• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Nak Tanya Pasal Sambung Degree .

2 posts in this topic

Posted · Report post

salam semua.  :13:

saya nak mintak pendapat akak-akak & abang-abang kat sini ,.

saya ika student dari poli  course it (programming), skrg tgh praktikal under multimedia pnye dprtment..

macam mane nak futher stdy dlm degree ye? sebb saya tak brape faham tentang nie, nak tnye fmly o kawan2 lain pasal nie xde sapa yang tau , search google pun x banyak y saya dpt fhm tntang tempat nak sambung blaja n pasal course yang patot saya amik nanti mase degree.

ape patot saya buat , ?ke nak go on  je dgn course nie? kalau nk trus smbung utk prgmming punye course ,,saye pun still lagi merangkak2 dlm bidang nie sebb tu saya nak tanye kalau ade sape2 boley tolong bg tunjuk ajar dekat saya .

yeahh ,i know mane ade bende senang kat dunia nie .nak tak nak kena belajar ... :3:

mintak maaf awal2 kalau ayat terabur ke trlalu annoy ke ,hahaha , jangan marah ye . :)

TQ

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wsalam...

 

Ok je kalo nak sambung degree pun.

 

x semestinya programming. Kalo rasa mmg minat programming, teruskan je. atau ambik cos it lain mcm networking, it mgmt, dll.

 

Kalo market kerja it yg best: Java+oracle, Networking, Virtualization, linux, dll.

Kalo nanti rasa2 nak buat web app sendiri: HTML5, PHP, SQL(Mysql/dll), Android,

 

Biasanya susah nak cari company besar2 yg guna system php/mysql. Kalo nak gaji programming masyuk, try la masterkan java+oracle.

 

Kalo rasa nak buat part time pasal web, html(5)/php/mysql mmg kene tau la.

 

* mungkin member2 lain boleh betulkan mana yg agak kureng betul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now