• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Nak Buat Apa Finalyearproject? Help Me


3 posts in this topic

Posted · Report post

Assalamualaikum

SAlam Sejahtera

Saya student thn last bac in information tech multimedia

Skrg tgh konfius nak buat apa utk final year project

tolong saya sifu2 semua!!

saya ada idea nak wat games jawi utk kanak2 ok ke???

please help me!!

  chek xtauu naa  :155:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wsalam.

 

Ok gak idea tu. Buat mcm flash card. Pastu boleh kembangkan ikut modul mcm kat sekolah.

xpun buat game Hanging Man versi arab atau jawi pun ok. :3:

 

Kalo nak buat game tu guna apa? Flash?

chekzah reti guna apa? php/html5/flash/.....

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tapi kan kena ada 3 cadangan utk final year project ni..

xterfikir plak..

hrmm



Wsalam.

 

Ok gak idea tu. Buat mcm flash card. Pastu boleh kembangkan ikut modul mcm kat sekolah.

xpun buat game Hanging Man versi arab atau jawi pun ok. :3:

 

Kalo nak buat game tu guna apa? Flash?

chekzah reti guna apa? php/html5/flash/.....

saya reti gna flash

klu ikutkan pn mmg nak guna flash buat games ni,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now