• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Vietnamese street snack


22 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Mana ada jual Vietnamese spring roll yg sedap? aku pernah beli on9 tapi yg dah ubah dan rasa pon dah tak mcm yg original punya. dua tahun lepas try masa travel sana balik kl skrg tringin pulak nak lagi. nk buat sendiri malas dan leceh.:D

Edited by lucky123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

kenapa skrg ramai sangat suka makan vietnam food skrg bukan ramai suka makan korean food ke?

Edited by mublised77

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Mana ada jual Vietnamese spring roll yg sedap? aku pernah beli on9 tapi yg dah ubah dan rasa pon dah tak mcm yg original punya. dua tahun lepas try masa travel sana balik kl skrg tringin pulak nak lagi. nk buat sendiri malas dan leceh.:D

banyak je yg jual spring roll ni.. cuma kena dgn tekak kita atau tak je hehehe.. 

Edited by somboi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

 

Mana ada jual Vietnamese spring roll yg sedap? aku pernah beli on9 tapi yg dah ubah dan rasa pon dah tak mcm yg original punya. dua tahun lepas try masa travel sana balik kl skrg tringin pulak nak lagi. nk buat sendiri malas dan leceh.:D 

kat kl banyak yg jual vietnamese food. tapi kau boleh cuba pergi phostreet sbb rmai yg suggest pergi situ, even kawan aku pun dah cuba kt sana

Edited by telini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

 

kat kl banyak yg jual vietnamese food. tapi kau boleh cuba pergi phostreet sbb rmai yg suggest pergi situ, even kawan aku pun dah cuba kt sana

So kawan kau ckp apa? okay tak? vietnamese spring roll tu mesti ada kan? sorry bnyk tanya sbb nak juga tahu hehehe

Edited by lucky123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mungkin restoran Vietnamese ade, kalau ade masa blh cari...harap u blh jumpa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aiya, u pergi vietnam makan lah, mesti ade jual kat sana...dan jugak sana punya paling sedap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

 

So kawan kau ckp apa? okay tak? vietnamese spring roll tu mesti ada kan? sorry bnyk tanya sbb nak juga tahu hehehe

kat phostreet tu sedap je semua makanan dia, aku rasa okey lah kalau mengidam nk makan makanan vietnam boleh pergi

Aiya, u pergi vietnam makan lah, mesti ade jual kat sana...dan jugak sana punya paling sedap

jauh sangat kalau nk pergi tu, kat kl kan ada restauran vietnam buat apa pergi jauh2

Edited by telini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kat phostreet tu sedap je semua makanan dia, aku rasa okey lah kalau mengidam nk makan makanan vietnam boleh pergi

jauh sangat kalau nk pergi tu, kat kl kan ada restauran vietnam buat apa pergi jauh2

jauh ke? Aq dah pernah pergi beberapa kali... sana punya makanan kena makan kat sana baru ade perasaan

Mungkin restoran Vietnamese ade, kalau ade masa blh cari...harap u blh jumpa

aq rasa kebanyakkan popiah Vietnamese spring roll tu jual kat mamak stall kot, jarang jual kat restoran

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

jauh ke? Aq dah pernah pergi beberapa kali... sana punya makanan kena makan kat sana baru ade perasaan

aq rasa kebanyakkan popiah Vietnamese spring roll tu jual kat mamak stall kot, jarang jual kat restoran

ada orang tak mampu nk pergi vietnam boleh la pergi phostreet dan phostreet tu pork free so orang islam pun tak perlu risau kalau kat vietnam sudah tentu bukan porkfree

kat phostreet tu sedap je semua makanan dia, aku rasa okey lah kalau mengidam nk makan makanan vietnam boleh pergi

jauh sangat kalau nk pergi tu, kat kl kan ada restauran vietnam buat apa pergi jauh2

ha ah sedap dan pork free :D

Edited by somboi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ada orang tak mampu nk pergi vietnam boleh la pergi phostreet dan phostreet tu pork free so orang islam pun tak perlu risau kalau kat vietnam sudah tentu bukan porkfree

ha ah sedap dan pork free :D

Tunggu mampu pergi vietnam dulu baru makanlah...aq ade satu soalan, pork free tu bukan halal, malay blh pergi makan ke? 

