• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Pengerusi bank pusat menentukan arah pergerakan pasangan EURUSD pada hari khamis


1 post in this topic

Posted · Report post

Penutupan perdagangan pada hari rabu 13 Disember menyaksikan kenaikan sebanyak 80 titik untuk pasangan euro/dolar. Pada mulanya, mata wang euro meningkat berbanding dolar dari 1.1730 ke 1.1771 (+41 titik) semasa terbitan maklumat inflasi pengguna di AS, dan selepas mesyuarat FOMC, melonjak dari 1.1771 ke 1.1826 (+55 titik).

Berikutan dengan mesyuarat, FOMC AS menaikkan kadar faedah negara sebanyak 25 titik. Kini julat untuk kadar dana persekutuan adalah dari 1.25-1.50%.

Dalam tahun 2018, Fed merancang untuk menaikkan kadar faedah sebanyak tiga kali, dan turut sama mengemukakan kebimbangan berkaitan inflasi dalam negara yang semakin perlahan. Seperti yang dinyatakan oleh Janet Yellen, "Kami tidak mengetahui semua punca yang memberi kesan kepada kadar inflasi.

Pelanggan mula menjual dolar AS apabila kenaikan kadar faedah dan perancangan selanjutnya untuk menaikkan kadar sebanyak tiga kali dalam tahun 2018 tersebar dalam pasaran.

eur_141217_5a322d18a9ad4.png

Hari rabu menunjukkan kadar turun naik yang tinggi dalam pasaran antarabangsa. Nilai dolar menurun berbanding mata wang lain. Dalam sesi Amerika, euro menurun ke 1.1730. Peserta pasaran menantikan hasil dari mesyuarat FOMC.

Selepas terbitan maklumat inflasi pengguna, momentum penjualan dolar pertama muncul. Dolar semakin rancak dijual selepas mesyuarat FOMC dan ucapan pengerusi Fed, Janet Yellen. Dalam sesi Amerika, euro pulih sehingga 1.1826. Dalam sesi Asia, pasangan euro/dolar mencapai tahap 1.1844.

Perhatian hari ini ditumpukan pada tiga mesyuarat bank pusat, Bank England, Bank Switzerland, dan Bank Pusat Eropah (ECB). Perkara paling menarik untuk para pedagang adalah sidang media pengerusi bank pusat Eropah, Mario Draghi. Pada hari mesyuarat bank pusat, saya tidak melakukan ramalan, dan tidak berdagang. Ini merupakan hari yang diluar jangkaan berikutan dengan sidang media pengawal selia bank pusat.

Ayuh kita perhatikan, apa yang boleh dijangka dari analisis teknikal untuk euro. Semalam, pembeli melepasi garis TR dengan terbitan berita (dari maksimum pada 1.1812), selepas mesyuarat FOMC, melepasi TR1 (dari maksimum pada 1.1961). Apabila garis TR1 ditembusi, corak W diaktifkan. Apabila harga keluar dari koridor A-A, ia mula diproses. Sasaran adalah pada kadar 1.1866 dan 1.1881.

Apabila pengerusi ECB, Mario Draghi berucap, harga tidak terkesan dari analisis teknikal. Ia boleh meningkat diatas MA garis U3 (1.1889) atau kembali ke kadar 1.1765. Tidak diketahui apa yang akan disentuh dalam ucapan Mario Draghi dalam sidang media selepas mesyuarat ECB dan apakah persoalan yang akan dikemukakan oleh wartawan terhadap beliau. Saya mempercayai bahawa besar kemungkinan pasangan euro/dolar akan bergerak ke 1.1881.

Sumber: https://alpari.com/en/binary_options/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0