• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Tahu-Tahu Dah Habis Data Plan! Help!

21 posts in this topic

Posted · Report post

Semak lah tetiba asyik hbs je data plan aku ni. Quota asyik hbs. Apa mende masalah ni? Mcm nak tukar lain je. Ada idea tak mana yg murah?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tak payah la wei.. line kat malaysia smua teruk.. smua telco problem.. mahal.. bnyk caj tambahan.. mcm xpax ada ppu..  :15:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bkn ppu dh tkde ke? ada sesape tau tak psl ni? share skt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bkn ppu dh tkde ke? ada sesape tau tak psl ni? share skt.

ha ah.. dah takde weii.. sapa pakai celcom tau la.. celcom anta sms.. korang tak dapat ke ?rv96q1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Weh aku tanya lain, jawab lain. Ppu ni apa plak? mcm takde kaitan je topic korang dgn topic aku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Weh aku tanya lain, jawab lain. Ppu ni apa plak? mcm takde kaitan je topic korang dgn topic aku.

 

biar brtol kau tak tau ppu? kalau kau pakai xpax konfirm kau tau.. ppu ni pay per unit.. maknaynya kalau internet kau guna kira pakai unit 10 sen/kbps, jenuh la kredit kau kena caj,, sbb kau online guna data kira mcm tu.. bukan kira pakej.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

celcom ofer pelik2 yg sebelumnya kasi telan giler2! :159:  ofer *118#, bagi ambe mahal!  plen nak kasi perabis kredit secepat - cepatnya! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa jaminan dorang kalau dorang cas jgk lepas kau guna ni? sbb tu lah aku ckp semua telco sama. pui!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Plan Prepaid Onexox takde PPU.

 

Data habis = xleh connect internet.

Kredit x hilang.

 

Boleh contact saya kalau berminat nak tau labih lanjut.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sepatutnya sumer telco berniaga tenet hendaklah berasaskan kelajuan & unlimited guna. Cthnya:   RM10 untuk 20mb/s speed tempoh seminggu guna. Gerenti ramai terliur!.

 

selkom ni bila guna, sblum tamat tempoh ofer, kena tutup data..... mampuih dibuatnya!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dah cek kt website xpax.. mmg btol ppu dh stop.. dah takde.. ley online dgn bebas dah..

 

2yo4r9s.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

baguslah buat mcm ni. good job guys! aku syg nak tukar sbb celcom speed okay kat tmpt aku compared tmpt lain. 

 

2gudqoo.jpg

 

28jfkmv.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa jaminan dorang kalau dorang cas jgk lepas kau guna ni? sbb tu lah aku ckp semua telco sama. pui!

aku rasa, kita blh laporkan kat badan berwajib. so tahu lah dorang nak amik tindakan. jgn risau bro. kita ada kuasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa, kita blh laporkan kat badan berwajib. so tahu lah dorang nak amik tindakan. jgn risau bro. kita ada kuasa.

tp kalau lapor pun, dpt blk ke kerugian yg kita tanggung? mcm takde pekdah je report.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tp kalau lapor pun, dpt blk ke kerugian yg kita tanggung? mcm takde pekdah je report.

tu lah kau, tak tahu hak kita sbg pengguna. kita punya kuasa besar tau. mcm baru ni ahmad maslan ckp amalkan 3M bg setiap pengguna.

Memilih, Melapor, Memboikot. So 3 benda ni kita boleh guna utk hak kita. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tu lah kau, tak tahu hak kita sbg pengguna. kita punya kuasa besar tau. mcm baru ni ahmad maslan ckp amalkan 3M bg setiap pengguna.

Memilih, Melapor, Memboikot. So 3 benda ni kita boleh guna utk hak kita. 

betul jgk kau ckp. aku rasa tak perlu takut lah dgn apa yg xpax dah informed kan? kalau ppu dah takde, takde lah. kalau dia tipu, kita boleh lapor hak kita. thx bro. info kau sgt berguna utk kita semua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hairan betul apabila semak bil aku ni !!! sbb kredit sentiasa over

aku lah pengguna xpax jugak....

kini, PPU ni dah xde, aku pon xyah tukar telco la

tq bagi tau info yg penting ni ya...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 skmm paut main peranan & ada mekanisma utk  periksa rekod penggunaan data internet pengguna supaya telco tak melebong koata pelanggan abis dengan jelas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 skmm paut main peranan & ada mekanisma utk  periksa rekod penggunaan data internet pengguna supaya telco tak melebong koata pelanggan abis dengan jelas.

 

aku rasa idea kau bagus dan perlu utk diketengahkan. SKMM perlu jalan pantauan utk elak telco tindas consumers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sekarang aku guna Friendi Mobile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sekarang aku guna Friendi Mobile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now