• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Kedai kat petrol stesen


29 posts in this topic

Posted · Report post

bukan semua sama sahaja, saya isi semua  petrol pun tak rasa mana satu ada hebat siikit. Cuma shell yang boleh memuaskan hati saya. haha

Dulu tu saya juga menggunakan Shell punya tapi selepas 95 Pro Drive ni memang lebih sesuai kepada saya dengan fungsinya lebih kuat dan ada perlindungan atas enjin kereta tu lah saya pilihkan itu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pernah masuk campaign test drive tak, masa saya pergi test  primax 95 prodrive tu memang bagus~  Mula-mula ingat tak ada beza, lepas cuba memang rasa lain, pandu kereta pun rasa selasa.

Memang nasib baik kerana dapat masuk campaign test drive boleh ambil peluang cuba dulu. Tapi, masa tu saya cubakan minyak ini dekat Petronas tu pump agak mudah gunakan macam dah tukar baru punya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tapi, semasa saya isi 95 Pro Drive kereta punya minyak lebih tahan lama dahulu seminggu sahaja sekarang dah lebih seminggu memang jimatkan minyak saya.

Saya juga ada kesan macam itu, dan saya dengar tentang dalam minyak ini Petronas dah tambah batu api yang baik oleh itu enjin kereta dapat fungsi dengan baik juga jimat minyak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Stesen minyak kamu dekat mana, saya cuma ada dunkin donut atau KFC sahaja, biasa lalu highway pantai timur dengan masa panjang akan rehat dan makan tengah hari.

Saya rasanya jalan yang dia lalu agak dekat kepada jalan kepada Genting tu, selalu juga pergi makan sarapan dekat Petronas punya kedai makan sebelum balik kampung tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0