• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Line celcom di Kota Warisan

13 posts in this topic

Posted · Report post

Celcom celcom celcom.......... Aku lama dah tahan dgn servis haru biru korang. Aku masuk rumah je terus takde line, bukan masuk gua. Duduk pon bukan nya ulu sangat... Dekat kota warisan je. Sapa lagi internet dorang slow macam aku area Kota Warisan? Sapa yang laju tu share sikit line apa korang guna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 Mmg teruk la line Celcom ni, nak tukar p line lain... speed dia slow slow je, dok kat town bukan kampung..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Coverage di kawasan sy juga teruk sangat... Celcom bolehkah improve line siniiii? macam sy kat dlm gua hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Guys, you're not alone.. even in KL the coverage also very bad :mellow: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Coverage di kawasan sy juga teruk sangat... Celcom bolehkah improve line siniiii? macam sy kat dlm gua hahaha

Celcommm... ingat kami tinggal kat 21st century bukan hutan era;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 Mmg teruk la line Celcom ni, nak tukar p line lain... speed dia slow slow je, dok kat town bukan kampung..

Ehh, setahu aku lah celcom lah telco paling stable kat malaysia ni.. kalau korg xpercaya, click link ni and baca report ni.. lepas tu korg buat conclusion sndiri.. 

https://www.opensignal.com/reports/2019/04/malaysia/mobile-network-experience

Guys, you're not alone.. even in KL the coverage also very bad :mellow: 

There this picture is an evidence that in KL actually celcom still have a strong coverage... Better download the apps or speed test to know the actually speed... 

Or u can try call their customer service for monitor the coverage at ur place... They will help u if have any problem

IMG_20190418_203805.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Im living near by with kota warisan,,, before this celcom at my place got problem,,, after im report and they settle within 1 hour only,,, 

Or i can try to on/off ur phone & clear cache on ur mobile data history,,,

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ya laa.. tapi knp celcom susah nak get in touch? dah cuba messenger, fb, call pon line busy.. ni dah banyak kali tapi mcm takmau reply je... service suckss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku tak pernah ada masalah line pun kat mna mana pergi setakat ni celcom la paling bagus pergi mana mana ja ada line

Ya laa.. tapi knp celcom susah nak get in touch? dah cuba messenger, fb, call pon line busy.. ni dah banyak kali tapi mcm takmau reply je... service suckss

ke kau punya data dah habis? kadang2 bila terlebih guna memang tiada line 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ya laa.. tapi knp celcom susah nak get in touch? dah cuba messenger, fb, call pon line busy.. ni dah banyak kali tapi mcm takmau reply je... service suckss

Serious lah.? Ak tgk kat twitter cepat je staff dorg reply. Call pun senang je ak call smlm dpt je. Kau kena paham, users dia bukan kau sorg je within hour mesti dorg reply. Service & coverage celcom lah paling aku suka tiptop!

Coverage di kawasan sy juga teruk sangat... Celcom bolehkah improve line siniiii? macam sy kat dlm gua hahaha

Duduk area mana? Kalau teruk, try report ke call service centre celcom dorg boleh tolong bagi kau cara mcm mana nak selesaikan problem kau. Kdg2 takut sim card kau dah x support 4G lagi maybe sebab cip problem ke ape ke 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Guys, you're not alone.. even in KL the coverage also very bad :mellow: 

yeke teruk, kenapa saya punya line okey je?

Serious lah.? Ak tgk kat twitter cepat je staff dorg reply. Call pun senang je ak call smlm dpt je. Kau kena paham, users dia bukan kau sorg je within hour mesti dorg reply. Service & coverage celcom lah paling aku suka tiptop!

Duduk area mana? Kalau teruk, try report ke call service centre celcom dorg boleh tolong bagi kau cara mcm mana nak selesaikan problem kau. Kdg2 takut sim card kau dah x support 4G lagi maybe sebab cip problem ke ape ke 

ye betul tu kdg sebab sim card lama takut tak support 4G. jgn selalu salahkan celcom ja ahahahaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Coverage di kawasan sy juga teruk sangat... Celcom bolehkah improve line siniiii? macam sy kat dlm gua hahaha

cuba call customer service tanya kenapa line teruk, sebab kdg2 masalah sim tak boleh supoort 4g

Celcommm... ingat kami tinggal kat 21st century bukan hutan era;)

saya tiada masalah line pun , kenapa ya?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Guys, you're not alone.. even in KL the coverage also very bad :mellow: 

eh betul ke ? bukan line celcom paling laju ke cuba tgok report open signal, tekan je link ni

https://www.opensignal.com/reports/2019/04/malaysia/mobile-network-experience

cuba call customer service tanya kenapa line teruk, sebab kdg2 masalah sim tak boleh supoort 4g

saya tiada masalah line pun , kenapa ya?

tulah.. sama dgn saya. 6 tahun dah pakai celcom, tapi memang jarang sgt sgt ada prob.. last time ada sebab pokok tumbang.. tapi mmg jarang sgt drop call ke, buffer youtube lama ke..

Edited by dazuiba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0