Edited by Water55

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Tunggu mampu pergi vietnam dulu baru makanlah...aq ade satu soalan, pork free tu bukan halal, malay blh pergi makan ke? 

ha ah muslim boleh pergi makan :D

jauh ke? Aq dah pernah pergi beberapa kali... sana punya makanan kena makan kat sana baru ade perasaan

aq rasa kebanyakkan popiah Vietnamese spring roll tu jual kat mamak stall kot, jarang jual kat restoran

seriuslah kat mamak stall ada jual , tapi tak mcm ori punya la. kalau nk try better pergi restoran vietnam sendiri. cth ko teringin thai food, mamak punya mmg ada tapi rasa tak syokk.

kat phostreet tu sedap je semua makanan dia, aku rasa okey lah kalau mengidam nk makan makanan vietnam boleh pergi

jauh sangat kalau nk pergi tu, kat kl kan ada restauran vietnam buat apa pergi jauh2

kalau mkan kat vietnam belum tentu kita boleh mkan. diorang dah mkan mcm, makanan eksotik lagi

Edited by mublised77

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Tunggu mampu pergi vietnam dulu baru makanlah...aq ade satu soalan, pork free tu bukan halal, malay blh pergi makan ke? 

pork free mesti lah boleh makan :D pernah tanya tak orang yg berniaga tu halal ke tak? tapi semestinya dorang jual makanan pork free

ha ah muslim boleh pergi makan :D

seriuslah kat mamak stall ada jual , aku selalu mkan kat phostreet je

kalau mkan kat vietnam belum tentu pork free aduh , kat phostreet tu dah tentu pork free

ramai ja orang muslim datang makan kat phostreet  ni

Edited by telini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rasanya versi yg ada kat malaysia tak pure mcm di vietnam, baru try minggu lepas. tapi kat ipoh la, ada event.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ha ah muslim boleh pergi makan :D

seriuslah kat mamak stall ada jual , aku selalu mkan kat phostreet je

kalau mkan kat vietnam belum tentu pork free aduh , kat phostreet tu dah tentu pork free

Kalau malay yg sgt sensitive tu x akan pergi sana makan punya, sbb bukan restoran halal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pork free mesti lah boleh makan :D pernah tanya tak orang yg berniaga tu halal ke tak? tapi semestinya dorang jual makanan pork free

ramai ja orang muslim datang makan kat phostreet  ni

oh begitu, aq ingat x blh, sebenarnya blh..mcm ni blh ajak kwn melayu makan kat sana lepas ni

seriuslah kat mamak stall ada jual , aku selalu mkan kat phostreet je

serious lah ade... tapi kena pandai cari lah, kalau x pun x akan jumpa, hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau malay yg sgt sensitive tu x akan pergi sana makan punya, sbb bukan restoran halal

setuju sgt, dulu classmate secondary school aq yg muslim nampak  logo halal China kat plastik makanan tu dia pun x berani makan makanan tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

setuju sgt, dulu classmate secondary school aq yg muslim nampak  logo halal China kat plastik makanan tu dia pun x berani makan makanan tu

wah serious ah? Sebenarnya ade logo halal China dah blh makan 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wah serious ah? Sebenarnya ade logo halal China dah blh makan 

yup, real experience ni, akhirnya makanan dimakan oleh aq, haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Aiya, u pergi vietnam makan lah, mesti ade jual kat sana...dan jugak sana punya paling sedap

memang sedap kat sana tapi jenuh la craving je nak kena fly sana.. mmg kena cuba restoren vietnam sini la jwbnye.. hehe..

pork free mesti lah boleh makan :D pernah tanya tak orang yg berniaga tu halal ke tak? tapi semestinya dorang jual makanan pork free

ramai ja orang muslim datang makan kat phostreet  ni

haah.. haritu I makan kt sunway velocity.. memang sedap.. bahan2 guna halal certified and cara masak semua bersih..

Edited by puteri888

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rasanya versi yg ada kat malaysia tak pure mcm di vietnam, baru try minggu lepas. tapi kat ipoh la, ada event.

setakat craving tu boleh lah nk makan bagi hilang craving tu

Kalau malay yg sgt sensitive tu x akan pergi sana makan punya, sbb bukan restoran halal

dorang makan kat rumah je kot. tak selalu makan kat luar mmg mcm tu

oh begitu, aq ingat x blh, sebenarnya blh..mcm ni blh ajak kwn melayu makan kat sana lepas ni

serious lah ade... tapi kena pandai cari lah, kalau x pun x akan jumpa, hehe

serious la ada kenapa tak pernah jumpa pun, kalau ada pun mesti tak sedap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

setuju sgt, dulu classmate secondary school aq yg muslim nampak  logo halal China kat plastik makanan tu dia pun x berani makan makanan tu

apatah lagi yg pork free tpi entah2 dorang ni tak tahu pun yg porkfree tu boleh makan

wah serious ah? Sebenarnya ade logo halal China dah blh makan 

itulah kan kalau ada halal tu mestilah dah boleh makan kan

Edited by mublised77

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0