• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

mood ramadhan on

40 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Pomen aq pun recommend hx8 ni sbb baru katanye. Tp aq pakai synthium. Mcm nk tukar la pulak.

Edited by khairul44

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Pomen aq pun recommend hx8 ni sbb baru katanye. Tp aq pakai synthium. Mcm nk tukar la pulak.

pomen recommend sbb mmg bagus la tu. aku pakai hx7 sebelum ni skrg tukar hx8 mmg rasa improvement la.. minyak pun save sikit.

Edited by dazuiba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

try la pakai shell hx8 tu fully sintetik. so drive tengah panas ke hujan ke kereta smooth je

Minyak enjin Shell HX8 ni baru dilancarkan ke? Nak beli kat mana lebih murah dan berbaloi ye?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mahal sebab berkualiti takpe. tengok minyak pun tahu sebab likat

Minyak enjin yg dijual kat hypermarket lebih murah kan? Kualiti tu rase sama je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

tapi full synthetic mahal sikit kan dari semi? orang ckp kalau beli official store mahal sikit dari luar tak ke?

Official store maksud kedai minyak? Rase tu mahal sikit...I lebih suka beli kat online, lagipun kadang2 ada promosi terutamanya masa perayaan, lebih jimat dan berbaloi...

Edited by cherrygoon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Mana boleh dapatkan Shell Helix HX8 tu yang harga lebih murah? kerana biasa tengok dekat minyak stesen harga tu mahal pun.

Edited by khairul44

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sebelum ni saya pernah tukarkan minyak enjin dekat sebuat kedai servis kereta baru tapi memang pengalaman buruk kerana harga caj dia memang mahal dengan produk ni jual lebih mahal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

 

Saya pernah dengar minyak enjin tu ada dua jenis itu dengan semi dan fully punya ada apa beza tu?

kelikatan minyak fully dgn semi berbeza. tapi kalau cakap pasal brand banyak beza dia. formula dan technology perbuatan minyak lain. contohnya shell fully sintetik hx8 tu pakai technology flexi molecule utk melindungi enjin dan fuel economy.

Mana boleh dapatkan Shell Helix HX8 tu yang harga lebih murah? kerana biasa tengok dekat minyak stesen harga tu mahal pun.

hx8 tu kalau kat stesen minyak shell pun dah murah dah. siap ada reward program beli 3 percuma 1. takpayah nak beli kat tempat lain tak dapat reward program tu.

Sebelum ni saya pernah tukarkan minyak enjin dekat sebuat kedai servis kereta baru tapi memang pengalaman buruk kerana harga caj dia memang mahal dengan produk ni jual lebih mahal.

sesetengah workshop mmg mark up sikit harga minyak yang dorang jual. baik beli sendiri je.

Edited by dazuiba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya pernah guna. and memang bagus nak compare to other brand. lebih jimat penggunaan minyak

Not bad lahh minyak enjin Shell Helix HX8 ni, akan cuba try lepas ni :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mana boleh dapatkan Shell Helix HX8 tu yang harga lebih murah? kerana biasa tengok dekat minyak stesen harga tu mahal pun.

Kalo nak minyak enjin yg harga tu murah2, I suggest blh beli kat hypermarket spt Tesco dan Giant...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

sesetengah workshop mmg mark up sikit harga minyak yang dorang jual. baik beli sendiri je.

Ni betul. Workshop mark up memang tinggi. Tak recommended beli dari diorang. Buang duit je. Setakat oil filter okay lagi la sebab kat luar takde jual

Edited by cherrygoon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Kalo nak minyak enjin yg harga tu murah2, I suggest blh beli kat hypermarket Giant...

yang kat giant tu murah sebab untuk europe market. maksudnya kualiti minyak pun sesuai untuk climate sana. patut beli untuk pasaran malaysia yang siap ada qrcode kat botol dia tu. baru dapat rasa kualiti dia sepenuhnya.

Official store rase tu mahal sikit...I lebih suka beli kat online, lagipun kadang2 ada promosi terutamanya masa perayaan, lebih jimat dan berbaloi...

jangan beli online. benda kat online ni indah khabar dari rupa. actual product yang kita dapat tak sama dengan apa yang diorang claim kat website. beli dari trusted seller je siap boleh dpt percuma kalau shell lah..

Edited by dazuiba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Minyak enjin tu lebih baik belikan sendiri dan cari kedai servis kereta yang berkenal untuk tukarkan kerana kedai servis kereta ni harga produk minyak enjin agak mahal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Oleh itu, sekarang saya akan belikan dekat pasar raya tu harga lebih murah kerana semasa hari perayaan akan mempunyai harga promosi tu.

 

Edited by kimhoo120

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tapi saya akan pilih beli secara laman web kerana harga juga murah dan ada tawarkan perkhidmatan penghantaran yang percuma sampai ke rumah aku juga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now