• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Dual boot Win 10 dan Android 7.1.1 iso


4 posts in this topic

Posted · Report post

Assalamualaikum and hello all.

Saya nak cuba buat dual boot win 10 dan android 7.1.1 iso kat PC saya Asus VivoMini UN45H tapi tak dapat2... huhuhuh

Kalau zaman2 BIOS biasa2 mmg mudah sahaja. Asus VivoMini UN45H tu EUFI...

Ya mg ada workaround utk Disable Secure Boot dalam EUFI lah, disable fast startup dalam Windows la...but still tak jadi. 

Win 10 mmg dah ada. Android 7.1.1 iso tu pun dah bleh install. tapi bila boot pc...dia tak detect partition yg ada OS Android 7.1.1 tu walaupun saya dh cuba buat gua EasyBCD....EasyEUFI pulak tak dapat yg full version punya....

Semasa saya install android 7.1.1 tu saya dh ikut step betul dah utk install GRUB Loader....

Please advice and help. Thank you. :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

w,salam,

try yg ni tuan...katanya easy, tapi tak tau la jadi ke tidak. harap membantu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ok...saya akan cuba dahulu. terima kasih kerana reply. 

 

opp...lupa nk bagtau... EUFI PC saya yg versi baru tu...yg graphical tu...bab Disable Secure Boot tu mmg lain dari yg lain caranya...saya dah try yg tu...hmmm....takpa2. saya install yg 7.1.2 dulu...nnt saya update. Terima kasih lagi.

Edited by parangjiwa_1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sorry all...work in progress..harap maklum..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now