• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

InstaForex - Company News

1413 posts in this topic

Posted · Report post

berbagai maklumat dpt diperolehi dgn melayari website instaforex

terdapat pelbagai maklumatboleh diperolehi secara percuma dari laman web instaforex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

terdapat pelbagai maklumatboleh diperolehi secara percuma dari laman web instaforex

di web instaforex juga bahasa boleh ditukar kpd bahasa tempatan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

berbagai maklumat dpt diperolehi dgn melayari website instaforex

trader boleh ke www.instaforex.com untuk info lanjut

berbagai maklumat dpt diperolehi dgn melayari website instaforex

semua maklumat adalah percuma dan jangan risau, buka akaun juga percuma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

trader boleh ke www.instaforex.com untuk info lanjut

semua maklumat adalah percuma dan jangan risau, buka akaun juga percuma

proses buka akaun di instaforex juga adalah mudah dan tidak mengambil masa yg lama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

proses buka akaun di instaforex juga adalah mudah dan tidak mengambil masa yg lama

di instaforex terdpt 3 jenis akaun yg trader boleh pilih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

di instaforex terdpt 3 jenis akaun yg trader boleh pilih

saya bbiasa menggunakan akaun instaforex standard. ianya juga menawarkan nilai rebate yang istimewa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya bbiasa menggunakan akaun instaforex standard. ianya juga menawarkan nilai rebate yang istimewa.

sy hanya ada pengalaman menggunakan akaun standard dan akaun cent, untuk akaun eurica sy belom cuba lagi. Perbezaan akaun eurica dgn standard dr segi spread dan komisyen. Akaun standard mempunyai spread tp tiada komisyen.manakala eurica pula komisyen dikena tp tiada spread

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sy hanya ada pengalaman menggunakan akaun standard dan akaun cent, untuk akaun eurica sy belom cuba lagi. Perbezaan akaun eurica dgn standard dr segi spread dan komisyen. Akaun standard mempunyai spread tp tiada komisyen.manakala eurica pula komisyen dikena tp tiada spread

sy juga begitu tuan, teringin juga untuk mencuba sendiri menggunakan akaun eurica di instaforex ini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Keputusan empat pusingan peraduan InstaForex dirumuskan

2uix5yp.jpg

Keputusan peraduan dari InstaForex telah dirumuskan dan para pemenang ditentukan. Hari ini, kami bersedia menamakan pemenang InstaForex Sniper, Lucky Trader, FX-1 Rally, dan One Million Option.

InstaForex mengucapkan tahniah kepada pemenang, dan ingin semua peserta mendapatkan nama mereka dalam pencapaian peraduan seterusnya.

 

InstaForex Sniper

Pedagang yang paling meminati dan paling cepat bersaing dalam pertandingan Sniper InstaForex. Hari ini, Alexander Gennadyevich Tishin dari Kazakhstan diiktiraf demikian. Dia mengalahkan pesaingnya dan menjadi pemenang. Kami mengucapkan tahniah kepada pemegang rekod dan bersukacita atas kejayaannya! Jadi, sertai kami dan capai masa terhebat anda! Kami masih ingat tahap pertandingan InstaForex Sniper seterusnya akan diadakan dari 8 April 2019 hingga 12 April 2019.

 

Lucky Trader

Keazaman, tumpuan pada kejayaan, penentuan, dan kesabaran adalah kunci kepada kemenangan dan hasil yang sangat baik dalam pertandingan Lucky Trader. Mungkin anda dapat mengatasi pencapaian Andrey Vladimirovich Bolovintsev, tetapi hari ini, dia adalah seorang yang telah memenangi kemenangan cemerlang di peringkat biasa pertandingan Lucky Trader. Kami mengucapkan tahniah kepada pemenang dan minta dia meneruskannya begitu. Jadi, jangan terlepas peluang untuk menjadi pemenang! Peringkat seterusnya pertandingan akan bermula pada 15 April 2019 dan akan berakhir pada 26 April 2019.

