• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Nak Running Easyhotspot Dlm Virtualbox

9 posts in this topic

Posted · Report post

Salam semua,..izinkan saya bertanya pada otai-otai semua..cara nak runningkan easyhotspot dlm bentuk cd atau seangkatan denganya ke Virtualbox di windows?Jenuh google tak jumpa2..Terima kasih sudi membantu saya..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wireless device tu detect tak kat vm yang nak run software hotspot tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wireless device tu detect tak kat vm yang nak run software hotspot tu?

umarzuki..terima kasih tuan, Access point tak beli lagi..Oracle VM dah download dah..macam yfihotspotV2 dan  Yfihotspot beta5.1 serta beta 6-1.1 dah dapat saya runningkan dalan oracle VM tu...tapi saya tak tau macamana kaedah nak masukkan software easyhotspot (iso) dalam VM ni...harap umarzuki atau yg pandai dalam bidang ni dapat membantu saya yg kurang pengetahuan dlm bidang ni..t.kasih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

umarzuki..terima kasih tuan, Access point tak beli lagi..Oracle VM dah download dah..macam yfihotspotV2 dan  Yfihotspot beta5.1 serta beta 6-1.1 dah dapat saya runningkan dalan oracle VM tu...tapi saya tak tau macamana kaedah nak masukkan software easyhotspot (iso) dalam VM ni...harap umarzuki atau yg pandai dalam bidang ni dapat membantu saya yg kurang pengetahuan dlm bidang ni..t.kasih

 

Salam..

 

saya tak arif, sekadar share sikit2 apa yg tau..

 

1- elakkan cari sesuatu yg BETA, unless terpaksa.. try pd stable releases

2- Vmware atau Virtualbox boleh boot dr iso.. jd cuba boot image iso tuh tgk cemana..

3- easyhotspot ini bagaimana sebenarnya? adakah ia satu complete package termasuk OS atau ia software+pakej lain yg perlu diinstall dalam linux/lain2?

 

4- pastikan hardware support especially wireless device..

 

 

** saya xpandai, just bg pandangan saja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 

Salam..

 

saya tak arif, sekadar share sikit2 apa yg tau..

 

1- elakkan cari sesuatu yg BETA, unless terpaksa.. try pd stable releases

2- Vmware atau Virtualbox boleh boot dr iso.. jd cuba boot image iso tuh tgk cemana..

3- easyhotspot ini bagaimana sebenarnya? adakah ia satu complete package termasuk OS atau ia software+pakej lain yg perlu diinstall dalam linux/lain2?

 

4- pastikan hardware support especially wireless device..

 

 

** saya xpandai, just bg pandangan saja

Terima kasih trunasuci atas nasihat dan panduan yg di berikan, untuk pengetahuan tuan, easyhotspot yg saya maksudkan  adalah dlm bentuk package yg sudah ada chillispot (captive portal), radius, apache dan mysql .masalah saya bermula bila melihat tutorial easyhotspot.mp4 yg dipaparkan dlm youtube spt di atas sebelum ini.lihat dlm minit 0:18 ...kita lihat dlm paparan itu di dalam virtualbox ini sudah ada easyhospot. bagaimana cara nak memasukan nya dalam Virtualbox tu...itu ja yang saya amat kurang faham...mohon pencerahan...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro kena install dalam vm linux

 

bro biasa pakai virtualbox tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro kena install dalam vm linux

 

bro biasa pakai virtualbox tak?

umarzuki...saya ni jenis confius+++ siket..maaf lah ye..saya biasa pakai oracle VM untuk yfihotspot saja tuan...dah install yfihotspot saja yg boleh masuk dlm vm ni...tapi easyhotspot ni tak pandai saya install kan...mcm mana caranya? terima kasih membantu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now