• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Basikal budak

35 posts in this topic

Posted · Report post

Salam korang,

ada tak suggestion mana nak cari basikal untuk budak umur 8 tahun? Kalau boleh yang ada delivery... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

basikal jenis yg macam mana? roda tiga or biasa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam korang,

ada tak suggestion mana nak cari basikal untuk budak umur 8 tahun? Kalau boleh yang ada delivery... 

basikal ada banyak jenis yang budak punya, baru ke terpakai?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

basikal jenis yg macam mana? roda tiga or biasa?

tak kisah, yang biasa kalau boleh. kat mana ada jual murah yaa selain kt kedai basikal? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam korang,

ada tak suggestion mana nak cari basikal untuk budak umur 8 tahun? Kalau boleh yang ada delivery... 

takde kedai basikal yg berdekatan ngan rumah? takya nak delivery, boleh beli sendiri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam korang,

ada tak suggestion mana nak cari basikal untuk budak umur 8 tahun? Kalau boleh yang ada delivery... 

cuba cari kat platform online, ada banyak pilihan rasanya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam korang,

ada tak suggestion mana nak cari basikal untuk budak umur 8 tahun? Kalau boleh yang ada delivery... 

nak cari yg jenis bagi beginner ke anak dah pandai berbasikal? size basikal nak berapa besar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

takde kedai basikal yg berdekatan ngan rumah? takya nak delivery, boleh beli sendiri

tapi nak hantar basikal tu kat bangi.. buat surprise anak buah

nak cari yg jenis bagi beginner ke anak dah pandai berbasikal? size basikal nak berapa besar?

jenis yang beginner je.. budak baru pandai naik basikal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cuba cari kat platform online, ada banyak pilihan rasanya

betul, cuba cari kat carousell. saya banyak jual kat situ and pernah jual basikal anak buah saya kt situ. tapi kejap je dah terjual. bro ni lambat sikit cari hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 

 

takde kedai basikal yg berdekatan ngan rumah? takya nak delivery, boleh beli sendiri

dia nak cari yang murah tu. kat kedai selalu harga mmg mahal. beli la kat carousell ke selalu orang jual yg mana terpakai or even kadang yang baru. harga murah. saya kalau ada barang tak pakai pun memang akan jual kat sana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betul, cuba cari kat carousell. saya banyak jual kat situ and pernah jual basikal anak buah saya kt situ. tapi kejap je dah terjual. bro ni lambat sikit cari hehe

awright thanks for info. saya akan cari kat sana. btw kalau macam saya sendiri nak jual barang saya kat sana boleh ke? mcm mana cara dia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam korang,

ada tak suggestion mana nak cari basikal untuk budak umur 8 tahun? Kalau boleh yang ada delivery... 

kadang kadang kedai basikal pun ada jual yg murah, cuba cari kat kedai yg berdekatan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tapi nak hantar basikal tu kat bangi.. buat surprise anak buah

jenis yang beginner je.. budak baru pandai naik basikal

boleh beli jenis yg boleh lipat tu, senang nak pindah sini sana, kira basikal basic tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betul, cuba cari kat carousell. saya banyak jual kat situ and pernah jual basikal anak buah saya kt situ. tapi kejap je dah terjual. bro ni lambat sikit cari hehe

beli kat online kena perhatikan kualiti, kalau ada yg baru dan murah lagi sesuai bagi budak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

awright thanks for info. saya akan cari kat sana. btw kalau macam saya sendiri nak jual barang saya kat sana boleh ke? mcm mana cara dia?