 

FX-1 Rally

Prestasi terbaik semasa FX-1 Rally peringkat biasa ditunjukkan oleh Mazlan Bin Muda, seorang pedagang dari Malaysia. InstaForex mengucapkan tahniah kepada pemenang dan ingin beliau mengekalkan usahanya, mengesahkan tajuk gelaran tersebut dalam peringkat seterusnya dalam peraduan FX-1 Rally. Jika anda tidak takut untuk bertarung sukar dan bersedia untuk mengambil bahagian dalam perlumbaan yang menakjubkan untuk kepimpinan, anda dialu-alukan untuk memulakan peringkat tetap FX-1 Rally! Anda boleh mendaftar dan menyertai perlumbaan seterusnya yang akan diadakan dari 00:00 5 April, 2019 hingga 23:59 5 April 2019.

 

One Million Option

Salah satu pertandingan yang paling popular dari InstaForex adalah One Million Option. Selalunya banyak peserta yang sudah lama bersemangat dan adrenalin! Setiap pusingan peserta yang berani bersaing untuk mendapatkan gelaran pedagang pilihan terbaik dalam perjuangan yang hangat. Berikutan keputusan peringkat baru-baru ini, Illya Vadimovich Ryumin, seorang pedagang dari Ukraine, menjadi pemilik hadiah. Kami gembira mengucapkan tahniah kepada pemenang dan berharap nasib baik kepada semua pedagang yang menyertai pertandingan dari InstaForex. Peringkat Satu Million Opsyen seterusnya akan diadakan dari 1 April, 2019 hingga 5 April 2019.

 

Maklumat lanjut: https://www.instaforex.com/company_news/11786.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sy juga begitu tuan, teringin juga untuk mencuba sendiri menggunakan akaun eurica di instaforex ini

saya pernah menggunakan akaun cent untuk mencuba robot forex saya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sy juga begitu tuan, teringin juga untuk mencuba sendiri menggunakan akaun eurica di instaforex ini

jika tuan trade minyak ataupun usd index di akaun standard instaforex,tuan akan dikenakan komisyen manakala spread adalah 0. Instrumen yg ditawarkan dimana2 akaun instaforex adalah sama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jika tuan trade minyak ataupun usd index di akaun standard instaforex,tuan akan dikenakan komisyen manakala spread adalah 0. Instrumen yg ditawarkan dimana2 akaun instaforex adalah sama

trade us index di instaforex boleh dapat komisen ke tuan macam trade saham tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

macam2 ada di instaforex ye tuan?

InstaForex sentiasa menyediakan perkhidmatan terbaik untuk dagangan kepada setiap pelanggan, pelbagai instrumen dagangan yang lengkap untuk dagangan yang lebih efisyen. Layari link berikut untuk maklumat lanjut: https://www.instaforex.com/ Terima kasih 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

trade us index di instaforex boleh dapat komisen ke tuan macam trade saham tu?

ada dividen tuan jika berdagang CFD di instaforex. dividen ikut CFD yang didagangkan itu. jika ada, maka ada dividen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada dividen tuan jika berdagang CFD di instaforex. dividen ikut CFD yang didagangkan itu. jika ada, maka ada dividen

menarik juga utk trade cfd seperti saham ni di instaforex, pelanggan boleh dapat keuntungan di atas trading dan juga dividen nanti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

menarik juga utk trade cfd seperti saham ni di instaforex, pelanggan boleh dapat keuntungan di atas trading dan juga dividen nanti

ya tuan , memang menarik dapat trade cfd di instaforex sambil dpt dividen. senarai cfd boleh dilihat di www.instaforex.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 

 

30bonus_header.png

Bonus Penyertaan 30%

Kesemua pelanggan InstaForex akan dikreditkan dengan bonus Penyertaan 30%. Satu-satunya syarat untuk mendapatkan bonus ini adalah mendaftar akaun perdagangan dengan syarikat dan mengisi borang permohonan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.instaforex.com/ms/forex_bonus

