• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Nak pakai Xpax ok ke tak? hehe

15 posts in this topic

Posted · Report post

Penat la nak topup hari2 . 

Tapi internet same jee..

Haih gaji tak berapa banyak, tapi asyik kena toup jeni .LArap laa jawabnya. 

Korang ada pakai Xpax ke??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Huhu sama lah kita wak, duit minyak ,duit kereta, duit makan duit topup.. 

Hmm tol lagi ulang alik kerja kat Putrajaya so pakai tol. 

kadang2 nak pakai waze pun malas sbb internet tak kuat la ape laa

interent skrg kuat makan haa. 

Saya ada dgr Xpax baik punya . emm anyone ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wahh semua orang menghadapi masalah ni. hahaha.

Aku kerja jugak sama jee memalului apa yang koramg lalui tu. Biasa lah sekarang ni semua kene cukup . 

Nak nak internet sume org kejar. Pakai Xpax ni baru rasa okay . 

Sbb internet okay. Tapi aku ambil yg setiap bulan berbayar tu rm38 dpt 4gb manyak kan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wahh semua orang menghadapi masalah ni. hahaha.

Aku kerja jugak sama jee memalului apa yang koramg lalui tu. Biasa lah sekarang ni semua kene cukup . 

Nak nak internet sume org kejar. Pakai Xpax ni baru rasa okay . 

Sbb internet okay. Tapi aku ambil yg setiap bulan berbayar tu rm38 dpt 4gb manyak kan?

Serius ke bro, kena ambil apa-apa plan magic sim ada dapat carry forward interent ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Serius babe, iyuppp kena lah ambil kalo tak camner nak dapatkan burung hantu haha. 

Eh saving taww bende ni senang ulak alik duit tak larap sgt fikir la kalo nak toup sumer wuii mane pokai duit haha. 

Carry forward internet mcm kami ni hanya size X maxium 1GB utk dapatkan carry forward tenet tu . kmai ni guna hanya size X rm38 4GB . Dapat interent burung hantu taw best !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Eeee kenaper dgn Xpax ni banyak sangat internet melimpah2 kat iphone aku ni .Sape yg takde tenet meh laa amek haha.

Aku suka burung hantu tu sbb laju sgt . 

Tapi kawan aku kata kan Maxis pun ade jugak buat camni . Tapi tah la lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Eeee kenaper dgn Xpax ni banyak sangat internet melimpah2 kat iphone aku ni .Sape yg takde tenet meh laa amek haha.

Aku suka burung hantu tu sbb laju sgt . 

Tapi kawan aku kata kan Maxis pun ade jugak buat camni . Tapi tah la lol

hahaha mungkin you get confused kot, so faryou guna okay tak ?

so far i guna mmg okay sgt . Andddd memang melimpah pun hahaha .

dapat carry forward tu best !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Eeee kenaper dgn Xpax ni banyak sangat internet melimpah2 kat iphone aku ni .Sape yg takde tenet meh laa amek haha.

Aku suka burung hantu tu sbb laju sgt . 

Tapi kawan aku kata kan Maxis pun ade jugak buat camni . Tapi tah la lol

Tulah internet member pun melimpah , sampai bukak hotspot pun tak kisah hahaha,

so awak pakai yg maan satu ea?

I nak yg sebulan tu best laa dpt burung hantu tu high speed internet kan .

Unlimited call tu blh la call my girl hihi . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pakai jelaaa yg toup2 senang takyah bayar tiap2 bulan . 

Tapi internet kena jimat la wakakakakka. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

eee betul tah tidak celcom2 ni . aku paling pantang kalo celcom ni buat camni .

kejap lagi bagi internet laju tapi caj mahal2 tak pasal pasal kene bayar mahal ! puii .

pakai jela Digi 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pakai jelaaa yg toup2 senang takyah bayar tiap2 bulan . 

Tapi internet kena jimat la wakakakakka. 

Sebab dah pakai yang topup la i nak tukar haha.

Eh tapi bagus taw bayar at every month ni . lagi pun banyak benefits nyer .

Takkan bayar mahal punya . sbb you mesti amek manew2 package . Example mcm i sebulan rm38 4GB ! so bayar rm38 jer la. 

kikiki. awak ni msti selalu kene caj mahal2 kan dgn telco lain . haha 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

eee betul tah tidak celcom2 ni . aku paling pantang kalo celcom ni buat camni .

kejap lagi bagi internet laju tapi caj mahal2 tak pasal pasal kene bayar mahal ! puii .

pakai jela Digi 

hahahaa ape lah you ni Minah oi ,

kalo tipu takdenyer org pakai okay ?

mungkin awak dah selalu kene tipu ni ehh?eh?

haha 

Sekarang ni takde yg tak pakai duit minah oi :D

Bayar mahal ke kalo sebulan Rm38 4GB? ekekeekeke. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Waw banyak nyer dapat carry powed tu best , tapi yang burung tu kalo la boleh carry powed jugak kan baguih kan?hahaha joke .

Thank you for informations eh guys . 

kalau i tak jumpa forum ni mesti tak tahu sgt pasal xpax ni :wub:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Waw banyak nyer dapat carry powed tu best , tapi yang burung tu kalo la boleh carry powed jugak kan baguih kan?hahaha joke .

Thank you for informations eh guys . 

kalau i tak jumpa forum ni mesti tak tahu sgt pasal xpax ni :wub:

 

haha iyer banyak kan ?

hahha semua org ckp bende yang same lor burung hantu cannot carry forwerd dear hihi. 

nam pun burung hantu kan so kena la tu from 2am untill 7am hihi.

But dun wori kan 4Gb tu blh carry forward maximum 1GB taww !

most welcome hehe. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Waw banyak nyer dapat carry powed tu best , tapi yang burung tu kalo la boleh carry powed jugak kan baguih kan?hahaha joke .

Thank you for informations eh guys . 

kalau i tak jumpa forum ni mesti tak tahu sgt pasal xpax ni :wub:

 

iyup memang bagus pun . 

Sekarang saya punya duit dah tak larap(habis) dah sebab saya dah tukar ke xpax ni memang bagus utuk semua orang .

Unlimited call lagi wuhuuuuu !! memang best sgt k. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0