• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kelab Linux Putra.com

265 posts in this topic

Posted · Report post

hue heu heu..

aku ingat nak pi..

tapi takyah la..

sebab nyebok jerk nanti..

aku bukan tau apa pon..

akhokhohohk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pi je la ... aku pun tatau benda nih... (w/pun aku tau hang mmg nyebok je) laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

alah soal tahu ke tatau ke tak kisah, janji sama2 minat dan nak share..

so anyone ada idea bila masa yg sesuai nak wat dan kat mana? kasik suggestion pastuh kita pakat2 discuss..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum ....

aku dah jumpa dah host ... biggrin.gif

tapia ada popup le ...kalau pakai mozila tak jadi masalah ... tongue.gif

tapi lambat sikit la ....maklum la host free kan

ok lah nie link dia .....

komen jgn tak komen rolleyes.gifcool.gif

terima kasih 2hack pasal bagi maklumat nie

tanyalinux

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

psl perjumpaan .. sy nk tau jugak agenda kt perjumpaan. nnt kekok la pulak,

ye la kan .. nama pun kelab linux. bukan kelab rekreasi wink.gif

katala ms perjumpaan tu .. org yg xterer mcm saya nih nk tanya psl gitu gini - samba, tupai wink.gif dan sebagainya .. dpt pulak otai2 sembang2 borak biasa .. malu kiter stepek wink.gif

nk jugak tengok muka trunasuci dan sebagainya scr live. dh baper tahun dah..4 tahun rasanya dengar nama. muka pun dah tengok dlm gambar. he he. jumpa depan2 tak penah.

same la dengan org2 mcm bro sebol, dll kat projek kedidi emas, singa emas dsb.

alahai .. rasa keciiiiik sangat .......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pun macam nko la darkwan unsure.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

erm! abang setuju! lagipun abang sham baru jer berjinak-jinak merpati dengan linux nie...mungkin kita boleh buat bengkel installation, configurations dan membantu ahli-ahli yang bermasalah dengan linux ! (erm! sounds like me..).

i'm in !

p/s pakai topi merah, bawa sumpah-sumpah....nak bercinta dengan gadis nama Debby (Debian) lak !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nk jugak tengok muka trunasuci dan sebagainya scr live. dh baper tahun dah..4 tahun rasanya dengar nama. muka pun dah tengok dlm gambar. he he. jumpa depan2 tak penah.

same la dengan org2 mcm bro sebol, dll kat projek kedidi emas, singa emas dsb.

smile.gif rasanya ko pun terer darkwan.. sebol tuh mmg sifu la..

p/s pakai topi merah, bawa sumpah-sumpah....nak bercinta dengan gadis nama Debby (Debian) lak !

pastuh pakai sluar slack ( slackware ) bawak keta Gen2 ( gentoo ).. ehehe ada sapa nak tambah? Ketupat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kepada sesiapa yg berminat utk menghantar artikel utk page tanyalinux dipersilakan dan amatlah dialu2 kan

sekian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kepada sesiapa yg berminat utk menghantar artikel utk page tanyalinux dipersilakan dan amatlah dialu2 kan

sekian

aku dah register kat site ko ari tuh..

tah jadi ke tak..

petang² bermain bola

ketupat dan komnas jangan dilupa

tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ini mcm kelab berbalas pantun lak laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sekali sekala..

apa salahnya arfaie

darkwan.. aku pun nak tengok gak gambar si truna tuh...

tak penah tengok lagi..

kat mane nak tengok?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Uih,

gambo aku pun ada org nak tgk ka? aiyooo..

macamle aku celebrity..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

so..how? jadi ker tak jadi ???..err abang sham sponsor cd redhat fedora core 2 boleh laa....yg. lain i'll to get sponsor....sikit-sikit InsyaAllah..

p/s

ambil kotak isi kelapa

terlupa pula mana galahnya

walau tak tau apa-apa

tengok dan belajar apa salahnya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

rasanya ko pun terer darkwan.. sebol tuh mmg sifu la..

er - kenal bro sebol sbb minat ngan projek localization GNU dll .. tapi tak contribute paper pong sbb bkn slalu dpt akses Internet kt ITM Dungun nih sad.gif join since 2002 lagik. rasa mcm buat rugi database simpan akaun jerk.

sy user biasa linux jer. mcm main DR-DOS kecik kecik dulu je. bezanya, sy install RH sendiri .. DR-DOS dulu support person install kan ..

