• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Tau x mcm mne nak jimatkan petrol?

13 posts in this topic

Posted · Report post

Aku pandu MYVI dah stengah tahun tapi rasanye MYVI x cukup jimat petrol lah...atau pon cara pandu aku dah salah?

Ada cara nak jimatkan petrol x? Aku mmg tak sempat bayar petrol ni byk 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kad genius untuk mengecilkan molekul petrol

lol lol lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kad kredit dapat redim point lor.

Tapi skrg XPAX ada buat promotion utk dpt voucer petrol percuma lah. Ko guna XPAX ke? Atau saudara saudari ko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kad kredit dapat redim point lor.

Tapi skrg XPAX ada buat promotion utk dpt voucer petrol percuma lah. Ko guna XPAX ke? Atau saudara saudari ko

Apa promosi nie?

Aku guna XPAX eh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kad kredit dapat redim point lor.

Tapi skrg XPAX ada buat promotion utk dpt voucer petrol percuma lah. Ko guna XPAX ke? Atau saudara saudari ko

Aku penguna Magic Sim hehe.

Apa promosinya? Mcm mne nak dpt tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kad kredit dapat redim point lor.

Tapi skrg XPAX ada buat promotion utk dpt voucer petrol percuma lah. Ko guna XPAX ke? Atau saudara saudari ko

Aishhh..Apa nie.. Bukan XPAX tak leh guna ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Apa promosi nie?

Aku guna XPAX eh.

Ko x tau ke?

Ni yg kena subscribe pelan data XPAX utk dpt petrol voucer percuma eh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aishhh..Apa nie.. Bukan XPAX tak leh guna ke?

Hehe. X leh gune lah. Aktiviti ni kena subscribe pelan data XPAX. Ko pergi lah tukar telko pelan..haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

https://www.xpax.com.my/freepetrol

Ni infomasinya. ikut cara dia. lebih senang sikit hehe

Tapi aku x dpt nampak tempat mne bleh redeem voucer tu eh?

tunjuk kod tu kat petrol stesyen saje ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tapi aku x dpt nampak tempat mne bleh redeem voucer tu eh?

tunjuk kod tu kat petrol stesyen saje ke?

Bukan lah. Website tu ada tunjuk. You kena klik "Participating blue cube" baru dia akan keluar dgn alamat penuh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bukan lah. Website tu ada tunjuk. You kena klik "Participating blue cube" baru dia akan keluar dgn alamat penuh.

Tapi aku x dpt nampak tempat mne bleh redeem voucer tu eh?

tunjuk kod tu kat petrol stesyen saje ke?

ya, kena pastikan outlet tu ada terlibat. Cuba check smada yg berdktan. Rezeki tu kalo dpt..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Dah brapa member redeem ni? 1 juta liter je tau. Cuti-cuti ni langganlah plan ni untuk mesej2 semua. Tak perlu buat lebih pun. Dpt pam free petrol lg best, sempat cuti-cuti ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now