• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Uniten Vs Mmu


4 posts in this topic

Posted · Report post

Salam. Aku confuse nak belajar kat Uniten atau MMU Melaka(cyber tak nak sebab semua benda mahal, susah nak cari makan murah).

 

Uniten jauh dari tempat aku (maknanya nak balik dn semuanya involve cost) tapi advantage expose pada peluang/lifestyle di tempat org atau sekitar kl, putrajaya, kajang, bangi. Plus kalau nak jalan melancong dgn kwn senang sebab area tu dah centre malaysia. Kat uniten aku ambil network sama masa dip. Aku risau kalau ambil network bidang ni menjurus pd bidang lelaki(aku pmpn) tp aku tau kos ni bnyk advantage jugak lah. Aku rasa kalau aku belajar sini sara hidup lebih tinggi berbanding melaka.

 

Aku minat MMU sbb dekat dgn rumah, banyak benda boleh jimat, boleh bergaul dgn banyak bangsa (gain communication skill, expose culture, high demand in private sector, kos bagus) Tapi satu masalah aku kat sini. Aku tengok terlampau banyak cina, melayu hampir takde. Aku tak kisah campur bangsa lain dan fasih english cuma aku takut persaingan terlalu sengit, takde partner untuk buat kerja. Lgpun belajar kt melaka means aku tak dapat explore tmpt org. Kat MMU aku ambil comp. security tp aku takde skill langsung psl security/hack tapi aku minat. suka bekerja dgn dokumen. Aku takut bila masuk sini aku tak mampu dapat pointer class A apatah lagi skill yg tak berapa mahir,kalau  nak belajar skill pun terpaksa rapat dgn chinese lelaki yg tak semestinya suka nk kongsi ilmu.

 

Pasal mahal tak mahal takde masalah sbb aku dapat MARA, culture shock atau english pun takde mslh. Tolong aku beb.  :3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi selamat datang.

 

Pada pendapat aku better ke Uniten sbb based on penerangan ko, ko cenderung ke network. Pastu bagus jugak untuk explore kawasan lain. Tambah pengalaman.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau hati berat ke Uniten, just go ahead..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bangi/kajang port makan memang terbaik.

 

jangan lupa singgah sate willy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now