Uih,

gambo aku pun ada org nak tgk ka? aiyooo..

macamle aku celebrity..

huish. mmg selebriti. adam Akademi Fantasia 2 pon tak glamer mcm ni la .. tongue.gif nnt carik muka bro trunasuci kat yahoo groups kalo ada .. letak kat sini. boleh x ?

Edited by DarkWan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lepass nih truna bleh masuk celebrity squares la.. tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

camner nak join nie... redhat 8.0 pun takleh install lagik, nak carik yg lain... ntah di mana nak dpt dlm area kroh nie sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

camner nak join nie... redhat 8.0 pun takleh install lagik, nak carik yg lain... ntah di mana nak dpt dlm area kroh nie sad.gif

mai la sp wei..

bleh kita cari sama²

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nantila al-siput... ada masa nanti aku pi laa, kita pekena nasik kandar kat tesco sekali...

btw, macammana nak register kelab linux nie biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

minat gak saya ngan kelab linux ni...

camne nak register

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

eemm ...sorry la ..pasal page aku tu tak boleh hantar e-mail la ...rasanya mail server tak de kott ....

tu yg bila dag register tak dapat e-mail balas utk aktifkan akaun ...

maaf atas kekurangan itu .... kalau nak ko leh e-mail aku dan aku add kan okkk

huh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

camner nak join nie... redhat 8.0 pun takleh install lagik, nak carik yg lain... ntah di mana nak dpt dlm area kroh nie

erks.. Kroh? Pengkalan Hulu ka?

aduuu tempat kenangan lama tuu.. ex-gf aku dulu dok situ.. org kg selarong smile.gif ehehe.. kalu ada pape projek sana nak je anytime aku gik..

kalau nak CD RH tu, aku ada.. leh order la.. rm5/piece +rm5 poslaju.. ( RH8 ada 3 CD )

huish. mmg selebriti. adam Akademi Fantasia 2 pon tak glamer mcm ni la ..  nnt carik muka bro trunasuci kat yahoo groups kalo ada .. letak kat sini. boleh x ?

perkhs.. celebrity la plaks..

weh.. anyway kan, bila nak wat perjumpaan nih ek? jumpa2 duduk+minum+discuss..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

best betul...

nak join...

aku xpandai pun...

cuma nak tambah ilmu...

dah bosan ngan windows...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

laugh.gif nak carik gambar TRUNA ka? ade kat internet tuh. aku pon ade simpan gak, masa bergambar kat majlis perkahwinan sebol. malangnya HD aku tu la yg jahanam. unsure.gif ... sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

laugh.gif nak carik gambar TRUNA ka? ade kat internet tuh. aku pon ade simpan gak, masa bergambar kat majlis perkahwinan sebol. malangnya HD aku tu la yg jahanam. unsure.gif ...  sad.gif

o ye ke ? muka bro sebol sy ingat lagik. muka bro truna ni ingat cikit2. kalo x silap, abg truna ni sederhana tinggi, badan berisi, muka putih .. ciri2 mcm PETABITE.

paten org tranu kot ? laugh.gif

er .. bro truna .. lantik la setiausaha. sbb ramai dah tanya ni .. mcm mana nk register kelab linux putera.com...

btw .. projek webserver RH7.2 (apache+mysql+phpnuke) sedang berjalan dengan baiknya di kolej ni bbrp hari yg lepas. skang ni dah tahap remove keyboard, mouse, monitor. he he he. move database lama dr server windows sblm ni pon guna telnet dr PC lain.

uptime

8:55am 25:55 load average 0.00

sayang btol kat kolej tak ada akses Internet. kalo ada .. boleh la org lain ngetest + puji (dibaca:kutuk) dll

wink.gif

Edited by DarkWan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now