• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Minta rekomen utk membeli handfon baru

24 posts in this topic

Posted · Report post

Aku ingin membeli handfon baru. Ada sebarang rekomen ke tak?

Aku lebih suka Android phone berbanding ngan iOS

Sesiapa pengguna android sini? Minta rekomen sikit

mekasih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klo Android tentulah Samsung.

biasanya kita orang akan beli Samsung sebagai pilihan untuk Android phone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klo Android tentulah Samsung.

biasanya kita orang akan beli Samsung sebagai pilihan untuk Android phone

Aku tahu tp harga Samsung handfon mahal sgt

Aku tak mampu beli sbb ia terlalu mahal

rasanya tak berbaloi pun.. Ada pilihan lain tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada, jangan beli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada, jangan beli.

kenapa? apa masalah dia?

abis tu mana satu yg lebih baik utk membeli?

aku ingin menukar handfon baru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

usah bimbang akn harga smartphone

jika awak bimbang akan harganya sangat mahal

awak boleh cuba sign pakej lalu membayar setiap bulan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

usah bimbang akn harga smartphone

jika awak bimbang akan harganya sangat mahal

awak boleh cuba sign pakej lalu membayar setiap bulan

Betul kata. Aku tak mampu utk membeli smartphone yg baru sbb harganya mahal

Oleh itu, aku sign telco pakej dan ambik smartphone baru lalu membayar dlm setiap bulan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Betul kata. Aku tak mampu utk membeli smartphone yg baru sbb harganya mahal

Oleh itu, aku sign telco pakej dan ambik smartphone baru lalu membayar dlm setiap bulan

kita orang semua sama je hahaha

plan yg mana kamu ambik?

https://www.celcom.com.my/personal/plans/blue

inilah pakej yg aku sign ngan celcom

pakej ni merupakan pakej yg aku puas hati sungguh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Apakah isu yg awak tlh menghadapi dgn Iphone? Iphone mempunyai masalah ke?

Sye turut mengguna Iphone, tp sye x menghadapi sebarang masalah

manakala kawan sye yg merupakan pengguna Android sentiasa complain kpd sye

bahawa handfon dia tlh membawa dia byk masalah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku jg subscribe pelan ngan celcom

Pelan yg aku ambil ialah First Gold. Pelan ni lbh mahal kerana akulah berat mengguna

Aku hdk online sentiasa manakala x mempunyai wifi

Pelan ni bagus sbb hanya RM100 akn dpt sebyk 12gb

iaitu 4gb data, 4gb celcom wifi dan 4gb yg percuma (dpt dlm setiap hujung minggu)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tengok! Ini adalah ape yg aku dapati dr Celcom website. TS blh subscribe pakej ikatan ngan mana2 handfon di bwh

Kamu blh pilih XiaoMi jika kamu x mampu membeli high spec handfon sbb harga XiaoMi murah

Harga XiaoMi cume RM700 tp Celcom hanya caj RM288. Murah sungguh!

ScreenHunter_9433_Jan._13_12.47.thumb.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Rasanya baik sungguh. Aku akn mempertimbangkan

mekasih atas memberitahu info ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Rasanya baik sungguh. Aku akn mempertimbangkan

mekasih atas memberitahu info ni

Jika kamu benar berminat, lebih baik kamu subscribe skrg

sbb subcribe skrg akn dpt RM30 petrol voucher

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pakai first gold pon okay dah, tak kesah handphone ape2 selagi android version selagi tuh laju :P hehehehee..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

first gold? ni plan celcom kan? ape beze plan first gold dgn plan telco lain? aku rase same je kot :P hahahaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

first gold? ni plan celcom kan? ape beze plan first gold dgn plan telco lain? aku rase same je kot :P hahahaa..

HAHHAHA!! aiyo kau pakai postpaid ke prepaid ni? banyak lah perbezaan antara telco lain dgn first gold plan, salah satunya tiada kontrak dikenekan..

Edited by limtape

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ohhh takde kontrak ke, baru aku tahu.. bagus lah tuh takde kontrak en.. tak terase trikat sangat.. coverage celcom mcm mne ekh?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

line celcom ikut pengalaman aku , memang bagus dari plan yang lain, plan lebih kepada stablil dan mudah untuk dapat 4g.. klau line 4G kau tahu lah mcm mne dia punya laju kan :D..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hahaha!! tahu memang tahu kelajuan 4G tuh. tapi aku tak pasti berape harga first gold ni.. mahal ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

RM 80 sebulan je kau dah boleh dapat 10 GB data dan call dan sms tanpa had.. klau kau berminat baik cepat2 jangan tangguh kan..  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kenape? dah nk tarik luput ke? HAAHHAAH!!! tunggu lah gaji aku tengah bulan baru dapat :P heheehehee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

teringin jugak nk pkai first gold ni.. masih dalam kontrak lah pulak, tak sempat lah nk pakai mcm nie.. hujung tahun baru abes kontrak :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tuh lah best nya pakai plan yang takde kontrak :P hahaahha!! lebih mudah nk kesana kesini, tabah lah ea..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

evan90 kau nk belagak ea, mentang nk langgan tengah bulan ni, tak baik lah, patutnya kau bagi semangat .. heehhehehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now