• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Tayar kalau bunyi bising kenapa?

10 posts in this topic

Posted · Report post

hi korang kalau tayar kereta jalan kat tar bising gile

tu sebb apa eh? tayar terlalu padat dengan angin ke atau memang normal

tayar bising2 ni??? sebb iolss baru je pam tayar n tayar sebelum ni pun 

bising jugak tapi lepas pam tayar ni, lagi bising 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tayar sub-standard mmg la bising.. knp x tambah harga sikit beli yg premium punya?

sub-standard tayar mmg bermasalah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betul setuju dengan kanasai . . selalunye tayar2 yang bising ni tayar yang murah punya . .

better tambah duit siket boleh beli continental . . model dia boleh refer website continental . .

u boleh tngok mana 1 tayar yang sesuai dengan kereta u . .

kalau u tak tahu juga, better pegi continental punya workshop . .

staff dorang akan tolong u jangan risau . 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

staff continental mmg helpful gile hahaha

i suke pakai tayar continental tau tak bising and sgt2 smooth 

i pakai model UC6 mahal siket tapi kalau u nak murah siket boleh je tgk

model dia yg murah ikot kemampuan u

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mungkin lah tu tayar punye masalah? apa brand u pakai? kalau conti .. syabas lah anda sbb conti yg famous bising2 punye haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aq dh pnah pegi bengkel continental kat semenyih

manew adew friendly ke helpful mahal adew la

tayar bukan bagus sgt pun 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hi korang kalau tayar kereta jalan kat tar bising gile

tu sebb apa eh? tayar terlalu padat dengan angin ke atau memang normal

tayar bising2 ni??? sebb iolss baru je pam tayar n tayar sebelum ni pun 

bising jugak tapi lepas pam tayar ni, lagi bising 

bagi aku maybe ade 2 sebab knp tayar kau bising

1. tayar kau terlalu byk angin. bahaya gile kalau bwk kereta, angin tayar terlampau padat nanti boleh meletop

2. jenis tayar kau mmg mcm tu

so bagi aku, kau boleh je tukar tayar lain tak kire la tayar ape pun tapi bagi aku elok kau pakai

tayar brand hankook or yokohama sebab lagi bagus dari continental sebenarnye.. continental mahal x silap aku..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bagi aku maybe ade 2 sebab knp tayar kau bising

1. tayar kau terlalu byk angin. bahaya gile kalau bwk kereta, angin tayar terlampau padat nanti boleh meletop

2. jenis tayar kau mmg mcm tu

so bagi aku, kau boleh je tukar tayar lain tak kire la tayar ape pun tapi bagi aku elok kau pakai

tayar brand hankook or yokohama sebab lagi bagus dari continental sebenarnye.. continental mahal x silap aku..

Aku tengah pakai tayar Conti, model CC6. Harganya berpatutan kot, cume hampir 200 sebiji je.. harga berapa bg Hankook dn Yokohama? Setahu aku, Harga Yoko lbh tinngi berbandingkan Conti. Baik ko g tanya baik2 sebelum beli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aq dh pnah pegi bengkel continental kat semenyih

manew adew friendly ke helpful mahal adew la

tayar bukan bagus sgt pun 

abes tu skrg ko pakai tayar ape?

tayar michelin dan yokohama mahal mampos, tayar GY harga murah tp x berkualiti

rasanya cume tayar Conti dpt memuaskan aje..

harga berpatutan dn performance okei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

staff continental mmg helpful gile hahaha

i suke pakai tayar continental tau tak bising and sgt2 smooth 

i pakai model UC6 mahal siket tapi kalau u nak murah siket boleh je tgk

model dia yg murah ikot kemampuan u

mmg betul ckap u staff continental mmg helpful n friendly jugak 

i dah pakai continental cc6 sbb tu yg paling murah yg i mampu pakai.. hhehehehe

dah tak bunyi bising dah... rase beza tayar dulu dgn skrg.. thanks a lot!

aq dh pnah pegi bengkel continental kat semenyih

manew adew friendly ke helpful mahal adew la

tayar bukan bagus sgt pun 

ehhhh continental punye staff bagus sbb dia bagi tau aku tayar aku sebenarnye getah dah keras

sebb tu la bunyi bising n tayar dah x mampu nak grip betul

kalau tak ade dorang tak tahu lah aku.. thank god la pakai continental skrg

rase lembutn drive pun terasa laju je sekarang.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0