• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Hello

8 posts in this topic

Posted · Report post

sajer post nak tgk berapa lama baru ada orang reply.  :3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dang, tokey aix dah masuk...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hahaah , ok dah jumpa satu kawan baik dalam ni. mana yg lain?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ontah la...dah tak active macam dulu2 semenjak bermulanya era facebook group

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ontah la...dah tak active macam dulu2 semenjak bermulanya era facebook group

 

forum ada kelebihan yg tersendiri.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku suka forum sebab senang nak letak kod/skrip. Oldschool gitu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku suka forum sebab senang nak letak kod/skrip. Oldschool gitu :)

 forum boleh search balik tajuk lama.. FB dah banyak2 mana nak scroll? lg satu.. banyak org lupa pasal syiok sgt ngan FB..

 

data FB+hosting sapa pegang?

 

data+hosting forum korang for sure la kat server korang xkira la dedicated/co-lo/vps etc.. so klu Mark Zuckerberg nak tutup FB, apa korang bleh buat? pikir2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehe....dah lama x masuk kat dalam forum ni...jom aktifkan diri kembali hehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0