Senang je. download apps carousell. lepas tu register pakai email. ada simple step dia. then nak jual barang boleh snap on the spot and terus masukkan details dan jual. kalau ada masalah refer ni https://support.carousell.com/hc/en-us/requests/new?ticket_form_id=928408

 

Edited by AprilStucked

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 

 

 

dia nak cari yang murah tu. kat kedai selalu harga mmg mahal. beli la kat carousell ke selalu orang jual yg mana terpakai or even kadang yang baru. harga murah. saya kalau ada barang tak pakai pun memang akan jual kat sana

yeap sama. banyak kelebihan jual kat sana. nak nak kalau saya banyak jual barang electronic. orang banyak boleh datang kedai ataupun nak saya postkan. bergantung kepada pembeli sendiri. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Senang je. download apps carousell. lepas tu register pakai email. ada simple step dia. then nak jual barang boleh snap on the spot and terus masukkan details dan jual. kalau ada masalah refer ni https://support.carousell.com/hc/en-us/requests/new?ticket_form_id=928408

ohh alright. macam mana kalau seller nak contact dengan saya and boleh tak protect gambar barangan yg saya nak jual so takada org boleh ambil dan guna?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tapi nak hantar basikal tu kat bangi.. buat surprise anak buah

rupanya nak hantar kat bangi, tak tau pulak ni. rasanya kena beli kat online baru ada penghantaran, yg kedai basikal biasanya tak de penghantaran

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yeap sama. banyak kelebihan jual kat sana. nak nak kalau saya banyak jual barang electronic. orang banyak boleh datang kedai ataupun nak saya postkan. bergantung kepada pembeli sendiri. 

bukan biasanya dah set oleh platform hanya boleh post ke? boleh nak ambil terus ngan seller ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ohh alright. macam mana kalau seller nak contact dengan saya and boleh tak protect gambar barangan yg saya nak jual so takada org boleh ambil dan guna?

online platform sekarang ada feature macam ni ke? macam tak pernah dengar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Korang kalau ada pape nak jual boleh tgk kat carousell...Bagi saya, bab jual-jual ni carousell the best place... sebab dorang ada several feature untuk help jual barang... macam spotlight ngan bumps... and the best part is, korang boleh set kan the feature as you want them and ikut bajet korang..   

bukan biasanya dah set oleh platform hanya boleh post ke? boleh nak ambil terus ngan seller ke?

yang aku tahu ada je yang boleh pilih meet up... tapi yang paling selamat carousell la.. korang set up bila ngan kat mana nak jumpa dalam apps tu je.. tak payah nak bagitau nombor sendiri..   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rupanya nak hantar kat bangi, tak tau pulak ni. rasanya kena beli kat online baru ada penghantaran, yg kedai basikal biasanya tak de penghantaran

Saya dah check kat carousell. seller tu cakap dia boleh meet up dan cod di bangi. terbaik. banyak option lagi ada sebenarnya. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Korang kalau ada pape nak jual boleh tgk kat carousell...Bagi saya, bab jual-jual ni carousell the best place... sebab dorang ada several feature untuk help jual barang... macam spotlight ngan bumps... and the best part is, korang boleh set kan the feature as you want them and ikut bajet korang..   

yang aku tahu ada je yang boleh pilih meet up... tapi yang paling selamat carousell la.. korang set up bila ngan kat mana nak jumpa dalam apps tu je.. tak payah nak bagitau nombor sendiri..   

yep selain meet up, sebelum nak beli tu boleh join groups. dalam tu kalau just tanya dorang je. lagi memudahkan kerja 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Korang kalau ada pape nak jual boleh tgk kat carousell...Bagi saya, bab jual-jual ni carousell the best place... sebab dorang ada several feature untuk help jual barang... macam spotlight ngan bumps... and the best part is, korang boleh set kan the feature as you want them and ikut bajet korang..   

yang aku tahu ada je yang boleh pilih meet up... tapi yang paling selamat carousell la.. korang set up bila ngan kat mana nak jumpa dalam apps tu je.. tak payah nak bagitau nombor sendiri..   

boleh bincang ngan seller kalau nak meet up? bestnya tak perlu nak bagi nombor, takut seller tu scammer nanti guna nombor untuk penipuan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0