Insta Systems Sdn Bhd

Hubungi kami di: Tel: 06- 6014856
Atau kunjungi pejabat kami di alamat: No 232, Jln S2 B10, Uptown Avenue, 70300, Seremban Dua, NSDK. (Berhadapan Kolej Negeri)
https://www.facebook.com/instasystems

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 

 

 

30bonus_header.png

Bonus Penyertaan 30%

Kesemua pelanggan InstaForex akan dikreditkan dengan bonus Penyertaan 30%. Satu-satunya syarat untuk mendapatkan bonus ini adalah mendaftar akaun perdagangan dengan syarikat dan mengisi borang permohonan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.instaforex.com/ms/forex_bonus

Insta Systems Sdn Bhd

Hubungi kami di: Tel: 06- 6014856
Atau kunjungi pejabat kami di alamat: No 232, Jln S2 B10, Uptown Avenue, 70300, Seremban Dua, NSDK. (Berhadapan Kolej Negeri)
https://www.facebook.com/instasystems

jangan lupa untuk claim bonus 30% dari instaforex setiap kali anda melakukan deposit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

logo_insta.jpg
 
Untuk yang baru bermula
red-line1copycopy1.png
 
Untuk menjadi pedagang yang mahir dan profesional dalam pasaran dagangan kewangan, pedagang perlu mendapatkan kemahiran dan pengetahuan, yang sangat penting untuk berada diarena ini
 
Untuk menjadi pedangang yang baru ini tidak bererti perlu mengalami kerugian.Ini Kerana akaun InstaForex tidak mempunyai had minima untuk berdagang, anda boleh mula berdagang dengan jumlah yang sedikit pun,ini juga boleh untuk mengurangkan risiko. Dengan peningkatan rasa keyakinan diri, anda boleh menambah bilangan lot perdagangan operasi, meningkatkan risiko dan membolehkan untuk mendapatkan keuntungan yang lebih tinggi.
 
3 Langkah mudah untuk berdagang:
 
liblack.png Langkah Pertama ( Akaun Demo )
 
Setiap pedagang boleh membuka akaun DEMO dan belajar bagaimana untuk mengendalikan terminal dagangan dan strategi perniagaan untuk jangka masa terhad dan percuma.Walaupun tanpa pengetahuan tentang pasaran dagangan kewangan,anda sebagai seorang pedagang boleh membuka akaun DEMO.Di akaun DEMO anda dapat melakukan transaksi sebagaimana dilakukan pada akaun yang sebenarnya.
 
Seberapa banyak soalan pun, anda boleh cuba untuk menjawab dengan menggunakan akaun DEMO dengan tanpa risiko dan mempunyai peluang untuk membuka kuantiti terhad dan ia adalah percuma. Selain itu sokongan jabatan, 24 / 5 sedia berkhidmat perkhidmatan d ICQ, chatting, telefon atau e-mel.
liblack.png Langkah Kedua ( Akaun Nyata )
 
Setelah menyesuaikan diri dengan akaun terminal, anda juga boleh mencuba berdagang dengan menggunakan akaun nyata dengan menghadkan risiko. Dengan tiadanya had minima untuk berdagang, anda boleh menentukan risiko modal anda = dengan keuntungan yang anda akan perolehi.
 
Berdagang di akaun nyata membolehkan anda untuk lebih memahami berbanding dengan Akaun Demo. Berdagang dengan akaun nyata, dengan modal yang minima, membuatkan anda akan berasa hubungan antara keuntungan dan pergerakan pasaran. Pengalaman ini sangat penting untuk permulaan menjada pedagang yang Berjaya.
liblack.png Langkah ketiga ( Pedagang Profesional ).
 
Setelah memperolehi segala pengetahuan yang sepatutnya, pedagang boleh bergantung sepenuhnya dengan pasaran matawang, menggunakan strategi berdagang yang sesuai untuk mendapatkan keuntungan dari pergerakan matawang. Pedagang profesional perlu memilih teknik berdagang dan alatan berdagang yang sesuai untuk strategi nya.
 
