• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Talian Internet


5 posts in this topic

Posted · Report post

salam kpd semua,

boleh tak sy nak pasang modem 1 lg ke talian yg sedia ade skrg..dan talian ni dah ade pun guna 1 modem lain...modem yg saya nk pasang ni agak jauh drp modem 1 lg tu...dlm 80meter..jadi kesimpulannya..saya guna satu line streamyx dengan dipasangkan 2 modem internet dgn setiap modem dgn password tiap satunya???harap dpt membantu...

 

tujuan : 1 modem utk surfing internet+wireless dgn biasa2 aje std utk office

dan modem kedua nak di pasangkan dgn laptop,android tv,dan wireless device lain

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

biasanya line telefon yang kabel dari tiang telefon tu satu je boleh sambung modem. dari modem tu sambung ke switch. nanti dari switch tu boleh entend ke switch yang lain untuk connection sebab makin jauh kabel tu makin banyak data loss, dalam kes guna kabel la. maksimum 100 meter.

 

sambung2 je la switch tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dlm kes nie...perlukn satu satu modem router wireless,satu switch, satu wireless access point.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

terima kasih kerana membantu..sy akan cube usahakan...bagaimna pula klu sy gune modem dgn wireless 2 antenna?dpt kah sambungan yg baik?setakat ni modem asal(aztech dgn 1 antena) dgn wireless detect dpt la 2-3bar..masih ok x utk android tv berjalan tanpa buffering dgn kelajuan internet 2mbps?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

terima kasih kerana membantu..sy akan cube usahakan...bagaimna pula klu sy gune modem dgn wireless 2 antenna?dpt kah sambungan yg baik?setakat ni modem asal(aztech dgn 1 antena) dgn wireless detect dpt la 2-3bar..masih ok x utk android tv berjalan tanpa buffering dgn kelajuan internet 2mbps?

noted yang wireless x kn stabil dengan speed yg konsisten disebabkan faktor gangguan drpd gelombang lain seperti telefon dll dan objek2 yang boleh menghalang gelombang yang ditransmit...dua antenna wireless di cipta untuk keperluan dua~tiga tingkat bangunan depends on building structure. 1 antenna mostly untuk 1st floor use.not to say that other floor cant received the signal but it will have on-off connect because of weak signal. dari segi meter radius signal transmit drpd 1 antenna xpasti berapa meter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now