• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Celcom Broadband Connection Problem?

4 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

salam

 

lamo den x masuk forum ni. harap semua sahabat sahabiah sihat2 blake ek :)

den nak tyo, den guno broadband celcom vip. guna modem huawei hilink e303. masalah eh, bilo den connect, den dapek full bar tp pado maso samo dio sering putus2 umpamo xdo signal. knape ek? apo masalah eh? harap ado yg dapek membantu. terimo kasih :)

* bila didisconnectkan dan direconnect balik, elok je connection. laju je. mesti ada something wrong tu kan

Edited by wadud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

celcom memang macam tu perangainye. nak kono dobik satu kali baru ado akal sikit.

 

bro try survey2 data plan yang ok kat area selalu pakai 3G. lain tempat lain ISP yang bagus network/rangkaian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tu lah. ok insyaAllah. kat ne area 3g tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now