Bukan semua pedagang baru mampu untuk sampai ketahap ini, tetapi INSTAFOREX memberi jaminan akan membantu semua pedagang untuk maju dengan mendapat sokongan penuh dari jabatan bantuan apabila wujudnya masalah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 
logo_insta.jpg
 
 
Untuk yang baru bermula
 
 
red-line1copycopy1.png
 
Untuk menjadi pedagang yang mahir dan profesional dalam pasaran dagangan kewangan, pedagang perlu mendapatkan kemahiran dan pengetahuan, yang sangat penting untuk berada diarena ini
 
Untuk menjadi pedangang yang baru ini tidak bererti perlu mengalami kerugian.Ini Kerana akaun InstaForex tidak mempunyai had minima untuk berdagang, anda boleh mula berdagang dengan jumlah yang sedikit pun,ini juga boleh untuk mengurangkan risiko. Dengan peningkatan rasa keyakinan diri, anda boleh menambah bilangan lot perdagangan operasi, meningkatkan risiko dan membolehkan untuk mendapatkan keuntungan yang lebih tinggi.
 
 
3 Langkah mudah untuk berdagang:
 
 
liblack.png Langkah Pertama ( Akaun Demo )
 
Setiap pedagang boleh membuka akaun DEMO dan belajar bagaimana untuk mengendalikan terminal dagangan dan strategi perniagaan untuk jangka masa terhad dan percuma.Walaupun tanpa pengetahuan tentang pasaran dagangan kewangan,anda sebagai seorang pedagang boleh membuka akaun DEMO.Di akaun DEMO anda dapat melakukan transaksi sebagaimana dilakukan pada akaun yang sebenarnya.
 
Seberapa banyak soalan pun, anda boleh cuba untuk menjawab dengan menggunakan akaun DEMO dengan tanpa risiko dan mempunyai peluang untuk membuka kuantiti terhad dan ia adalah percuma. Selain itu sokongan jabatan, 24 / 5 sedia berkhidmat perkhidmatan d ICQ, chatting, telefon atau e-mel.
liblack.png Langkah Kedua ( Akaun Nyata )
 
Setelah menyesuaikan diri dengan akaun terminal, anda juga boleh mencuba berdagang dengan menggunakan akaun nyata dengan menghadkan risiko. Dengan tiadanya had minima untuk berdagang, anda boleh menentukan risiko modal anda = dengan keuntungan yang anda akan perolehi.
 
Berdagang di akaun nyata membolehkan anda untuk lebih memahami berbanding dengan Akaun Demo. Berdagang dengan akaun nyata, dengan modal yang minima, membuatkan anda akan berasa hubungan antara keuntungan dan pergerakan pasaran. Pengalaman ini sangat penting untuk permulaan menjada pedagang yang Berjaya.
liblack.png Langkah ketiga ( Pedagang Profesional ).
 
Setelah memperolehi segala pengetahuan yang sepatutnya, pedagang boleh bergantung sepenuhnya dengan pasaran matawang, menggunakan strategi berdagang yang sesuai untuk mendapatkan keuntungan dari pergerakan matawang. Pedagang profesional perlu memilih teknik berdagang dan alatan berdagang yang sesuai untuk strategi nya.
 
Bukan semua pedagang baru mampu untuk sampai ketahap ini, tetapi INSTAFOREX memberi jaminan akan membantu semua pedagang untuk maju dengan mendapat sokongan penuh dari jabatan bantuan apabila wujudnya masalah.

buka akaun dengan instaforex dan nikmati layanan dan perkhidmatan yg menyeluruh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

InstaForex Mobile Trader telah dimuat turun lebih daripada 1 juta kali

 

2db3oyp.jpg

 

 

Berikut adalah berita hebat dari InstaForex! Perisian dagangan mudah alih yang direka oleh InstaForex untuk alatan berasaskan Android telah dimuat turun lebih daripada 1 juta kali. Jumaat lepas pada 5 April, syarikat itu merekodkan 1 juta undi dari InstaForex Mobile Trader.

 

Dalam erti kata lain, lebih dari 1 juta orang di seluruh dunia berdagang melalui aplikasi mudah alih dari InstaForex!

