa message yg dia mau sampaikan kpd kita tu ok lagi

kedua dua pun x suka...aq mmg x suka tgk iklan punya....line, ermmm kalau x bandingkan nya dgn negara lain blh tahan lagi

U kena tengok betul2, sebab semua iklan2 yang diditayangkan mesti ada mesej sama ada secara open ataupun Tak.

i mean like setengah fon ada split screen, so u boleh buka YouTube n app lain sekali, buka YouTube tu means bukan suara saje,tapi dgn video sekali. Lagipun kalau guna yg di browser, dia akan play ikut list random, or list yg u buat sendiri. 

biasanya kalau tv tayangkan iklan aq pun x tgk, walaupun tau bawa mesej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

kedua dua pun x suka...aq mmg x suka tgk iklan punya....line, ermmm kalau x bandingkan nya dgn negara lain blh tahan lagi

biasanya kalau tv tayangkan iklan aq pun x tgk, walaupun tau bawa mesej.

negara maju punya internet speed mmg laju drpd negara yg sedang membangun...

Edited by kyann

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau bukak kt pc memang senanglah, boleh buat kerja sekali sambil dengar lagu

Betul2. Aku pun kalau santai2 buat kerja kt rumah mmg pakai pc, so senang buka lagu serentak en. Okay2 nice.

negara maju punya internet speed mmg laju drpd negara yg sedang membangun...

Negara kita kan baru nak membangun. Takleh compare gitu je. Kita pun kira antara negara yg ada internet laju tau. So kita kena bangga. Takde tm mmg takdelah internet mcm skrg yg kita guna ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

negara maju punya internet speed mmg laju drpd negara yg sedang membangun...

yala...mmg...kalau aq ade keupayaan, aq nak berhijrah ke negara maju....salah satu kebaikan= dpt guna speed internet yg cepat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Betul2. Aku pun kalau santai2 buat kerja kt rumah mmg pakai pc, so senang buka lagu serentak en. Okay2 nice.

Negara kita kan baru nak membangun. Takleh compare gitu je. Kita pun kira antara negara yg ada internet laju tau. So kita kena bangga. Takde tm mmg takdelah internet mcm skrg yg kita guna ni.

baru nak membangun ke?? nak membangun 10thn lebih dah, masih membangun lagi...negara jiran kita sudah mau lebih maju drpd kita..

yala...mmg...kalau aq ade keupayaan, aq nak berhijrah ke negara maju....salah satu kebaikan= dpt guna speed internet yg cepat

negara mana u mahu berhijrah ke? japan ke? negara tu mmg sgt maju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0