• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

raya nak dekat!!

12 posts in this topic

Posted · Report post

nak dekat raya nih mesti ada masalah

masalah dia nak beli kuih raya la ape lagi

tapi sesetengah yg kita dah beli ready made ni susah nak dpt yg sedap

betul x?? ada sape2 tau area kl yg ade jual kuih raya yg sedap??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hmm.. dari beli kat luar yg tak akan sedap tu

better u buat kat sendiri je kat rumah.. homemade org kate hehe

barang buat kuih ni murah je.. boleh dpt byk pulak tu..

haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ta saba nak raya ker?? 

sya pun tatau nak buat kuih apa raya ni

nak beli yg dah siap je

sebab sy pun bkn pandai buat kuih.. hahahaha

nak resepi boleh ta??

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sya nak buat tart nenas..

tapi korg sume tau kan yg inti tart ade yg dah ready made..

cume sya x tau nak beli kat mane..

sebab kbyyakn kedai wlupun kedai jual brg kek tu sume susah nak dpt..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

DSC_0233a.jpg

sy teringin nak buat biskut ni.. sedappppp tapi tuuu laaa susah siket nak dpt brg2 dia.. kne cari merata tempat baru complete..

Edited by aminur88

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haaahhhh... dengar crite tesco ada buat baking fair

banyak bahan2 kuih yg dorg jual murah2

tak nak try pegi tesco ke? tgk la bahan2 buat snow almond ni..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haaahhhh... dengar crite tesco ada buat baking fair

banyak bahan2 kuih yg dorg jual murah2

tak nak try pegi tesco ke? tgk la bahan2 buat snow almond ni..

ehhh ada baking fair? knp sy tak penah tau pun..

apa lagi dorg jual utk fair tu? sy nak cari mcm2 utk raya sy.. hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya dah pegi pun tesco hari tu

best.. mak saya beli balang kuih harga 3 hengget lebih sebalang

barang kuih pun byk offer. hehe

so, tak payah nak beli2 kuih.. bkn sedap pun dorg yg jual pikir untung je

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aq beli bahan2 nak buat kuih ke kek ke semua kat BAGUS. 

macam2 dorang jual tapi ada jugak barang yg x cukup.. abes stok katenye haha

parking pun boleh tahan susah nak dapat

tapi tu la murah beli kat BAGUS. 

nak lagi murah, reg jadi member

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aq beli bahan2 nak buat kuih ke kek ke semua kat BAGUS. 

macam2 dorang jual tapi ada jugak barang yg x cukup.. abes stok katenye haha

parking pun boleh tahan susah nak dapat

tapi tu la murah beli kat BAGUS. 

nak lagi murah, reg jadi member

 

tapi kalau shopping kat tesco, bkn barang kuih je dorg dpt beli.. 

barang2 lain pun dorg boleh beli utk daily routine dorg pakai

hahhh.. tak ke senang tu.. tesco ada jugak sales barang2 lain 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ahh barang lain pun ada offer jgak

brang dapur la, barang dlm uma la

mcm2 lagi la.. boleh je pegi website dorg

cari barang yg korg nak beli pastu

tgk harga sales dorg, kalau nak beli pegi la serbu

haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ahh barang lain pun ada offer jgak

brang dapur la, barang dlm uma la

mcm2 lagi la.. boleh je pegi website dorg

cari barang yg korg nak beli pastu

tgk harga sales dorg, kalau nak beli pegi la serbu

haha

ohh ye keee ingatkan website dorg utk beli online je

biasa la tak pernah beli online2 ni hehe

lagipun dah biasa dpat catalog tesco kt rumah i

bile dorg ada sales ke ape ke, baru dpt catalog baru dorg ehehe

okay la kalau dorg buat mcm ni sebab biasa nak puasa n nak raya 

la byk pkai duit semua tau.. gst lagi huhuhuuhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0