 

InstaForexMobileTrader adalah platform dagangan sepenuhnya untuk telefon pintar yang membolehkan seorang pedagang menjalankan transaksi Forex secara literalnya di mana-mana tempat dalam sebarang keadaan. Antara muka yang mesra pengguna, kelajuan pantas, dan pelbagai fungsi menjadikan InstaForexMobileTrader salah satu yang terbaik di kalangan rakan-rakannya.

 

InstaForex sentiasa bergerak. Broker ini telah memperluaskan gudang perkhidmatan dan produk yang bertindak balas terhadap maklum balas daripada pelanggannya, rakan niaga yang bijak, dan rakan sekerja yang berpengalaman. Kami mengucapkan terima kasih kepada semua pelanggan atas minat mereka dan penglibatan aktif!

 

 

 

Maklumat lanjut: https://www.instaforex.com/company_news/11801.html

 

 

 

berdagang dengan mudah menggunakan instaforex mobile. saya juga menggunakannya untuk berdagang di instaforex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Keputusan tiga pusingan pertandingan InstaForex dirumuskan

 

9anwyh.jpg

 

Keputusan pertandingan dari InstaForex dirumuskan dan para pemenang telah ditentukan. Hari ini, kami bersedia menamakan pemenang InstaForex Sniper, FX-1 Rally, dan Real Scalping. InstaForex mengucapkan tahniah kepada pemenang, dan ingin semua peserta mendapatkan nama mereka dalam pencapaian peraduan seterusnya.

 

InstaForex Sniper

Nasib memihak kepada pedagang yang paling berkeinginan, terpantas, dan paling sabar dalam pertandingan Sniper InstaForex. Menurut keputusan peringkat terakhir, Alexander Stepanovich Kravchuk dari Ukraine mengalahkan saingannya dan menjadi pemenang. Kami mengucapkan tahniah kepada pemilik hadiah dan minta dia mengekalkannya. Kami menjemput pedagang lain untuk mengambil bahagian. Peringkat seterusnya pertandingan Sniper InstaForex akan diadakan dari 15 April 2019 hingga 19 April 2019.

 

FX-1 Rally

Pencapaian terbaik semasa peringkat biasa FX-1 Rally ditunjukkan oleh Yuri Vladimirovich Telin. Kami mengucapkan tahniah kepada juara dan ingin dia membuktikan reputasi pedagang terbaik dalam peringkat seterusnya dalam peraduan FX-1 Rally. Jika anda mahukan perjuangan yang sengit untuk kepimpinan, maka anda dialu-alukan untuk memulakan peringkat rutin FX-1 Rally! Anda boleh mendaftar dan menyertai perlumbaan seterusnya yang akan diadakan dari 00:00 12 April 2019 hingga 23:59 12 April 2019.

 

Real Scalping

Pertandingan Real Scalping memerlukan reaksi tajam, rasa ingin tahu, dan keinginan untuk belajar. Pengalaman mengajar dengan perlahan dan dengan kos kesilapan. Oleh itu, seorang pedagang perlu sentiasa mengasah kemahirannya. Hari ini, Artem Gennadievich Permyakov adalah yang terbaik di antara yang lain. Kami mengucapkan tahniah kepada pemenang dan semoga maju jaya kepada semua pedagang yang menyertai pertandingan dari InstaForex. Peringkat seterusnya Real Scalping akan diadakan dari 6 Mei 2019 hingga 31 Mei 2019.

 

Maklumat lanjut: https://www.instaforex.com/company_news/11810.html

 

Salam Sejahtera,

Pengurus Perhubungan Awam

https://www.instaforex.com/ms/ - InstaForex Companies Group

https://www.instaforex.com/ms/online_support_chat.php - Pertolongan langsung atas talian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Fractal analysis of major currency pairs on April 11

 

Analytical review of H1-scale currency pairs:

analytics5cae9b5ca34ae.png

For the euro / dollar pair, the key levels on the H1 scale are: 1.1327, 1.1307, 1.1282, 1.1269, 1.1248, 1.1236 and 1.1218. Here, we continue to monitor the formation of the ascending structure of April 2. Short-term upward movement is expected in the corridor 1.1269 - 1.1282. The breakdown of the latter value will allow us to expect to move to the level 1.1307. For the potential value to the top, we consider the level of 1.1327. After reaching which, we expect a rollback to the bottom.

