• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

plan telco yg terbaik di malaysia


29 posts in this topic

Posted · Report post

Ramai kawan2 i nk tukar ke plan first gold sekarang ..so i ni student universiti lagi so klw boleh i pon nk pakai yg bayar bill aja...lagi jimat daripada beli topup selalu..so i nak tahu lebih lanjut ttg plan first gold celcom lagi..meh share2 dgn i ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i pon student juga i pkai celcom plan first gold mmg ok lagipon skrg if awak nk beli celcom first gold dalam rm80 sahaja smpai akhir bulan may bln nie..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ya first gold mmg ok laaa sampai skrg adik i pon dh mula suka guna first gold

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

yap dh mula rmai org pkai first gold wlpn ada telco skrg dh ada plan sebijik dgn celcom first gold80 tapi celcom coverage lagi better 

Edited by khairul44

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bukan ker celcom selalu bill cekik darehh...fuction sama je 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bukan ker celcom selalu bill cekik darehh...fuction sama je 

bill celcom tak smpai bpew ratus pon..at least pkai first gold puas sbb coverage dan juga service tak lembab..dan jimat data time weekend sbb free 5gb ..so blm cuba blm tahu kn..hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Ni celcom plan first gold berbaloi klw pkai plan ni aku dah pakai 1bln dah 10gb tu pon tak boleh habis sebaiklaahh baki data boleh pkai lagii

 

 

48-422-gold_all_c_usp.thumb.jpg.ba973087

Edited by manne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

btw younder music tu berapa lama free nya?? and harga plan ni still murah ke?? atw rm100

 

Edited by lsyi1988

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

btw younder music tu berapa lama free nya?? and harga plan ni still murah ke?? atw rm100

 

maybe dalam 12bulan free younder music tu..dan harga plan tu skrg tgh promosi rm80 smpai akhir bln 5 tahun ni..so cepat2 laa pergi beli...sbb sekarang plan first gold mmg bagus dan dh ramai org pkai plan ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ingtkn promosi plan ni dh abis rupa2 dorg buat lagi promosi sampai bln 5..nmpk nya sempat laa beli lps dpt gaji nnti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sebab sebelum ni sampai 31 march je tapi dorg extented sampai 31 may tahun ni..so yg berminat tu boleh laa cpt2 beli sblm end promotion..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sekarang confused nk pkai antara celcom atw digi sbb dua plan sma..tapi i mmg suke guna celcom tapi still confused yg mana better 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sekarang confused nk pkai antara celcom atw digi sbb dua plan sma..tapi i mmg suke guna celcom tapi still confused yg mana better 

memang sama harga antara dua plan tapi celcom first gold perbezaan dia pelan d hanya boleh rollover 2gb je padahal celcom first gold boleh 5gb  ...and celcom first gold unlimited sms dan juga call to all network..wlpn pon harga lebih kurang sama tapi perbezaan mesti lain..             

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ye mmg setiap plan mana ada yg sama tapi skrg ramai choice celcom first gold drpd plan lain yg aku paling suka line celcom tak lembab..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ouhh yaa i pon baru saja tukar drpd celcom first blue dari gold ..mmg bagus guna celcom first gold ni sbb bnyk free dia bagi...lagipon 10gb tu bnyk kot...sebaiklaa boleh bawak ke bulan depan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wahhh ramai juga bagi feedback pls plan celcom first gold..so mcm tu i pon nk try subscribe plan first gold ni.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bergantung pada penggunaan. aku jarang topup dan memerlukan tempoh sah yg panjang, jadi aku guna friendi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hai gais. I sejak ramai yg kata i looks like Zayn malik one direction ni popular pulak di social media HAHA ! 

okay sorry poyo. Ehh bagus sgt lah utk mereka yg study pakai First gold ni, tgk mcm i semua laju 

upload video dgn adenyer first gold ! Jum 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Elehh bro Zayn malik lah sgt tgk sikt haha gurau !

Kau pakai first gold ?

Aku nak gak lah . Rm80 kan promotion sampai 30 june 2016 ini? 

intro ah sikit bro hehe 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aduhh mamat ats tu haha .. 

Weh bruh pakai je first gold tu 5gb weh.

iyup sampai 30 june je. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Elehh bro Zayn malik lah sgt tgk sikt haha gurau !

Kau pakai first gold ?

Aku nak gak lah . Rm80 kan promotion sampai 30 june 2016 ini? 

intro ah sikit bro hehe 

kahkahkah aku mmg Zayn Malik laa org kata haha !

tgk nama aku lah :D 

Yes aku pakai first gold RM80 sebulan . Cuba lah bruh, mana tahu kau jadi Zain Saidin Malaysia hahahah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aduhh mamat ats tu haha .. 

Weh bruh pakai je first gold tu 5gb weh.

iyup sampai 30 june je. 

 

 

Arghhh kene google ni tgk sndri haha. 

Tapi korang sure ea first gold tu? 

aku mcm risau2 laa btl ke tidok nih . 

yela 5Gb free weekend pastu 5GB free weekedays total RM80 sebulang?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku pakai plan digi murah je rm30 sebulan 

masok semak pun line jalan jer B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sejujurnya ku mengakui celcom ni bagus amik je mana-mana tapi skrg first gold promotion kan. 

kau pilih je mana mana sbb gua pakai celcom bagus line coverage eh coverage sama je hehe line dia power meluas,

Lagi satu tak terikat dgn kontrak. kau nampak tak? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku pakai plan digi murah je rm30 sebulan 

masok semak pun line jalan jer B)

yeke?power lah . barapa gb tu?

aku guna first gold ni masuk kebun pun okay :D

dgn adenyer 1.25gb/per weekend hanya rm80 bruh. 

depends hp kau kut hehe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now