• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Plan yang mahal!

12 posts in this topic

Posted · Report post

Parents sy ada menggunakan 1 data plan dari 1 telco nie..

mahal yg amattttt!! 

walaupun dorg janjikan pakej data yg murah, tapi line dorg teruk

bile parents sy pegi ke luar negara..

bill pulak melambung tinggi pdhal parents sy off data..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

berapa byk bil engko naik??

sebab ak pun ade masalah yg sama jugak

ak belajar dekat jepun sekarang

bila ak balik malaysia je, bil ak tetibe je der naik 

padahal, kat umah ak pkai wifi je so dah jimat data kat situ

haihhhhhh....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kenapa x suruh parents kau tukar plan..

pakai laa digi.. digi murah je tau...

sy pakai bwk pegi travel pun ok 

line dorang penuh je kat india that time..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Parents sy ada menggunakan 1 data plan dari 1 telco nie..

mahal yg amattttt!! 

walaupun dorg janjikan pakej data yg murah, tapi line dorg teruk

bile parents sy pegi ke luar negara..

bill pulak melambung tinggi pdhal parents sy off data..

hmm... zaman sekarang ni byk cas yg tersembunyi..

so, ape kate ko pkai wonderoam je? celcom punye

member aku yang pegi travel dekat london la hong kong laa

semua pakai wonderoam jgak.. senang hati pulak tu bile dorg balik

hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yeahhh wonderoam ni mcm mane ehh??

sebab i penah tgk ad dia kat newspaper..

cuma x terlintas pulak nak tanya sebab time tu x nak pegi mana2 pun

after puasa i nak pergi hong kong.. nak pegi Disneyland.. hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh i tahu wonderoam ini macam mana mau guna?

sebab ini 1st time i dengar wonderoam

macam mana cara untuk register?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh i tahu wonderoam ini macam mana mau guna?

sebab ini 1st time i dengar wonderoam

macam mana cara untuk register?

wonderoam ini dia boleh guna utk postpaid je

so, kene pegi celcom centre laa kalau u bukan celcom user utk register

plan platinum.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nice jugak.. macam tertarik plak nak tau.. haha

berapa harga plan dia? kalau dari telco lain, 

register plantinum ni tapi nak kekal kan no skang ni boleh ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nice jugak.. macam tertarik plak nak tau.. haha

berapa harga plan dia? kalau dari telco lain, 

register plantinum ni tapi nak kekal kan no skang ni boleh ke?

i penah pakai sebelum ni.. rm 38 sehari dgn rm 138 semnggu dia ada

so, boleh laa pilih nak pkai pakej ape.. tapi yg rm 138 tu ade negara2 yg tertntu je..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nice jugak.. macam tertarik plak nak tau.. haha

berapa harga plan dia? kalau dari telco lain, 

register plantinum ni tapi nak kekal kan no skang ni boleh ke?

harga dia RM 38/day dgn RM 138/week.. yg 138 tu dapat 3GB internet, 

unlimited calls and sms & boleh tahan 7 hari.. tapi negara yg ada dlm list je

kalau 38 tu world wide la.. so, kalau dulu pegi outstation kt luar, paling tidak pun rm 150++ 2-3 hari je kan

sekarang dah x de hal.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau mcm sy, sy mmg celcom user.. so, boleh lah pakai pakej ni?

sebab hujung bulan 8, sy nk pegi munich utk sebulan.. 

tapi kalau RM 38 tu bape GB dapat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau mcm sy, sy mmg celcom user.. so, boleh lah pakai pakej ni?

sebab hujung bulan 8, sy nk pegi munich utk sebulan.. 

tapi kalau RM 38 tu bape GB dapat?

kalau mcm awk, awk kena tukar plan ke first platinum laa baru dpt pakai pakej ni..

kalau yg 38 tu, seingt sy 500 mb je.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0