Short-term downward movement is possible in the corridor 1.1248 - 1.1236. Breaking the last value will lead to a prolonged correction. Here, the goal is 1.1218. This level is a key support for the top.

The main trend is the ascending structure of April 2.

Trading recommendations:

Buy 1.1284 Take profit: 1.1305

Buy 1.1309 Take profit: 1.1325

Sell: 1.1248 Take profit: 1.1237

Sell: 1.1234 Take profit: 1.1220

analytics5cae9b7c8534b.png

For the pound / dollar pair, the key levels on the H1 scale are: 1.3189, 1.3123, 1.3088, 1.3027, 1.2984, 1.2959, 1.2924 and 1.2876. Here, the price has entered an equilibrium state. Continuation to the bottom is possible after breakdown of 1.3027. In this case, the first target is 1.2984. Short-term downward movement is expected in the corridor 1.2984 - 1.2959. The breakdown of the latter value will lead to the movement to the level of 1.2924. We expect consolidation near this value. For the potential value at the bottom, we consider the level of 1.2876, and from which, we expect the departure of a correction.

Short-term upward movement is possible in the corridor 1.3088 - 1.3123. The breakdown of the latter value will have to develop an upward trend. Here, the first potential target is 1.3189.

The main trend is the equilibrium situation.

Trading recommendations:

Buy: 1.3090 Take profit: 1.3120

Buy: 1.3124 Take profit: 1.3187

Sell: 1.3025 Take profit: 1.2987

Sell: 1.2984 Take profit: 1.2960

analytics5cae9ba0679f9.png

For the dollar / franc pair, the key levels on the H1 scale are: 1.0110, 1.0080, 1.0065, 1.0040, 1.0012, 0.9998 and 0.9975. Here, we continue to follow the development of the ascending cycle of March 27. Continuation of the movement to the top is expected after the breakdown 1.0040. In this case, the goal is 1.0065. Short-term upward movement is in the corridor 1.0065 - 1.0080, as well as consolidation. We consider the level of 1.0110 as a potential value to the top. Upon reaching this level, we expect a rollback to the bottom.

Short-term downward movement is possible in the corridor 1.0012 - 0.9998. The breakdown of the last value will lead to a prolonged correction. Here, the target is 0.9975. This level is a key support for the top.

The main trend - the rising structure of March 27.

Trading recommendations:

Buy: 1.0040 Take profit: 1.0065

Buy: 1.0066 Take profit: 1.0080

Sell: 1.0012 Take profit: 0.9998

Sell: 0.9996 Take profit: 0.9975

analytics5cae9bc41d9f3.png

For the dollar / yen pair, the key levels on the H1 scale are : 111.42, 111.28, 111.17, 110.95, 110.87, 110.72, 110.53 and 110.42. Here, we are following the development of the downward structure from April 5th. Continuation of the movement to the bottom is expected after the price passes the noise range 110.95 - 110.87. In this case, the goal is 110.72. Price consolidation is shown near this level. For the potential value at the bottom, we consider the level of 110.42. After reaching which, we expect a consolidated movement in the corridor 110.42 - 110.53, as well as a rollback to the correction.

Short-term upward movement is possible in the corridor 111.17 - 111.28. The breakdown of the latter value will lead to a prolonged correction. Here, the goal is 111.42. This level is a key support for the downward structure.

The main trend: the downward structure of April 5.

