• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

[Tutorial] Pengaturcaraan C++ (Basic)


C++ Programming   8 votes

  1. 1. Adakah anda berminat dengan topik ini?


Please sign in or register to vote in this poll.

10 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

 

Hari ni saya kembali setelah sekian lama menyepi (last post 2009) dan jadi silent reader. Banyak perkara dan aral yang asyik melintang dengan haluan yang ada. Hahaha...

 

*****************************************************************************************************************

Course Outline:
 

1. Pengenalan kepada C++ (System need, software etc.)
2. Basic element dalam C++ (library, datatype, variables, etc)
3. Control Structures

4. Akan ditambah kemudian

*Exercise juga akan diberi. Hehehe....

*****************************************************************************************************************

 

Sebelum kita mulakan saya nak tahu ada tak yang berminat. Kalau ada maka saya akan teruskan kalau tidak ada maka terbatallah projek ini.

 

Penafian  :80: :
1) Apa yang akan diterangkan/diajar adalah perkara yang basic sahaja. Kita tidak akan belajar macammana nak buat GUI/Object Oriented. Harap Maklum.
2) Saya bukanlah expert maha dewa. Jadi janganlah meletakkan harapan yang terlampau tinggi. Ada juga perkara yang saya tahu ada yang saya tidak tahu. Biarpun sedikit ilmu di dada ini tetapi terasa ingin kongsi bersama. Kalau ada salah silap tolong betulkan.

Edited by mirul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sokong dan teruskan ussaha... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

silakan. saya menunggu tutorial pertama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wsalam..

 

Harap dapat diteruskan.

Mudah2an berguna untuk mereka2 yang singgah membaca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ha'a.. harap diteruskan lagi. apt-update ilmu programing. lul. :3:  :25:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok nak joint juga oleh refresh 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

last dia log in 3 hari lepas post pertama

huhuhu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

last dia log in 3 hari lepas post pertama

huhuhu...

so ada klass ke nih..? haaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

macam takde je

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now