• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Diploma Electric Tp Degree Software Engineering..ok X?

9 posts in this topic

Posted · Report post

Minta pendapat rakan2 suma.. sy dpt tawaran degree dlm software engineering..masalahnya sy diploma dlm electric..rasa2nya berat x?? Sebab sy tiada basic programing ni..tbe2 degree bahagian programing...buntu skjap..harap2 ada yg brikan pendapat atau kata2 perangsang atau tips2 utk survive dlm kos ni..thanks...
-mental down-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

belasah je, janji ko minat. keje programming ni masyuk kalau ko betul2 terer, banyak pengalaman. mulakan blaja dari sekarang. ganti masa sosial dengan buat programming. kawan aku grad diploma science computer je pun boleh dapat 2.5k java programmer, tapi dia programmer berbakat la. ada isi, sembang kurang.

abang sedara aku dulu diploma perakaunan, degree IT. gaji 3.5k pun bagi dia celah gigi je sekarang, selepas 4 tahun keje la...

satu lagi, programmer yang ada skil bagus, orang sanggup gaji buat keje dari rumah je. tengok company la. meeting skype, hehehe. kau buat keje elektrik mane bulehhh. Edited by umarzuki
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

belasah je, janji ko minat. keje programming ni masyuk kalau ko betul2 terer, banyak pengalaman. mulakan blaja dari sekarang. ganti masa sosial dengan buat programming. kawan aku grad diploma science computer je pun boleh dapat 2.5k java programmer, tapi dia programmer berbakat la. ada isi, sembang kurang.

abang sedara aku dulu diploma perakaunan, degree IT. gaji 3.5k pun bagi dia celah gigi je sekarang, selepas 4 tahun keje la...

satu lagi, programmer yang ada skil bagus, orang sanggup gaji buat keje dari rumah je. tengok company la. meeting skype, hehehe. kau buat keje elektrik mane bulehhh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ok3..thanks bnyk2 bro.. wish me luck k..amin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ok je.

 

Kalo ko ok dgn electric, insyaAllah ok jugak dlm software eng. Benda mungkin x sama tapi konsep lebih kurang je..

 

All the best. :35:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

blh jek tp xleh transfer kredit la...sbb xsama

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lupa nak bagitau, sambil2 tu ko cilok2 la masuk kelas IT, bukan ada sesapa marah pun...

lepas tu ambil sijil2 syarikat2 besar macam oracle (solaris, database), ibm (system i, system p, AIX).

 

P/S: gaji engineer menten system i yang berpengalaman dalam 20k

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

belasah je, janji ko minat. keje programming ni masyuk kalau ko betul2 terer, banyak pengalaman. mulakan blaja dari sekarang. ganti masa sosial dengan buat programming. kawan aku grad diploma science computer je pun boleh dapat 2.5k java programmer, tapi dia programmer berbakat la. ada isi, sembang kurang.

abang sedara aku dulu diploma perakaunan, degree IT. gaji 3.5k pun bagi dia celah gigi je sekarang, selepas 4 tahun keje la...

satu lagi, programmer yang ada skil bagus, orang sanggup gaji buat keje dari rumah je. tengok company la. meeting skype, hehehe. kau buat keje elektrik mane bulehhh.

 

+1  :3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Member aku sorang tu ambik CCSS kat Cosmo(dulu la), specialize Oracle. Masa keje 1st company tu bos dia srh ambik OCA pastu OCP.

 

Skrg dah keje tmpt lain basic RM6K belom masuk elaun lg.

 

Asalkan ko minat + usaha. InsyaAllah pape pun boleh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now