Trading recommendations:

Buy: 111.17 Take profit: 111.28

Buy: 111.30 Take profit: 111.40

Sell: 110.87 Take profit: 110.74

Sell: 110.70 Take profit: 110.55

analytics5cae9be37b787.png

For the Canadian dollar / dollar pair, the key levels on the H1 scale are: 1.3361, 1.3340, 1.3324, 1.3296, 1.3268, 1.3246 and 1.3233. Here, we are following the formation of the downward structure of April 5. At the moment, the price is in the zone of initial conditions. Continuation of the movement to the bottom is expected after the breakdown of 1.3296. In this case, the goal is 1.3268. Consolidation is near this level. For a potential value at the bottom, we consider the level of 1.3233. After reaching which, we expect consolidation in the corridor 1.3246 - 1.3233, as well as a departure to the correction.

Consolidated movement is possible in the range of 1.3324 - 1.3340. The breakdown of the latter value will lead to the development of a prolonged correction. Here, the target is 1.3360. This level is a key support for the downward structure.

The main trend - the formation of the downward potential of April 5.

Trading recommendations:

Buy: 1.3342 Take profit: 1.3360

Buy: 1.3363 Take profit: 1.3394

Sell: 1.3294 Take profit: 1.3268

Sell: 1.3266 Take profit: 1.3246

analytics5cae9c06a2ca3.png

For the Australian dollar / dollar key a levels on the H1 scale are : 0.7229, 0.7202, 0.7183, 0.7153, 0.7143, 0.7125 and 0.7108. Here, we continue to follow the development of the ascending structure from April 2. Continuation of the movement to the top is expected after the breakdown 0.7183. In this case, the goal is 0.7202. Consolidation is near this level. The breakdown of the level of 0.7202 will lead to the movement to the potential target - 0.7229, upon reaching this value, we expect to go into a correction.

Short-term downward movement is possible in the range of 0.7153 - 0.7143. The breakdown of the latter value will lead to a prolonged correction. Here, the target is 0.7125. This level is a key support to the top. Its breakdown will have to form the initial conditions for the downward cycle. In this case, the target is 0.7108.

The main trend is the ascending cycle of April 2.

Trading recommendations:

Buy: 0.7183 Take profit: 0.7200

Buy: 0.7204 Take profit: 0.7225

Sell: 0.7153 Take profit: 0.7144

Sell: 0.7141 Take profit: 0.7127

analytics5cae9c2de086d.png

For the euro / yen pair, the key levels on the H1 scale are: 126.75, 126.27, 125.93, 125.43, 125.01, 124.78 and 124.44. Here, we are following the development of the March 28 upward cycle. For the continuation of the movement to the top, we expect 125.45 after the breakdown. In this case, the target is 125.93. Short-term upward movement is in the corridor 125.93 - 126.27, as well as consolidation. For the potential value for the top, we consider the level of 126.75. After reaching which, we expect a rollback to the bottom.

Short-term downward movement is possible in the corridor 125.01 - 124.78. The breakdown of the latter value will lead to a prolonged correction. In this case, the target is 124.44. This level is a key support for the top.

The main trend is the upward cycle of March 28, the stage of correction.

Trading recommendations:

Buy: 125.45 Take profit: 125.90

Buy: 125.95 Take profit: 126.20

Sell: 125.00 Take profit: 124.80

Sell: 124.75 Take profit: 124.50

analytics5cae9c4ec1427.png

For the pound / yen pair, the key levels on the H1 scale are : 146.18, 145.62, 145.26, 144.66, 144.44, 144.05, 143.49 and 143.15. Here, we are following the development of the downward cycle of April 3. Continuation of the movement to the bottom is expected after the price passes the noise range 144.66 - 144.44. In this case, the goal is 144.05. Consolidation is near this level. Breakdown of 144.05 should be accompanied by a pronounced downward movement to the level of 143.49. For the potential value at the bottom, we consider the level of 143.15. After reaching which, we expect consolidation, as well as rollback to the top.

Short-term upward movement is possible in the corridor 145.26 - 145.62. The breakdown of the latter value will lead to a prolonged correction. Here, the target is 146.18. This level, is a key support for the top.

The main trend is the downward cycle of April 3rd.

