• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Belajar english

15 posts in this topic

Posted · Report post

Hi, saya ada anak yang masih 6 tahun, ada sesiapa tahu kelas untuk belajar english? kalau boleh xnak yang terlalu mahal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Hi, saya ada anak yang masih 6 tahun, ada sesiapa tahu kelas untuk belajar english? kalau boleh xnak yang terlalu mahal

Rasa ni kini boleh cubakan belajar english dengan gunakan laman web kerana kos yang rendah dan mudah.

 

Edited by limtape

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sekarang TM punya perkhidmatan wifi tu harga agak murah juga dengan isyaratnya stabil dan laju sesuai untuk kanak-kanak gunakan untuk belajar daripada laman web.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sekarang TM punya perkhidmatan wifi tu harga agak murah juga dengan isyaratnya stabil dan laju sesuai untuk kanak-kanak gunakan untuk belajar daripada laman web.

Pada perayaan hari merdeka tu, saya juga gunakan internet TM tu untuk menonton iklan perayaan kemerdekaan Malaysia tahun ni memang pujian dengan tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pada perayaan hari merdeka tu, saya juga gunakan internet TM tu untuk menonton iklan perayaan kemerdekaan Malaysia tahun ni memang pujian dengan tu.

Memang suka dengan iklan seperti ini kerana dapat menunjukkan semangat Malaysia yang bersatu-padu antara 3 kaum yang berbeza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

TM ni dah buat baik atas iklan hari kemerdekaan ni harap tahun depan juga dapat menonton iklan yang bermakna macam ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Rasa ni kini boleh cubakan belajar english dengan gunakan laman web kerana kos yang rendah dan mudah.

 

Bljr English dri laman web lagi okay sebab sekarang ni dah bnyk jenis soalan english ikut level and boleh jugak tengok video kat youtube. boleh try dengar mcmmana diorg pronounced sesetengah words dan ayat yg kita x fhm.

TM ni dah buat baik atas iklan hari kemerdekaan ni harap tahun depan juga dapat menonton iklan yang bermakna macam ni.

iklan TM ni tiap2 tahun mmg best sebab sampai mesej dan values yg nk disampaikan tu. seni ukiran zaman sekarang x ramai yg tahu dan melalui internet la ramai org boleh bljr dan tahu bnyk lgi hasil karya yg boleh kita banggakan kt negara kita ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pada perayaan hari merdeka tu, saya juga gunakan internet TM tu untuk menonton iklan perayaan kemerdekaan Malaysia tahun ni memang pujian dengan tu.

Aku dengar ramai org ckp TM line okay je tpi ak xpernah langgan lgi TM punye plan sbb bnyk sngt plan. confuse nk pilih yg mana satu yg sesuai dgn aku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 

Aku dengar ramai org ckp TM line okay je tpi ak xpernah langgan lgi TM punye plan sbb bnyk sngt plan. confuse nk pilih yg mana satu yg sesuai dgn aku.

Sebenarnya TM punya perkhidmatan pelanggan dapat memberikan bantuan untuk mengetahui permintaan anda dan menerangkan plan yang sesuai untuk anda. 

Cerita dalam video iklan TM ni memang baik dengan perlakonnya menunjukkan hubungan keluarga dan hati yang sayangi negara kita https://www.youtube.com/watch?v=CGu-D4XJY1U&t=1s

 

Video ni amat berkesan kepada generasi muda dengan harap mereka menghargai dan melindungi warisan budaya yang haruslah diwariskan setiap generasi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi, saya ada anak yang masih 6 tahun, ada sesiapa tahu kelas untuk belajar english? kalau boleh xnak yang terlalu mahal

Sekarang internet yang canggih dah ada kelas atas internet dengan anak-anak boleh hanya belajar dari rumah.

Bljr English dri laman web lagi okay sebab sekarang ni dah bnyk jenis soalan english ikut level and boleh jugak tengok video kat youtube. boleh try dengar mcmmana diorg pronounced sesetengah words dan ayat yg kita x fhm.

iklan TM ni tiap2 tahun mmg best sebab sampai mesej dan values yg nk disampaikan tu. seni ukiran zaman sekarang x ramai yg tahu dan melalui internet la ramai org boleh bljr dan tahu bnyk lgi hasil karya yg boleh kita banggakan kt negara kita ni.

Tapi, TM ni memang melabur banyak masa dan fikiran yang baik untuk menghasilkan video ni yang bermakna kepada masyarakat dan negara kita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bljr English dri laman web lagi okay sebab sekarang ni dah bnyk jenis soalan english ikut level and boleh jugak tengok video kat youtube. boleh try dengar mcmmana diorg pronounced sesetengah words dan ayat yg kita x fhm.

 Sekarang memang canggih dengan hanya tekan sahaja dekat laman web tu dah ada pelbagai jenis cara mengajar tentang bahasa english.

iklan TM ni tiap2 tahun mmg best sebab sampai mesej dan values yg nk disampaikan tu. seni ukiran zaman sekarang x ramai yg tahu dan melalui internet la ramai org boleh bljr dan tahu bnyk lgi hasil karya yg boleh kita banggakan kt negara kita ni.

Walaupun ada syarikat besar seperti TM keluarkan iklan untuk perayaan hari merdeka tapi tajuk yang TM rasanya mementingkan budaya asal tu juga salah satu unsul yang penting kepada merdeka negara kita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cerita dalam video iklan TM ni memang baik dengan perlakonnya menunjukkan hubungan keluarga dan hati yang sayangi negara kita https://www.youtube.com/watch?v=CGu-D4XJY1U&t=1s

 

Selain daripada video yang menarik ni TM tu offer punya harga perkhidmatan internet tu memang murah dan bersyukur dengan ni keluarga yang pendapatan rendah juga boleh memasangkan perhidmatan ni.

 

Aku dengar ramai org ckp TM line okay je tpi ak xpernah langgan lgi TM punye plan sbb bnyk sngt plan. confuse nk pilih yg mana satu yg sesuai dgn aku.

Sebenarnya, TM punya plan hanya ada beberapa sahaja tu tapi plan yang ditawarkan dah dapat memenuhi permintaan biasa yang diperlukan seperti kelajuan dan harga memang berpatutan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sekarang internet yang canggih dah ada kelas atas internet dengan anak-anak boleh hanya belajar dari rumah.

Pendidikan atas talian sangat canggih sekarang dengan dapat berhubungan sekolah di luar negara dan semua nota agak sempurna di internet.

Tapi, TM ni memang melabur banyak masa dan fikiran yang baik untuk menghasilkan video ni yang bermakna kepada masyarakat dan negara kita.

Sebuah video yang baik tidak mudah dihasilkan dengan TM ni syarikat mempunyai sebuah hati yang sayangi negara dan masyarakat kerana budaya warisan ni memang penting boleh dikatakan juga tradisi nenek moyang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cerita dalam video iklan TM ni memang baik dengan perlakonnya menunjukkan hubungan keluarga dan hati yang sayangi negara kita https://www.youtube.com/watch?v=CGu-D4XJY1U&t=1s

 

Sambutan perayaan hari merdeka memang perlulah sebuah video yang menarik menonton bersama ahli keluarga dan rindu warisan budaya dekat kampung saya.

TM ni dah buat baik atas iklan hari kemerdekaan ni harap tahun depan juga dapat menonton iklan yang bermakna macam ni.

Sokong juga jika tidak takut tahun depan tak dapatkan video yang baik ni dan video ni merupakan satu isyarat yang baik kepada generasi muda sekarang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0