• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Putera Sunyi

29 posts in this topic

Posted · Report post

 Assalamualaikum. Selamat pagi. Masih sunyi seperti biasa. Kebetulan hari ni ku cuti, Ada masa nak merayap kat ruang lega internet ni. Masih sunyi seperti biasa. Ayat ni dah macam synonym dengan putera. Nak post kat majlis Moderator nanti ada yang tak boleh baca pulak. Jadi post la kat sini. Laporan? Rasa dah melekat sangat dengan nama ""Putera Sunyi". Tapi alhamdulillah masih boleh access seperti biasa. Dengan erti kata lain belum menjadi sejarah, Aiisshh.. Sedih pulak taip macam ni. Apa2 pun selamat untuk semua dan tanam kan dalam diri untuk sentiasa menuntut ilmu, beramal, dan berkongsi dengan yang lain..  :104:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 Assalamualaikum. Selamat pagi. Masih sunyi seperti biasa. Kebetulan hari ni ku cuti, Ada masa nak merayap kat ruang lega internet ni. Masih sunyi seperti biasa. Ayat ni dah macam synonym dengan putera. Nak post kat majlis Moderator nanti ada yang tak boleh baca pulak. Jadi post la kat sini. Laporan? Rasa dah melekat sangat dengan nama ""Putera Sunyi". Tapi alhamdulillah masih boleh access seperti biasa. Dengan erti kata lain belum menjadi sejarah, Aiisshh.. Sedih pulak taip macam ni. Apa2 pun selamat untuk semua dan tanam kan dalam diri untuk sentiasa menuntut ilmu, beramal, dan berkongsi dengan yang lain..  :104:

Boleh lah suggest kan apa2 idea setakat nak kata Putera Sunyi jaa... apa kes..??? sat aku merge ngan topik sedia ada... huh.. :153:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Merge pun boleh je Cput. Bukan ada apa pun. Saja jenguk2. Kira ok la hidup lagi sbb ko ada. Hehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Merge pun boleh je Cput. Bukan ada apa pun. Saja jenguk2. Kira ok la hidup lagi sbb ko ada. Hehe..

aku warna oren kot..haruslah ada... ko warna merah tuh bila nak tukaq jadi oren..?? hah..??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

makin berkurang setahun dua ni, camno nak buat makan2 ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

medium forum sudah tak meriah macam dulu...kini zaman media sosial...lepas ni tak tahu nak timbul apa pulak tempat manusia lepak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Jom tukar jadi oren. Hehe..

 

Lama jugak tak join makan2 ni..

 

Putera.com pun ada media sosial jugak.. Memang orang dah tak berapa minat dengan forum ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mungkin nak kena ikut peredaran zaman, buat ala2 facebook. banyak software free boleh bikin macam zimbra community contohnya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

orang banyak pakai platform facebook group untuk diskusi kut sebab tu forum dah senyap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

orang banyak pakai platform facebook group untuk diskusi kut sebab tu forum dah senyap

saya rasa interface dulu lagi best dari yg baru ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yg baru nie pun dah ok... cuma Fb dah menakluki dialam maya nie... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wakaakaka admin busy main game jgn kacau hahahah blame witcher 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

:32:  :32:  :3:  :3:

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wow ada theme baru! :D:D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Wah...dah theme baru..cantik2..:wub:

Selamat Hari Raya warga Putera.com.. 

Hati-hati di Jalan Raya..

Panjang umur..jumpa lagi raya tahun depan..hokhokhokohkohko..:lol:

Wow ada theme baru! :D:D 

Ha'ah..cantik kan?

Edited by hairulfadly
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wah...dah theme baru..cantik2..:wub:

Selamat Hari Raya warga Putera.com.. 

Hati-hati di Jalan Raya..

Panjang umur..jumpa lagi raya tahun depan..hokhokhokohkohko..:lol:

Ha'ah..cantik kan?

kaan... cantik jugak theme yang baru nih....  jumpa lagi tahun depan takkan ang nak login setahun sekali ja bai.... apa daa..... hadooii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lama betul tak jengah sini hahahah..... dari zaman aku study sampai dah 5 tahun kawin.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rajin2 le masuk bro...tambah topik merapu pun jadi je...asik spammer je dok iklan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saje tinjau lagi sekali haha bro umarzuki je ada dalam ni. Ramai dah hilang. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saje tinjau lagi sekali haha bro umarzuki je ada dalam ni. Ramai dah hilang. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kaan... cantik jugak theme yang baru nih....  jumpa lagi tahun depan takkan ang nak login setahun sekali ja bai.... apa daa..... hadooii...

Hahaha..takda la sampai jumpa tahun depan..raya haji masuk juga sini..

Selamat Hari Raya Haji..hehehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Salam Maal Hijrah 1437H..

 

Edited by hairulfadly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sama laa... dok meninjau.... dekat berkurun tak masukkk....... alhamdulillah..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sama laa... dok meninjau.... dekat berkurun tak masukkk....... alhamdulillah..

sapa suh berkurun tak masuk... hadoyai...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sama laa... dok meninjau.... dekat berkurun tak masukkk....... alhamdulillah..

sapa suh berkurun tak masuk... hadoyai...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now