Trading recommendations:

Buy: 145.26 Take profit: 145.60

Buy: 145.70 Take profit: 146.15

Sell: 144.44 Take profit: 144.10

Sell: 144.00 Take profit: 143.55

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Analisis Teknikal Pasangan Mata Wang EURUSD untuk 11 April, 2019 Pasangan mata wang EURUSD dilihat telah membuat penarikan hagra tajam ke arah sokongan dan rintangan sebelumnya pada tahap 1.1250-1.1230. Harga menghampiri tahap sokongan ini dan telah melantun kembali ke arah tahap tinggi mingguan. Harga kini menjadi sokongan dan penarikan semula harga di bawah tahap 1.1250 adalah merupakan isyarat untuk kenaikan harga. Pasangan mata wang EURUSD masih berada dalam aliran menaik jangka pendek selagi pasangan mata wang ini berdagang di atas tahap 1.12.

analytics5caed8013275d.png

Garis merah - saluran penurunan jangka sederhana

Segitiga hijau - kawasan sokongan utama

Garis hitam - rintangan jangka pendek (telah ditembusi)

Pasangan mata wang EURUSD ini kekal diniagakan dalam aliran menaik jangka pendek. Aliran harga jangka sederhana kekal menurun. Pasangan mata wang EURUSD ini berkemungkinan besar akan menguji sempadan lebih tinggi pada saluran menurun sekitar tahap 1.13. Aliran menaik perlu menembusi dan berdagang di atas saluran menurun jangka sederhana ini untuk mengubah aliran jangka sederhana kepada menaik. Aliran menaik perlu mencapai tahap 1.1250 dan tidak menembusi di bawahnya lagi. Harga sedang membuat corak harga tinggi yang lebih tinggi dan corak harga rendah yang lebih tinggi, oleh yang demikian, aliran menaik akan terus mendominasi pasarab jangka pendek. Aliran menurun perlu mempertahankan kawasan rintangan jangka sederhana 1.13-1.14 dan akhirnya menembusi di bawah tahap 1.12 untuk bergerak ke arah 1.11-1.10.
 

Sumber dari : https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/140084

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Analisis Teknikal Pasangan Mata Wang EURUSD untuk 11 April, 2019 Pasangan mata wang EURUSD dilihat telah membuat penarikan hagra tajam ke arah sokongan dan rintangan sebelumnya pada tahap 1.1250-1.1230. Harga menghampiri tahap sokongan ini dan telah melantun kembali ke arah tahap tinggi mingguan. Harga kini menjadi sokongan dan penarikan semula harga di bawah tahap 1.1250 adalah merupakan isyarat untuk kenaikan harga. Pasangan mata wang EURUSD masih berada dalam aliran menaik jangka pendek selagi pasangan mata wang ini berdagang di atas tahap 1.12.

analytics5caed8013275d.png

Garis merah - saluran penurunan jangka sederhana

Segitiga hijau - kawasan sokongan utama

Garis hitam - rintangan jangka pendek (telah ditembusi)

Pasangan mata wang EURUSD ini kekal diniagakan dalam aliran menaik jangka pendek. Aliran harga jangka sederhana kekal menurun. Pasangan mata wang EURUSD ini berkemungkinan besar akan menguji sempadan lebih tinggi pada saluran menurun sekitar tahap 1.13. Aliran menaik perlu menembusi dan berdagang di atas saluran menurun jangka sederhana ini untuk mengubah aliran jangka sederhana kepada menaik. Aliran menaik perlu mencapai tahap 1.1250 dan tidak menembusi di bawahnya lagi. Harga sedang membuat corak harga tinggi yang lebih tinggi dan corak harga rendah yang lebih tinggi, oleh yang demikian, aliran menaik akan terus mendominasi pasarab jangka pendek. Aliran menurun perlu mempertahankan kawasan rintangan jangka sederhana 1.13-1.14 dan akhirnya menembusi di bawah tahap 1.12 untuk bergerak ke arah 1.11-1.10.
 

Sumber dari : https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/140084

Eurusd naik semula tadi. trader boleh dapatkan analisa pakar instaforex. saya juga menggunakan perkhidmatan instaforex ini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0