• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Overhaul

15 posts in this topic

Posted · Report post

Berapa ribu nak kena keluar untuk buat top overhaul kereta? Mahal tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Masa saya buat kena RM1500++, ada kena tipu tak? Dulu abang saya buat RM800 ++ saja, tak tahu nak harga ke kena caj mahal.:wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kenapa kena overhaul? Ada pakai minyak enjin palsu ke? sebab pernah kena satu kali, dan enjin dah jadi bising, pergi bengkel lepas tu kata nak overhaul. Malanglah saya!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

kenapa kena overhaul? Ada pakai minyak enjin palsu ke? sebab pernah kena satu kali, dan enjin dah jadi bising, pergi bengkel lepas tu kata nak overhaul. Malanglah saya!!!

Siapa suruh pakai minyak palsu. Dah tau palsu letak lagi kan menyesal..

Edited by Minahh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Berapa ribu nak kena keluar untuk buat top overhaul kereta? Mahal tak?

beribu jugak la. kereta bro memang dah kena overhaul ke? apa masalah? takde pickup??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

beribu jugak la. kereta bro memang dah kena overhaul ke? apa masalah? takde pickup??

Kalau takde pickup tu kadang bukan sebab enjin dah makan. Maybe sebab minyak hitam salah. Mintak mechanic flush minyak hitam je pastu pakai minyak hitam baru yang ori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Kalau takde pickup tu kadang bukan sebab enjin dah makan. Maybe sebab minyak hitam salah. Mintak mechanic flush minyak hitam je pastu pakai minyak hitam baru yang ori.

Maksud salah minyak hitam?

Edited by mensye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kenapa kena overhaul? Ada pakai minyak enjin palsu ke? sebab pernah kena satu kali, dan enjin dah jadi bising, pergi bengkel lepas tu kata nak overhaul. Malanglah saya!!!

Masa kamu hantar baiki enjin tu pekerja cakap apa? kalau enjin dah lama pun akan macam ni, kalau nak baiki enjin mesti kena guna wang banyak, nanti tak mampu bayar hutang kereta pulak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Masa kamu hantar baiki enjin tu pekerja cakap apa? kalau enjin dah lama pun akan macam ni, kalau nak baiki enjin mesti kena guna wang banyak, nanti tak mampu bayar hutang kereta pulak.

kalau nak jaga enjin mesti kena  pandai pilih minyak enjin, kena tahu model kereta sesuai jenama yang mana satu, baru lah kereta kami boleh tahan lama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau nak jaga enjin mesti kena  pandai pilih minyak enjin, kena tahu model kereta sesuai jenama yang mana satu, baru lah kereta kami boleh tahan lama.

Kalau yang baru2 pakai kereta tu macam mana nak pandai pilih minyak enjin? Tu la mengharapkan mechanic untuk buatkan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Maksud salah minyak hitam?

Maksudnya maybe la pakai minyak hitam palsu ke. Ataupun jenama tak kualiti ke. Atau juga minyak hitam tak bersesuaian dengan enjin kereta anda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau nak jaga enjin mesti kena  pandai pilih minyak enjin, kena tahu model kereta sesuai jenama yang mana satu, baru lah kereta kami boleh tahan lama.

Ada banyak syarat macam tu ke? macam saya cuma pakai yang servis center recommend. Sebab saya pun tak expert dalam masalh techinical kereta ni. Sekarang baru tahu ada syarat macam ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Maksudnya maybe la pakai minyak hitam palsu ke. Ataupun jenama tak kualiti ke. Atau juga minyak hitam tak bersesuaian dengan enjin kereta anda.

kalau dapat minyak palsu mesti orang tu beli minyak dari tempat yang tak betul, kena ambil pengajaran jangan beli di tempat yang sama. Nanti kena minyak enjin palsu lagi,.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Ada banyak syarat macam tu ke? macam saya cuma pakai yang servis center recommend. Sebab saya pun tak expert dalam masalh techinical kereta ni. Sekarang baru tahu ada syarat macam ni.

Saya rasa boleh je, jenama apa pun boleh as long sesuai dengan cara penggunaan la. Contonnya kalau drive selalu sangkut dalam jem saya rasa pakai shell helix ultra bagus. tahan sikit enjin kereta tu.

Edited by myraahmaad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau dapat minyak palsu mesti orang tu beli minyak dari tempat yang tak betul, kena ambil pengajaran jangan beli di tempat yang sama. Nanti kena minyak enjin palsu lagi,.

Bagi saya, tempat yang paling selamat adalah minyak stesen, beli kat sana mesti minyak yang original. Tapi Uncle saya guna minyak enjin luar negara, selalu tukar kat bengkel, takut satu hari nanti dia  kena tipu. Kereta dia mahal, nanti rosak mesti marah kuat.

Saya rasa boleh je, jenama apa pun boleh, kalau boleh tahu fungsi minyak dan keadaan enjin sendiri lagi bagus , boleh membantu naikkan prestasi enjin kereta.

Kalau untuk kebaikan kereta mesti guna minyak enjin yang sesuai, macam kereta camry saya guna helix ultra dah 5 tahun... Fungsi dan keadaan enjin pun bagus lagi, orang servis kata enjin kereta saya telah dijaga dengan baik... haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0