• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Mana nk cari roaming for travel

15 posts in this topic

Posted · Report post

i tengah cari roaming plan ke atw apa2 laaa sbb lagi berapa hari nk g overseas lawat kak kt tokyo..so skrg ni nk pendapat korg ada tak roaming yg better???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

celcom ada roaming juga tapi saya lupa apa nama roaming celcom...cuba laa survey kt celcom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wonderoam rasanya yg celcom tu ..tu mmg bagus for travel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wonderoam ada dua package rasanya satu 1day rm38 dan 1 week 138

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

so kalau 1 week berapa gb boleh guna??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

so kalau 1 week berapa gb boleh guna??

3gb for i week bkn tu je dpt unlimited call & sms 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

untunk international roaming mmg celcom yg sesuai guna coverage pon laju wlpn kt country lain

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dh ramai ke yg pkai ni sbb sepupu aku kena kerja kt overseas dia ada ckp dgn aku selalu kerja kt luar je kena tukar sim sana..soo dia nk cari roaming yg tak yah tukar nmbr fon..soo wonderoam ni kena tukar nmbr ke tak??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dh ramai ke yg pkai ni sbb sepupu aku kena kerja kt overseas dia ada ckp dgn aku selalu kerja kt luar je kena tukar sim sana..soo dia nk cari roaming yg tak yah tukar nmbr fon..soo wonderoam ni kena tukar nmbr ke tak??

tak payah klw awak mmg celcom user just melalui celcom ataupun di outlet celcom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku selalu klw pergi bercuti ke atw pon pergi kerja luar mmg pkai wonderoam ni..murah laa juga daripada buat roaming bnyk mkn kredit atleast ni tak dah laa taikh kredit..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku selalu klw pergi bercuti ke atw pon pergi kerja luar mmg pkai wonderoam ni..murah laa juga daripada buat roaming bnyk mkn kredit atleast ni tak dah laa taikh kredit..

mmg berhasil laa??

bagus laa.. ramai2 lepas nie boleh pkai nokkkk!! haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mmg bagus pkai wonderoam cousin aku kt indonesia kwsn paling susah nk dapat line but dia guna wonderoam mmg sng dapat cousin yg lain sanggup tukar ke sim kad Indonesia dh laa mahal lps tu lama plk nk tunggu pengesahan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

umobile ada juga roaming package 1.5gb 3days harga nya rm10..lagi murah kn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

umobile ada juga roaming package 1.5gb 3days harga nya rm10..lagi murah kn

murah tapi hanya klw guna cepat habis plk tu ..klw celcom 3gb ,7days and unlimited call& sms lagi bagus line pon laju klw kt negara jiran..harga pon ok juga rm138 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0