• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Memilih Penghawa Dingin

11 posts in this topic

Posted · Report post

Nak beli 2 unit 2 HP punya penghawa dingin.....
tapi ade x de idea tentang yg mane brand atau model baik sekali ,
ada apa cadangan boleh bagitau aku kat sini 
terima kasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak beli 2 unit 2 HP punya penghawa dingin.....
tapi ade x de idea tentang yg mane brand atau model baik sekali ,
ada apa cadangan boleh bagitau aku kat sini 
terima kasih.

kena tengok apa jenis dan fungsi air-cond yg u perlukan.

biasanya aq beli jenis yg boleh jimat elektrik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak beli 2 unit 2 HP punya penghawa dingin.....
tapi ade x de idea tentang yg mane brand atau model baik sekali ,
ada apa cadangan boleh bagitau aku kat sini 
terima kasih.

sy biasa beli yg cukup sejuk,

tapi tengok harga air-cond tu jugak,

biasa tak beli mahal sgt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak beli 2 unit 2 HP punya penghawa dingin.....
tapi ade x de idea tentang yg mane brand atau model baik sekali ,
ada apa cadangan boleh bagitau aku kat sini 
terima kasih.

senang kata je, harga tinggi you dapat semua fungsi yang you nak ,klaw ada duit je, mana2 model you pun boleh beli , HP mungkin terlalu murah untuk you hihihi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sy biasa beli yg cukup sejuk,

tapi tengok harga air-cond tu jugak,

biasa tak beli mahal sgt.

Ada ke air-cond yang x sejuk , semua Air-cond sama je , sejuk gila pada asalnya , Tapi makin lama guna makin x sejuk dah... baiki kena duit , beli baru kena duit , baiklah xyah beli, jimat duit, x menyebabkan pencemaran udara juga haha 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak beli 2 unit 2 HP punya penghawa dingin.....
tapi ade x de idea tentang yg mane brand atau model baik sekali ,
ada apa cadangan boleh bagitau aku kat sini 
terima kasih.

kalau nak tanya pasal brand, aku rasa York itu oklah,

setakat ini i pakai tak ada masalah,

rumah i pakai yg model Wall Mounted R410A,

mmg cepat sejuk dan jimat elektrik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

senang kata je, harga tinggi you dapat semua fungsi yang you nak ,klaw ada duit je, mana2 model you pun boleh beli , HP mungkin terlalu murah untuk you hihihi

biasalah harga air-cond skrg,

i tengok kat kedai smlm air-cond skrg bukan main canggihnya,

mcm2 fungsi ada, yg i tengok tu jenis air-cond inverter brand York,

kata org kedai itu air-cond Inverter boleh jimat byk elektrik,

siap ada penapisan hydro,kali pertama aku dengar fungsi ini.:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ada ke air-cond yang x sejuk , semua Air-cond sama je , sejuk gila pada asalnya , Tapi makin lama guna makin x sejuk dah... baiki kena duit , beli baru kena duit , baiklah xyah beli, jimat duit, x menyebabkan pencemaran udara juga haha 

mmg sejuk gila air-cond rumah i tu,

tapi air-cond itu ada fungsi penapisan udara,

rasanya tak ada cemarkan udara kut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pernah guna byk jenama, ada LG, panasonic, acson, york dll

LG design mmg cantik, panasonic model lama yg pernah guna tahan bih kurang 4-5 thn

acson&york pun sejuk jugak..rumah pun ada 2 ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

biasalah harga air-cond skrg,

i tengok kat kedai smlm air-cond skrg bukan main canggihnya,

mcm2 fungsi ada, yg i tengok tu jenis air-cond inverter brand York,

kata org kedai itu air-cond Inverter boleh jimat byk elektrik,

siap ada penapisan hydro,kali pertama aku dengar fungsi ini.:rolleyes:

Aq pun x pernah dengar penapisan hidro ni...Nampak sgt canggih haha
Saya pakai AC waktu lama....
Inverter model mungkin saya akan belilah!

Ada ke air-cond yang x sejuk , semua Air-cond sama je , sejuk gila pada asalnya , Tapi makin lama guna makin x sejuk dah... baiki kena duit , beli baru kena duit , baiklah xyah beli, jimat duit, x menyebabkan pencemaran udara juga haha 

Ni aircon dah jadi alat elektrik essential sebuah rumah.....
Aircon x de semua sama, yg brand yg x asli fake produk cepat rosak!
yg branded ade jaminan dan warranty.
AC ni tapis udara lagi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pernah guna byk jenama, ada LG, panasonic, acson, york dll

LG design mmg cantik, panasonic model lama yg pernah guna tahan bih kurang 4-5 thn

acson&york pun sejuk jugak..rumah pun ada 2 ni

Mmg York sejuk, sbb dia ada rapid cooling... cepat sejuk compare ngan model lain....

Model baru design pun nmpk cantik jugak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0