• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Selamat Hari Raya Aidilfitri Warga Putera.com

2 posts in this topic

Posted · Report post

maxresdefault.jpg

Di kesempatan ini, saya mewakili seluruh warga Putera.com, ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin jika ada sebarang salah dan silap sepanjang kami, pasukan moderator Putera.com menguruskan forum ini. Semoga di tahun 2019 ini, kita sama-sama dapat merapatkan kembali ukhwah dan setiakawan seperti sebelum ini semasa putera.com berada dalam era yang gemilang. Semoga forum putera.com kembali meriah seperti sediakala. Mari sama-sama memeriahkan kembali forum Putera.com.

Salam Aidilfitri dari saya, Datuk_Seri..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Di kesempatan ini, saya juga mewakili seluruh warga Putera.com, ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin jika ada sebarang salah dan silap sepanjang kami, pasukan moderator Putera.com menguruskan forum ini. Semoga di tahun 2019 ini, kita sama-sama dapat merapatkan kembali ukhwah dan setiakawan seperti sebelum ini semasa putera.com berada dalam era yang gemilang. Semoga forum putera.com kembali meriah seperti sediakala. Mari sama-sama memeriahkan kembali forum Putera.com.

Salam Aidilfitri dari saya, zer0Nehza aka jir0 aka nowadays Khaizawa..

Edited by zer0Nehza

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0